Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojs bojs bojs

niewytrzymam zaraz nerwowo dziecko chodzi spac ok polnocy

Polecane posty

Gość na grzejniku
chodze spac nawet koło 4;p takie ze mnie dziwadło. Mój facet nie narzeka, chociaz porozmawiam z nim o tym napewno zeby zaspokoic moje sumienie. Jestem typem nocnego marka i nic na to nie poradze, nikomu nie nakazuje jak ma wychowywac swoje dzieci i mi tez nikt nie bedzie mówil, że robie źle bo od późnego kładzenia sie spac mordercą nie zostanie ani nie umrze;) A teksty o 'czasie dla siebie i męża' schowajcie do kieszeni bo w takim razie co robicie na kafe o tej porze? powinnyscie aktywnie uczestniczyc w zyciu malzenskim w tym momencie;)

Gość na grzejniku
nvmnvjnfkjvgf nie stresuj sie o moje dziecko, ma sie dobrze. Pieluchę zakladamy profilaktycznie tylko na noc a i rano przewaznie jest sucha;) takze bezstresowe wychowanie to nie pod moim adresem, jest zasada ze o 22 ma byc w lozku a czy chce spac czy nie to juz inna sprawa. Ma nie wychodzic z lozka i tyle. Swoje metody na zostawianie placzącego dziecka samopas stosuj na swoim bo na moim się nie sprawdzają gdyż wymiotuje i się krztusi przy dłuzszym plakaniu.

Gość zygaaaaaaaaaaaaa
na grzejniku niedziwie sie ze twoje dziecko chodzi spac tak pozno skoro chowa sie bez ojca rosnie ci kryminalista.pozdrawiam dobranoc

Gość Emila30ss
Na grzejniku - no właśnie jak pójdzie do przedszkola to zacznie się tresura i ze stresu sikanie w gacie, bo wtedy nie będzie już zmiluj bo do przedszkola trzeba się stawić o określonej porze. Myśle ze teraz mało wiesz bo nie przebrnelas jeszcze do tego etapu, twoja sprawa, ale gdy Twoje dziecko będzie jak to ujelas tresowane to wówczas efekty tego czynu będziesz mogła zawdzięczać tylko sobie. Dziecko to nie budzik który można zaprogramowac " bo kiedyś tam coś będzie trzeba", to istota w której wychowanie należy włożyć wiele pracy i często wymaga czasu. To właśnie już teraz powinnas nad tym pracować żeby zaoszczędzić dziecku stresu skoro wiesz ze życie bedzie wymagało od niego obowiazkowosci. Etap po etapie uczyć i przyzwyczajać do pewnych zachowań. Powinnas najpierw popracować nas sobą i nad swoim infantylnym podejściem do życia. A sikac tez pozwolisz w gacie do 6 roku życia bo dopiero wtedy pójdzie do szkoły więc po co wcześniej trenować? A 1 września rano powiesz " no fik mala teraz robisz na kibel, bo tak trzeba"

sory, ale dla mnie północ to środek nocy i pora wybierać się do spania a nie dopiero zaczynania wieczoru z facetem. lol ja siedzę do północy bo o tej godzinie podaję dziecku leki, a mój narzeczony śpi już od ponad godziny bo chodzi do pracy. między 20 a 23 mamy ten czas dla siebie, na obejrzenie jakiegoś filmu, pogadanie bądź choćby posiedzenie przed kompem. Nie wiem. Mam znajomych, których córka też chodzi spać o 23 czy 24. Jak nie miałam dziecka kilka razy skorzystaliśmy z zaproszenia i poszliśmy do nich posiedzieć wieczorem przy drinku na luzie pogadać, ale potem zaczęliśmy się wykręcać. Nie w smak mi było siedzenie w ciemnym pokoju w niemal absolutnej ciszy (niestety tak ją nauczyli, wiecznie na palcach chodzą jak śpi i szepczą) przy drinku oglądając myszkę miki bo mała zasypia o 23...w tym samym pokoju co my siedzieliśmy.

Gość bojs bojs bojs
czas dla faceta moge miec w dzien w nocy zalezy jak jest w pracy .

Gość ale z was matki
emilia popieram ci.. na grzejniku właśnie takie dzieci kiedy mają samowole później przechodza swoje bo nagle zmiany..teraz hulaj dusza rób co chcesz, bo przecież nie mozesz sie popłakać bo wymiotujesz a nie zdajesz sobie sprawy że dziecko często wymusza takie ataki aby dostatać to czego się chce..jak to się mówi od płaczu nikt jeszcze nie umarł. tylkokiedy przyjdzie czas na przedszkole czy szkołe dopiero się zacznie..dziecko zbuntowane histeryczne będzie się moczyc..bo nie bedzie żyło tak beztrosko, bo w szkole zasady, bo panie kazały...bo koledzy koleżankinie robia czego chce..etc wtedy pomyslisz ze mogłaś tego uniknąć ale z lenistwa tego nie zrobiłaś

Gość na grzejniku
emila 30ss czy czytasz moje wczesniejsze posty?? nie bede poraz 3 pisac o pieluchach... Nie mam zamiaru nikogo tresowac, i przestan wpierac mi ze tylko twoje hitlerowskie metody wychowawcze są najlepsze, bo nie robi to na mnie wrażenia. Napisałam tylko jak to u mnie wygląda i nie oczekiwałam porady oraz grupy wsparcia. Wychowuje moje dziecko tak samo jak mnie wychowywala mama ktora ma jak mniemam lepsze podejście do dzieci od ciebie. Nie mam zamiaru rzucać dziecka na głęboką wodę tylko jest coś takiego w przedszkolach jak okres adaptacji, gdzie można przyzwyczajać dziecko do innego otoczenia, tego że zostaje z obcymi osobami w grupie dzieci także nie pitol mi tu smętów. Jest w takim wieku ze jeszcze 345567 razy zmieni pory zasypiania bo juz nie raz tak było;)

Gość na grzejniku
a gdzie ja napisalam, że pozwalam dziecku na wszystko że tak generalizujecie?!?!?!?!?!

wszystko się da tylko trzeba chcieć... inna moja koleżanka od 7 lat robi córce kąpiel mniej więcej o tej samej porze i mała w łóżku jest o 21 najpóźniej, czymś się chwilę zajmie i zasypia. Ma jeszcze półtorarocznego synka, który o 20 codziennie już śpi. Wcześniej była to 19. Ale jej dzieci wiedzą, że kąpiel wiąże się z tym, że po kąpieli szybko przychodzi pora na sen. Da się? Da się! :) dobranoc ;)

Gość ale z was matki
gratka..mam podobnie idę spać ok 1 w nocy bo dziecko chore i czuwam bo od 23-1.00 ma ataki kaszlu ...i muszę podac krople.. a mąż śpi już do 21.00 niestety też chory.

Gość ale z was matki
noi oczywiści o 5 rano mąż wstaje do pracy

Gość epopea narodowa
no jasne lepiej niech dziecko sie udlawi wlasnymi zygami byleby tylko poszlo spac tak jak komendant kaze. najlepiej w obrzyganej poscieli hello kitty.

Gość nvmnvjnfkjvgf
na grzejniku co ty chrzanisz o jakichs hitlerowskich metodach. idz lepiej wytrzezwiej a potem zajmuj sie dyskusja na forum. co ty w ogole porownujesz do jakichs hitlerowskich metod. jestes jedna z tych poschizowanych mamusiek. dzieciak idzie spac o polnocy bo jak wczesniej go polozysz wbrew jego woli to sie zestresuje, zaplakac tez nie moze bo zacznie wymiotowac. smieszna jestes! a dzieciak po prostu wymusza i manipuluje toba. ojjjj cos mi sie zdaje ze jak pojdzie do przedszkola to i czas adaptacji nic jej nie pomoze, wiem bo sama pracuje w przedszkolu i wiem ze tam sie z dzieciakami nie patyczkuja, za duzo oosb maja w grupie zeby jeden taki dziwak robil co mu sie podoba. a mamusi obok nie bedzie zeby zainterweniowala!

Gość nvmnvjnfkjvgf
no jasne lepiej niech dziecko sie udlawi wlasnymi zygami byleby tylko poszlo spac tak jak komendant kaze. najlepiej w obrzyganej poscieli hello kitty. xxx po co zmieniasz nick, jak i tak kazdy wie ze to ty na grzejniku??

Gość nvmnvjnfkjvgf
pewnie jak jej w sklepie urzadza histerie o zabawke to tez zaraz kupuje bo sie nie moze zestresowac albo zacznie rzygac!!!!

Ale z was matki ale choroba Twojego malucha to coś poważnego? czy co? mój mały bierze stałe leki na serduszko. Muszę je mu podać więc wolę posiedzieć niż przypadkiem się nie obudzić. Nie będę ryzykować. No mój narzeczony też o 5 wstaje do pracy.

Gość ale z was matki
nic nie napisałam że ma się udławić..al po coś mamy mowę więc zacznijmy tłumaczyc dzieciom ze płacz niepotrzebny ,uspokoic wytłumaczyć dlaczego nie wolno tak robić chodzi mi o histeryczne płakanie..i powiedzieć ze musi dana rzecz zrobic i uargumentować to..pochlipie troche i sie uspokoi..a nie bo dziecko zaczyna zanosić sie ad do wymiotów i wtedy matka staje na baczność i ustępuje..tak tylko pokazuje dziecko jaką bronia moze mamusie atakować..b

Gość epopea narodowa
idzie spac o polnocy bo tak mi pasuje i tak mi sie podoba. Nie będę wstawała o 6 rano skoro nie muszę, a to, że ty musisz klasc dziecko spac ze stoperem to nie moj problem. I wspolczuje twoim przedszkolnym wychowankom skoro mają takiego babsztyla za opiekunkę, ktora najlepiej zajmowalaby sie dziecmi tasmowo, zero indywidualnosci, ciach-pach i nastepne. Juz wiem skad sie biora afery w zlobkach i przedszkolach ktore pokazuja w tv ze babsztyle związują dzieciom nogi i rece bo nie chcialy spac.

Gość ale z was matki
ogólnie choroba do wyleczenia, ma alergie powiększone migdał juz od długiego czasu ...meczymy się z atakami kaszlu i dusznościami ...gdzie objawy narastają.

Gość epopea narodowa
to ja pisalam wczesniej jako na grzejniku.

Gość ale z was matki
na grzejniku - a do kogo ty pisałaś?

U nas na szczęście nic się nie dzieje. Jedynie te leki nieszczęsne muszę mu podawać. 7 razy na dobę, dwa różne... nic uciekam spać bo o 6 znów lekarstwa trzeba się obudzić.

Gość ale z was matki
ja daje 3 razy dziennie krople i syrop + krople jak sa ataki w nocy. gratka miłej nocy.

Gość nvmnvjnfkjvgf
puknij się w głowę! tak jest w kazdym przedszkolu! myslisz ze twoj dzieciak jest jakis wyjątkowy i pani ktora ma do ogarniecia ponad 20 innych dzieci, bedzie sie nad twoim roztkliwiac i rozczulac? zle sie zachowuje to nie ma zmiluj. przy tylu dzieciach nie mozna sobie pozwolic na samowolke! a ty po prostu jestes jedną z tych uzaleznonych od neta. siedzisz po nocach, dziecko tez idzie pozno spac bo ci tak wygodnie. potem spi do 11 a ty sie w miareee wysypiasz. dajesz mu sniadanie to i tak pewnie z właczona kafeteria i innymi plotkami

Gość epopea narodowa
do kogos tam wczesniej kto pisal ze pracuje w przedszkolu;P pociesze was zebyscie sie nie emocjonowaly, juz spi;) zasnela sama, bez placzu, awantury i uzerania sie. prosze nie oceniac mnie przez pryzmat tego, o ktorej klade dziecko spac. Bo widze ze ktos tu dopisuje sobie jakies nieszczęsne historyjki o tym, ze dziecko terroryzuje mnie w sklepie a ja ulegam i ze leje w gacie;P Otóż nie terroryzuje mnie, bo nigdy nie probowalam nawet wymuszac na niej wczesniejszego kladzenia sie spac, a o wymiotowaniu podczas długiego płakania napisałam bo zdaza sie to często gdy np się o coś uderzy, ale widac werdykt zostal wydany hehehe idę poczytać jakąs książkę. dobranoc.

Gość nvmnvjnfkjvgf
dziwne zeby szla spac z awanturami o tak poznej porze, haha

Gość ale z was matki
i co dumna jestes z siebie ze zasnęło po północy bez płaczu i wrzasków...nie ośmieszaj sie moje dzieci i bez tych wszystkich ceregieli jak płacz i wrzaski chodza spać najpóźniej o 21.00 i nie ma płacz na zawołanie bo czegoś chce.. a twója zaśnie o 21.00 bez płaczu, zabronisz jej czegoś bez płączu ...nie wydaje mi sie.

Gość epopea narodowa
nvmnvjnfkjvgf tak, jak kazda matka mysle ze moje dziecko jest wyjątkowe- bo jest moje. Skoro ty o swoich tak nie myślisz to przykro mi niezmiernie. Chyba trafiłaś na jedno z przedszkoli z reportażu w swoim dzieciństwie, bo ja naprzykład chodząc do przedszkola nie leżakowałam choć inne dzieci to robiły, nikt nie mnie zmuszał. Nie chciałam jeść ryby na obiad to nie jadłam. I pocieszę cię, że nie jestem uzależniona, wstaję o 11 robię dziecku sniadanie, ogarniam się i zaczynam pracę takżę twoja jakże obraźliwa wypowiedź, która ugodziła w mą godność okazała się całkowicie nie trafiona;p pani pieniaczko.

Gość unicruitgfurtg
bo ona jest po prostu głupią matką. ufff, dziecko zasnęło, w końcu mogła pójśc na show upa nadawać na kamerce.