Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojs bojs bojs

niewytrzymam zaraz nerwowo dziecko chodzi spac ok polnocy

Polecane posty

Gość ale z was matki
nie płacze w sklepie bo dostaje co chce... moje dzieci jak się uderzą nie płaczą aż tak przerażliwie ..sa upadki czasem popłacze czasem nie ale jakaś histeria to już by musiał coś poważniej się uderzyć. czasem pozwól dziecku się przewrócic i pośmiaćsię z dzieckiem z tegoa nie zaraz leciec i brać na rączki. bo z każdym nawet małym uderzeniem dziecko będzie płakać.

Gość epopea narodowa
ale z was matki - ale żeś się czepiła kobieto, tłumaczę ci, że moje dziecko chodzi spac o tej porze bo wszystkim nam to pasuje, a nie dlatego że wyje i wymusza ale chyba jestes zbyt ograniczona zeby przyjąć to do wiadomości i swoje wewnętrzne frustracje wylewasz na kafe. Pan malżonek spierniczył od ciebie, że o tej porze dzieci śpią, czas wolny ucieka bo o 6 pobudka a ty na kafe siedzisz?;p

Gość nvmnvjnfkjvgf
nvmnvjnfkjvgf tak, jak kazda matka mysle ze moje dziecko jest wyjątkowe- bo jest moje. Skoro ty o swoich tak nie myślisz to przykro mi niezmiernie. Chyba trafiłaś na jedno z przedszkoli z reportażu w swoim dzieciństwie, bo ja naprzykład chodząc do przedszkola nie leżakowałam choć inne dzieci to robiły, nikt nie mnie zmuszał. Nie chciałam jeść ryby na obiad to nie jadłam. I pocieszę cię, że nie jestem uzależniona, wstaję o 11 robię dziecku sniadanie, ogarniam się i zaczynam pracę takżę twoja jakże obraźliwa wypowiedź, która ugodziła w mą godność okazała się całkowicie nie trafiona;p pani pieniaczko. xx jest wyjątkowe ale tylko dla ciebie, dla pan nauczycielek to obce dziecko! a teraz w przedszkolach nie ma tak ze ktores nie chce lezakowac, nie pozwala sie na taka samowolke bo jakby jedno nie spalo to odrazu wszyscy. moze sobie nie spac ale musi lezec! i lepiej zmien cos w swoich metodach wychowawczych bo inaczej dzieciak dozna szoku.

Gość nvmnvjnfkjvgf
mniemam że pan mąż i tatuś się dawno ulotnił, i nie masz nic innego do roboty po nocach jak siedzenie na necie. alimenty chociaz przychodzą na czas?

Gość ale z was matki
czy ty czytasz co chcesz..czy jak...mój kochany mąż już dawno spi bo niedoż ze jest chory to musi rano wstać o 5 do pracy, jamusze chodzićpóźno spać i rano wstawac bo muszę dawać leki dziecku..ale ty jesteś tak zapatrzona w swoje cudowne dziecko i w swoją osobe że nic po za tym nie widzisz.

Gość epopea narodowa
nie jestem z tych co biegnie i bierze na rączki, poprostu taki ma płacz i nic na to nie poradze, tak samo placze jak się uderzy i tak samo płacze jak cos sie jej nie podoba. Albo płacze porządnie albo w cale;)nawet kaszki dla dzieci powodują u niej odruch wymiotny, jak byla mala ze smoczkiem byl ten sam problem wiec nie uzywala. W sklepie nie terroryzuje, co jakis czas pozwalam jej wybrac sobie jedna rzecz np jakis batonik i to tyle. Raczej jest zafascynowana samodzielnym poruszaniem sie po sklepie niz kupowaniem czegokolwiek. Z tego co piszecie to straszne te dzieci macie, moje jest spokojne i jeszcze nigdy zadnej 'wiochy' mi nie narobilo;p

Gość mcmcncncc
moje przynamniej jak płacze to nie terroryzuje innych wymiocinami. Wytłumacze mu spokojnie co i jak i przestaje płakac. jakies straszne to dziecko masz!

Gość epopea narodowa
no to super, moje dziecko spac nie musi ale od 22 musi siedziec w lozku, takze problemu nie będzie. I raczej grubo się mylisz, bo sądzę że w moch czasach przedszkolnych bylo bardziej restryjkcyjne wszystko. Teraz czasy sie zmieniają i mi nie wmawiaj, że przedszkola zmienily sie na gorsze. A skoro pani przedszkolanka traktuje 'dzieciaka; jak to nazywasz jak obcego dzieciaka to chyba powinna zmienic profesje, bo wlasnie kazde dziecko jest wyjatkowe, ma swoja osobowosc, dzieci to nie są robociki ktore beda tanczyly jak im zagrasz. To zywy czlowiek. Skoro spędza z ów 'dzieciakiem' kilka godzin dziennie to raczej juz tak bardzo obcy nie jest.

Gość epopea narodowa
nie przyszło ci do głowy ze wymiotuje np od smarków?? ja pierdziele, co za ograniczone babsztyle, pisalam kilka postow wyzej ze tatus pracuje a w domu jest na weekendy, w przeciwienstwie do was bo jak mniemam to siedzicie z dupskami w domu i nic nie robicie na utrzymaniu swojego malzonka.

Gość ale z was matki
uwierz mi że za kilka lat bedziesz chciała mieć tak wychowane dzieci jak moje,grzeczne, ułożone jak trzeba to pobroją jak trzeba to sie przytula przeproszą..u mnie dzieci od początku znały swój harmonogram dnia i tak się wychowują..twoje jest spokojne bo moze z toba siedzieć do północy moze wszystko..wiesz co dla dziecka jest móc położyc sie spac tak późno to więcej jakdostac zabawke nową. tylko co napiszesz za kilka lat..moja córka była grzeczna ale jużnie jest nie chce spac nie słucha się nauczycielek, buntuje sie.. nie bądź madra przed przyszłościa..nie wiesz co ciebie czeka.. co byś zrobiła jak bys musiała rano dziecku leki podawać ..pewnie przesunęła bys podaanie na 11.00 nic kończę i idę spać bo inni w porównaniu do ciebie mają racjonalne obowiązki.

Gość epopea narodowa
proponuję cofnąc sie do podstawowki i nauczyc sie czytania ze zrozumieniem, nigdzie nie napisalam ze dziecko wymusza ode mnie takie pory kladzenia sie spac. Idzie spac raptem 2 godziny pozniej od twoich dzieci a plujesz sie jakbym puszczała dwulatke na dyskotekę albo pozwalala palic papierosy kobieto opanuj sie bo przez takie frustratki jak ty odechciewa sie wogole dyskutowac na forum, ja tylko napisalam jak u mnie wygląda sprawa spania, nie prosilam nikogo o komentarz, ani o dobre rady więc wyluzuj bo złosc pieknosci szkodzi.

Gość epopea narodowa
a skad wiesz ze twoje dzieci nie zbuntują się przeciwko twoim zelaznym zasadom?? nie wychodz za daleko w przyszlosc bo mozesz sie tak samo zdziwic jak zekomo ja sie zdziwie... dobranoc. milych snow.

Gość ale z was matki
pracowałam od pół roku nie pracuje i puki straszy syn nie wyzdrowieje nie pójde do pracy koleżanko... i nie wiesz jak teraz działa przedszole czy szkoła..nie ma tak ze dziecko chce i ma tak byc..nie jest terroryzowane tylko uczone do odpowiednich nawyków jak spanie posiłki w danej godz czy zabawy wspólne prace czy zabawy czy ćwiczenia. nikt nikogo siłą nie zmusza tylko miwi i tłumaczy. a jak są problemy to zgłaszani są rodzice...bo pamietaj to rodzice wychowują a nie przedszkole czy szkoła.

Gość nnhjdsjfijfsf
sama gówno robi, spi do 11, chodzi spac o 4 i ma czelnosc komus mowic ze nic nie robi i siedzi z dupskiem w domu, ogarnij sie dziewczyno bo jak widac najwiekszym leniem jestes ty. a praca w przedszkolu to nie praca z aniolkami. sprobouj posiedziec choc 1 dzien z ponad 20 dzieci i potem sie wypowiadaj, cos czuje ze jak twoj dzieciak pojdzie do przedszkola to bedziesz im tam zatruwala zycie, caly czas z pretensjami

Gość ale z was matki
jakie 2 godziny później kiedy moje słodko śpia twoja nawet jeszcze w łóżku nie jest...moje między 20.30-21.00 już śpia a twoja dopiero o 22. się kładzie a dopiero po północy zasypia więc radze tobie cofnąć się do podstawówki i nauczyc się liczenia jak policzyc dobrze będziesz mogła podac prawidłowy wynik.:-)

Gość nnhjdsjfijfsf
"raptem 2 godziny" haha 2 godziny to jest duzo! piszesz tak jakby dzien mial 48 godzin, a ma tylko 24! a i teraz doczytalam ze twoje dziecko ma 2 lata. szok, szok i jeszcze raz szok!

Gość nnhjdsjfijfsf
Sama się powinna kapnać że to z nią jest coś nie tak, skoro kilka dziewczyn na raz na nią wsiada.

Gość epopea narodowa
wiem jak funkcjonuja szkoła podstawowa bo moja mama jest dyrektorem w jednej z nich juz od kilku dobrych lat a wczesniej byla nauczycielem nauczania początkowego, dlatego wspominalam o niej we wczesniejszym poscie, bo jest dla mnie wiekszym autorytetem niz jakies babsztyle z forum, ktore niczym sie nie zajmuja w zyciiu tylko musztrowaniem dzieci;) ja pracuję, mam możliwosc pracowania w domu to korzystam, nikt nade mną nie stoi i sama jestem sobie szefem, a wy frustratki dajcie sobie spokój idźcie pobrzęczeć na mężów, pewnie tez wam chodzą jak w zegarku i wlasnego zdania mieć nie mogą a spac sie kladą o 21 razem z dziecmi hahaha.

Gość hjidjsidj
twój mężulo pewnie tam teraz za to obraca jakaś bardziej rozumną od ciebie, za późno się skapnął kogo zapłodnił. mając taka zonke jak ty i przyjezdzajac do domu tylko na weekendy nie zdziwiłabym się jakby tam miał tabun kochanek.

Gość epopea narodowa
nnhjdsjfijfsf Sama się powinna kapnać że to z nią jest coś nie tak, skoro kilka dziewczyn na raz na nią wsiada. kilka dziewczyn? a co to za dziewczyny? jakies wybitne autorytety? założe się, że większosc z was z ledwoscia skonczyla szkole srednia i pojecia nie ma skad sie dzieci biorą, a swoje macie z jak to pieknie nazywacie 'wpadki; ;D to są autorytety, ktore maja dac mi do myslenia?? a, w życiu;D Potraficie tylko pluć jadem, a im bardziej ktoś to olewa tym bardziej sie emocjonujecie;D I tak na kazdym topiku.. hahaha

Gość epopea narodowa
hjidjsidj - oooo, odezwala sie idealna mama i zona, oczywiscie wypowiedź na temat usypiania dzieci. hahahahaha;)

Gość hjidjsidj
i zaden pedagog nie pochwalilby zasypiania 2latka po połnocy! wiec twoja mama (o ile t studia konczyla) to konczyla je w głebokim PRLu.

Gość hjidjsidj
I skończysz z rozhisteryzowanym dzieciorem i zdradzającym mężem

Gość epopea narodowa
chcialam z tego miejsca serdecznie pozdrowic _gratkę_, teraz wiem jaki ma ubaw czytając te wszystkie posty idealnych mamuś, żon, kochanek, kucharek i usypiaczek dzieci, ktore się bez przerwy jej czepiają. Chwała Wam idealne matki!!!!!

Gość epopea narodowa
no konczyla konczyla studia, moja droga, nie wiesz nawet znawczyni ze po studium nauczycielskim juz w szkole uczyc nie mozna?

Gość hjidjsidj
Kurde, masz dziecko a pół zycia spędzasz na kafeterii, drugie pół zapewne na facebooku i pudelku. a dzieciak samopas, spi kiedy chce, dajesz jej chociaz jesc? czy tez niemasz czasu? bo twoj internetowy nalog pochlania ci 100% czasu.

Gość epopea narodowa
a ty kiedy konczylas studia pedagogiczne?? i czym sie zajmujesz na codzien iż jestes ekspertem od wszystkiego? Pracujesz w ezo tv, ze potrafisz przewidziec przyszlosc??

Gość ale z was matki
i tu sie mylisz kobieto to że dzieci chodza spać o właściwych porach i nie ryczą bez powodu nie znak że sa musztrowane i chodza jak w zegarku poprostu sa grzeczne i wiedza kiedy i co się odbywa a twoje żyje w chaosie. ..pamietaj życie to nie tylko przyjemności ale też i obowiazki i zasady.. twoja mam jest peadogiem wiec mogła byc choc trochę brac z niej przykład..już widzejak mama cię kładła spać o północy i pozwalała spac do 11.00 .. i kobieto nie tylko ja tu mysle że źle postępujesz więc przemyśl to sobie. i nie wychwalaj się ze jesteś swoim szefem ....juz widzę jaka ty masz wielką jednoosobowa firmę. pracujesz sama bo nie nadajesz sie do pracy w grupie i do zasad ot taka prawda.

Gość hjidjsidj
dokladnie to w 2008. co chcesz jeszcze wiedziec? rozmiar buta? adres? telefon?

Gość epopea narodowa
skąd wiesz ile czasu spędzam na kafeterii?? a ty co robisz w tym momencie??? qzwa, moze tam po drugiej stronie monitora jakis wrozbita Maciej siedzi czy co... ???