Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawie szczęśliwa... :/

Zaręczyny.

Polecane posty

Witam Wszystkie Panie! Nie wiem co myśleć o mich zaręczynach, tak jakby prawie ich nie było... Rozmawialiśmy, powiedzmy sobie szczerze o smutnych rzeczach tego dnia takich jak czego się obawiamy w życiu i czego nie potrafimy zrobić... Pod koniec rozmowy się do mnie przytulił i zapytał czy za niego wyjdę... pierw myślałam ze to żart ale powiedział że pyta poważnie, nie powiedziałam "tak" tylko "czekałam na to 6 lat" co chyba jest zgodą, nie czułam się wyjątkowo :/ oczywiście oświadczył się bez pierścionka, dopiero później sobie go wybrałam, powiem że nie oszczędzał na nim... ale jak mam mu powiedzieć ze wolałabym żeby oświadczył mi się jeszcze raz żebym w tym dniu czuła się najważniejszą osobą w jego życiu, czy według was niema to sensu i mam zaakceptować samo to że po 6'ciu latach się jednak odważył? Powiedzcie co o tym myślicie...

ja naciskalabym na powtorke, mniej lub bardziej oficjalna, w dwojke lub przy rodzicach.... ALle co to za shit z wybieraniem pierscionka?

Gość wylogowana z miłości
To były szczere zaręczyny a Ty wydziwiasz, czekalaś na scenę z filmu czy jak?

podyktowane przyplywowi emocji,,,, nie wiem czy to takie fajne.... wolalabym zaplanowane przez niego, z zaskoczenia dla mnie.... Z zgroza widze nas jak latamy po jubilerach- ten, a moze ten.... malo romantyczne....tym bardzej ze autorka napisala ze w tej chwili nie czula nic specjalnego... po co ja zaraz sprowadzac do parteru ze to nie film... To jej wymarzona chwila....niech bedzie jak z bajki...

Nie scenę z filmu tylko odrobinę zaangażowania i pomysłowości, żeby przynajmniej chwilę pomyślał jakby mógł to zrobić... BOONA Mój Narzeczony nie znosi mojej rodzinki (i ja mu się nie dziwie) więc zaręczyny przy rodzicach odpadają...

Gość wylogowana z miłości
a czy przypływ emocji to coś zlego? To właśnie uczucia i miłość.

Jesteśmy ze sobą 6 lat oddałabym dla niego wszystko i kocham Go ponad wszystko, ale przez ten czas zawsze marzyłam o zaręczynach a jak już się oświadczył to nie wiem czy zapamiętam ten dzień do końca życia... :/

ale tu byl przyplyw emocji tylko z jego strony.... sluchaj, jestescie juz po zareczynach, ja Ci podpowiedzialam co mozesz zrobic, ale wiesz co? wydaje mi sie ze bardziej powinnas sie skupic na przygotowaniach, planach, ustalaniu co z slubem, tak, aby ta chwila byla dla was wyjatkowa i niepowtarzalna. Juz po fakcie bedziesz miala swieze, radosniejsze wspomnienia.... takie moje zdanie. kropka.pa

I jeszcze jedno, zawsze ze sobą szczerze rozmawiamy, ale nie chce go zranić tym co wtedy poczułam, lub czego nie poczułam...

Dziękuje Boona :*

eeee...lepiej nie mow mu.... szczerosc szczeroscia, ale mimo wszystko.... tego sie nie cofnie, a mozesz mu zrobic przykrosc...jego zamiar byl inny...

Ja myślę, że czas na takie kombinowanie był wtedy, kiedy zaproponował Ci,żebyś sama wybrała sobie pierścionek. Mogłaś poprosić, żeby sam wybrał i zrobił Ci niespodziankę. A teraz to bym już zostawiła jak jest. Tak jak ktoś wyżej napisał, odbijesz sobie na ślubie ;)

Ja miałam podobne oswiadczyny wczoraj.. lezelismy sobie w łóżku a on do mnie "Oświadczam ci sie" a ja sie rozplakalam mowiąc ze przez 4 lata sobie ta chwile wyobrażalam... a on że bez pierscionka bo dobrze wiem ze na razie go nie stac itd. w rezultacie nic właściwie z tego nie wyniknęło , on jest na mnie chyba troche zawiedziony i mi tez głupio bo wyszło na to ze zalezy mi na pierscionku itd. i teraz załuje ale z drugiej strony co mialam skakac z radosci? to jest chwila którą my kobiety sobie w myslach wyobrazamy , zastanawiamy sie jak to bedzie a tu takie rzucone jakby od niechcenia oswiadczyny :( Na razie nie poruszam tego tematu ale mysle ze bede sie musiaa pogodzic z ty ze innych oswiadczyn nie bedzie.. Mimo to i tak dziwnie sie czuje bo ój facet zawsze był typem romantka :pisał mi wiersze , przynosił kwiaty spiewał piosenki wiec spodziewałam sie ze ta chwila tez bedzie wyjatkowa a tu co innego...

Gość Bananaaa
"oświadczam Ci się"? kiepskie... nie wiedziałabym co odpowiedzieć... bo w sumie to o nic nie zapytał :D

no właśnie, to miało niby zabawnie zabrzmiec.. a wyszło dosc dziwnie , potem mówił ze chce bym została jego żoną i najlepiej gdyby ślub był w lutym bo jego urodziny akurat wypadaja w sobote :O ja mówie że chyba jest chory ze ja nie dam rady tak szybko tego zorganizowac , a poza tym wszyscy by pomysleli ze wpadlismy ze tak szybko slub bierzemy. Wczoraj wogóle tego tematu nie poruszył i ja tez nie .

no właśnie, to miało niby zabawnie zabrzmiec.. a wyszło dosc dziwnie , potem mówił ze chce bym została jego żoną i najlepiej gdyby ślub był w lutym bo jego urodziny akurat wypadaja w sobote :O ja mówie że chyba jest chory ze ja nie dam rady tak szybko tego zorganizowac , a poza tym wszyscy by pomysleli ze wpadlismy ze tak szybko slub bierzemy. Wczoraj wogóle tego tematu nie poruszył i ja tez nie .

Gość Bananaaa
Pierścionek mógł przecież kupić i za 200zł, bo to jednak jest jakiś symbol. Może zaproponuj takie oficjalne oświadczyny w święta przy rodzicach? Wiesz, z kwiatami dla mam itd.