Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AHAHAHH

Jakie miałam ryzyko HIVa i czy duże?

Polecane posty

Gość AHAHAHH

Miałam ryzykowne momenty 1 - 23.07.2012 upadek na brudnym korytarzu bez dostępu słońca i być może na ziemi był wirus HIVek, i zdarte kolano przez cienkie spodnie bojówki 2 - 08.09.2012 wpadła mi kropelka śliny (być może też z krwią) na rzęsę a może do oka? Osoba niepodejrzana ale h wie, to był nauczyciel w wieku pow. 40 lat Czy przez kropelkę śliny być może z krwią można się zarazić HIVem jeżeli ta kropla spadła mi w okolice oka (nie pamietam czy na rzęsę)czy na oko czy rzęsę. Nie piszcie że przez sline nie mozna sie zakazic, to wiadome ale skad mam wiedziec czy w tej slinie nie bylo krwi? A jak slina spadnie z ust to wiadomo nie est jej duzo a mowi sie ze do zakazenia krwi potrzebne 0.1 ml. Wycierałam ją pozniej o bluzę. Nie wiem czy przy wycieraniu nie dostała się do oka. A pozniej wyplukałam odrobine połowa butelki 250 g takie dwa chlusniecia na oko woda z butelki pol butelki czyli szklanka 3 - 10.09.2012 gościu przypuszczalnie może mieć HIVa bo często choruje wlasciwie cały czas kicha, wylazł z kibla jak mył zęby czy i wystawił łeb przez barierkę na schodach a ja stałam pod nim i on cos tam gadał czy kaszlał i nie wiem czy jakaś krew z ust nie spadła na mnie do oka? Chyba bym poczula ale wiesz to bylo szybko i spieszylam się. Nie wiem, mialam podrazniona skore na twarzy no i stalam dokladnie pod nim boję się bo wiem jak wyglada krawwienie z ust bo sama mam a gość na pewno ma hiv

Gość zxzx
Jeśli uważasz że się mogłaś zarazić to zrób test.

Gość AHAHAHH
Dodam jeszcze na korytarzu nie widzialam nic na ziemi oprocz czerwonego czy brazowego pyłu ale chuba nie w miejscu zdarcia kolana. Zresztą nie jestem pewna. Ale brama nieciekawa, drzwi od bramy były oplute od dołu do góry i mozliwe przecież że ktoś sobie robił dobrze i się spuścił pod drzwiami od srodka a potem wyschło i tam zdarłam sobie kolano. Nie byly te spodnie mokre nic a nic ale zaschnieta sperma przeciez mogla byc nie? Nie wiem juz sama bylo jakies ryzyko?

Gość AHAHAHH
Ale mnie nie interesuje ta odpowiedz pytam czy mialam ryzyko a co ja uwazam to moja sprawa

Gość zxzx
A jak ci napiszę że było ryzyko to co? Zmieni to coś?

Gość AHAHAHH
tak bo bede wiedziec na czym stoje a licze na mniejsze ryzyko ale tez na szczere wypowiedzi

glupie prowo masz i nastepnym razem przygotuj sie lepiej nosiciele wirusa hiv wcle nie chiruja czesciej niz zdrowi. jezeli juz to aids i to tez nie na katar... a ty dekiel jestes i jezelu chcesz zrobic test to za min pol roku, bo jest cos takiego jak okienko serologiczne i nic nie pokaze. a teraz przygotuj lepsze prowo

Gość AHAHAHH
a nei 3 msc?

Gość lalalum!
nie wiem, czy masz podejrzenie hiv, ale jednogłośnie stwierdzam duże luzy w bańce...

hahahaha pravik idz do szkoly nie wymyslaj juz ;-) a jesli to nie provo pravika to sadze autorko , ze jestes przewrazliwiona wyluzuj ..chociaz odrobine Cie rozumiem , bo kiedys na imprezce domoweczce kolega przyprowadzildziewczyne z ktora zaczal sie spotykac przypadlysmy sobie do gustu i palilysmy szlugi na pol i kilka raazy napilysmy sie z jednego kieliszka ..miesiac pozniej dowiedzialwm sie , ze okazalo sie , ze ma zaawansowane aids:-\ tez mialam lekkiego stracha jakis rok po tym przy okazji ciazy zrobilam badanie no wyszlo ze nie jestem zarazona ..autorko wbrew pozorom nie jest tak latwo sie zarazic ...co do badan pamietaj , ze 3 m - ce po ryzykownym zdarzeniu testy sa wiarygodne ...

Gość zxzx
Amanda z tym wymyślaniem to przyganiał kocioł garnkowi. :D

Gość jdhhdlsjdjd
ja tez kiedyś tak schizowalam :-o

Gość AHAHAHH
Wcale mi nie do smiechu bo mozna zarazic sie hivem jak sie ma podrazniona cere albo ci wpadnie slina do oka a ja stalam blisko faceta ktory ma HIV a innym razem inny facet mi splunal w oko jak mowil i tego sie obawiam ze hej

Gość zxzx
napisz tam gdzie ci linka podałam -dostaniesz odpowiedź fachowca. :)

Gość AHAHAHH
ale ja napisalam odpisali mi tasmowo ze nie bylo ryzyka ale ja nie wierze bo oni przeciez nie widzieli sytuacji skad ? Nie bylo takiego oficjalnego wypadku wg nich znaczy ze nie ryzykowna sytuacja ale wg mnie ryzykowna

Gość zxzx
Aha to fachowcom nie wierzysz. A ludziom z kafe uwierzysz? Powtarzam pozostaje ci tylko test na hiv.

Gość AHAHAHH
tak chce uslyszec wiecej opinii bo się boję :(

Gość AHAHAHH
tak chce uslyszec wiecej opinii

Gość zxzx
Opinie nic ci nie dadzą. Nic a nic. Każdy może sobie pisać co mu slina na język przyniesie i określać wysokość ryzyka a prawdę pokaże tylko i wyłącznie test. Nie słyszałam o takim przypadku jak opisałaś ale może tez nie każdy się chwali w jaki sposób się zaraził.

Gość AHAHAHH
to znaczy ryzyko bylo?

Gość AHAHAHH
wiem ze test. juz kiedys robilam ale boje sie i chce wiedziec jakiego wyniku sie spodziewć

Gość AHAHAHH
Najlepiej było by status serologiczny poznać tych typków. Tylko jak ? Do jednego wysłałam ankietę HIV z 3 pytaniami jedno było co bys zrobil jak bys dowiedzial sie o zakazeniu hiv zeby wybadac jego odp. ale mi nie odpowiedzial:(

Gość AHAHAHH
amanda albo mialaś szczęście albo miałaś dobrą skórę bez przecięć itp. bo ja miałam podrażnioną nie wiem do czego porównać tak jak facet po goleniu ma. Bo mi się podrażnia skora po myciu mydłem i była wtedy czerwona i takie kropki jakby. I prawie że krwawa wydaje mi się że naskorek się uszkadza mi w ten sposob nie wiem dlaczego ale tak mam. Poza tym warga byla trochę \peknieta od zimna i widzialam krew na niej nie wiem czy moją!

Gość AHAHAHH
Potem polałam wodą utlenioną tą warę i piekło więc chyba moją ale boję sie

Gość zxzx
No jeśli sluzówka była uszkodzona i nastąpił kontakt ze śliną/krwią zarażoną to jest realne ryzyko.

Gość AHAHAHH
Ale ile tej śliny musiałoby być i krwi bo ja nie czułam żeby coś mi spadło tylko w przypadku nauczycielem spadła mi kropelka z gęby i nie wiem czy mial krew czy tez nie, ale to spadlo mi na oko albo na rzęsę i wytarłam w bluzę i potem polałam odrobiną wody nie wiem czy nie wtarłaq m w oko! To byla jakas mala kropla nie taka chyba wielka?

Gość zxzx
"Nie potwierdza się natomiast, by do zakażeń dochodziło przez pocałunki (nawet te "głębokie"). Teoretycznie jest to jednak możliwe, gdy HIV obecny zarówno we krwi, jak i ślinie - w przypadku skaleczenia wewnątrz ust lub na wargach - dotrze do krwiobiegu innej osoby. Nawet małe ranki mogą być drogą przeniknięcia wirusa. "

Gość AHAHAHH
ale ja sie nie calowalam tylko mi spadla kropelka sliny na oko a chyba rzęsę a nie oko nie wiem już. Bo stal nade mną a ja siedziałam a on się pochylił stojąc za mną czy kolo mnie

Gość AHAHAHH
dlatego sie wlasnie obawiam:[