Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojs bojs bojs

niewytrzymam zaraz nerwowo dziecko chodzi spac ok polnocy

Polecane posty

Gość ja tez sralam
bgn cos tam gowno licz sie ze slowami gowniaro idz zarabiaj bo lampy juz swieca toy story dziecinstwo to bestroska a nie ze matka w pracy a dziecko w przedszkolu z obcymi co z ciebie za matka ze poszlas do pracy a dzieciaka wywalilas do przedszkola tak budzenie o tej godz to zabieranie dziecinstwa niech sobie spi dopuki moze jak bedzie dorosle to nie bedzie mialo czasu na spanie bo bedzie zapierdalalo za najnizsza krajaowa od rana do wieczorta

Gość toystoory:)
haha, oslico wyzej idz przed snem poćwicz nieco ortografie bo slabo ci idzie:Djakos sie nie dziwie ze siedzisz w domu :Dhaha

Gość Emila30ss
Moj ma 4,5 roku. Od 2 roku życia nie spał już w dzien. Wstawal ok 7 i zasypial o 19. Gdy poszedł do przedszkola to zaczęło się lezakowanie - utrapienie. Spał w przedszkolu 2 godziny a pózniej do 22 latał. To był koszmar. Teraz jest już w drugiej grupie i nadal lezakuja, rozmawiałam z panią żeby go nie kladla ale ponoć pierwszy zasypia. Więc jakoś dajemy radę chociaż bywa cieżko. Wstajemy o 7, lezakuje w przedszkolu od 12 do 13.30. O godz. 20 kąpiel, czytam jedna lub dwie bajki, zostawiam lampke i wychodzę z pokoju. Oczywiście są prośby i skomlenie ale jestem nieugieta. Gdy wychodzi z pokoju to liczę to trzech, jak nie wróci do lozka to dostanie karę. Teraz jest już ok, coraz częściej zasypia bez marudzenia. Nie płacze tylko często wylazi z pokoju. Ale na początku było cieżko, ryk gdy wychodzilam, naciąganie na kolejne bajki, tv, co chwila pić i siku. Grunt żeby być stanowczym, nie pokazywać ze zostaniesz w pokoju aż zaśnie bo ryczy bo pózniej będzie tego wymagał codziennie a płacz stanie się narzędziem tortur. Możecie spróbować tez audiobooka.

Gość bojs bojs bojs
tak to prawda ze znalazly sie tu matki polki w przedszkolu jest 4 godziny.

Gość na grzejniku
jak poloze ja spac o 20-21 to i tak sie obudzi jeszcze, wiec nie klade. Chce spac to sie kladzie i spi, nie chce to nie. A ja przynajmniej nie musze zrywac sie o 6 rano jak inne matki, sama ustalam sobie godziny pracy i wczesniej niz o 12 nie zaczynam, pracuje w domu;)

Gość bojs bojs bojs
toy story a ty tak wczesnie wstajesz i jeszcze nie spisz ?dziwne troche bo jak ja bym musiala wstac o 6 zeby isc do pracy to niesiedzialabym na kafe.

Gość nvjdnfjdsv
bgn cos tam gowno licz sie ze slowami gowniaro idz zarabiaj bo lampy juz swieca toy story dziecinstwo to bestroska a nie ze matka w pracy a dziecko w przedszkolu z obcymi co z ciebie za matka ze poszlas do pracy a dzieciaka wywalilas do przedszkola tak budzenie o tej godz to zabieranie dziecinstwa niech sobie spi dopuki moze jak bedzie dorosle to nie bedzie mialo czasu na spanie bo bedzie zapie**alalo za najnizsza krajaowa od rana do wieczorta xx z taką nieznajomością ortografii, brakiem elementranej kultury i językiem prosto z rynsztoka nie dziwne że siedzisz w domu głupia KROWO. i ty jesteś matką? jesteś rynsztokiem!

Gość hjguygug
na grzejniku racja ze zeby zrywac sie o 6 rano to jakas masakra

Gość hjguygug
siedzi w domu bo ja na to stac

Gość nnnmmmmaaaeeeddddlllloooo
haha autorka tematu się lekko zeźliła bo jej dziecko ktoś nazwał gówniarzem! tak jest gówniarzem a ty jestes prostacką krową!!!!!

Wolałabym wstawać o 7 i mieć spokojny "wolny" wieczór niż spać do 11 i potem do północy siedzieć z dzieckiem. Mam nadzieję, że uda nam się to osiągnąć! :D leżakowanie w przedszkolu 2 h? wow, strasznie długo. U mojej mamy to jest 30 minut drzemki poobiedniej i dzieci są budzone.

Gość na grzejniku
ja tez sralam - to rozumiem ze masz 13 dzieci bo bycie jedynakiem to odbieranie dziecinstwa i zabieranie mozliwosci posiadania rodzenstwa, a twoje dziecko do kiedy będzie miało ochotę będzie robilo pod siebie w pampersa, poki moze bo w doroslym zyciu nie bedzie moglo??? puknij sie w leb, mam nadzieje ze twoj wpis to zart bo takiego ograniczonego podejscia u mlodej baby dawno nie widzialam. Do 18nastki bedziesz siedziala w domu i zajmowala sie dzieckiem? To powodzenia pozniej w odnajdywaniu sie na rynku pracy. Juz lepiej teraz sie ustaw w kolejce do MOPSU;) Bycie matka to nie tylko bycie robotem do obslugiwania dziecka, ale w dalszym ciagu czlowiekiem i prawo do posiadania pasji, pracy i czasu dla siebie ciemnoto!

Gość nnnmmmmaaaeeeddddlllloooo
siedzi w domu bo jej brak wykształcenia! nawet własny ojczysty język kaleczy. kto by chciał przyjąć taką ciemnotę bez kultury i ogłady?? a jej mąż pewnie na takim samym poziomie jak ona, bo zaden porządny by się nia nie zainteresował, zasuwa jako pomocnik na budowie.

Gość na grzejniku
_gratka_ mam spokojny wolny wieczor, leze sobie w lozku z komputerkiem na kolanach a moje dziecko czyta mi bajki 'w swoim jezyku', najedzone, wykąpane. Jest mało absorbująca, kladzie sie spac sama, bez jakiegokolwiek usypiania. Ja jestem z tych, którzy późno się kładą i późno wstają;)

Gość ja tez sralam
na grzejniku kompletnie cie nierozumiem o czym piszesz? przeciez sama kladziesz dziecko o polnocy gubisz sie w tym co piszesz

Gość bojs bojs bojs
niewiesz wiec nie pisz moze twoj zasuwa na smietniku nie pracuje bo nie musze mam rente a maz dobrze zarabia

No to też zależy jakie ma się dziecko. No ale mimo wszystko...kiedy masz czas np. TYLKO dla siebie, dla siebie i męża?

Gość zygaaaaaaaaaaaaa
kurwa jak widze matki dobre rady to zygac mi sie chce gowno wiedza o zyciu dzieciach a sie wpierdalaja idzcie spac albo nakarmic dzieci bo placza z glodu biedne gowniarze

Gość bojs bojs bojs
dla siebie jak dziecko w przedszkolu i to nie duzo czasu bo w tym czasie posprzatam zrobie co trzeba i niewiele zostaje czas dla meza przewaznie wieczorami jak dziecko spi.

Gość ale z was matki
jesteście za leniwe aby nauczyć dziecka konsekwencji. żeby dziecko chodziło spac tak późno jest niezdrowo. moje dzieci wstają między 7.-7.20. młodszy 2 lata jeszcze śpi ok1,5 godz. ok 11.00 obaj chodzą spac ok 21.00 choć starszy 5lat czasem już o 20.00 jest padnięty.. zrobic dziecku kolacje, kąpiel bajka i do łóżka nie odzywać się tylko zaprowadzać do łóżka..a niech płacze..kiedyś zrozumie ze to nic nie daje. 2 sprawa to za mało ruchu i za mało powietrza..moje dzieci wychodzą na dwór nawet w taka pogodę jak dziś deszczowa chociaż na pół godz. w płaszczach przeciwdeszczowych..

Gość 94u59i95r4
k**wa jak widze matki dobre rady to zygac mi sie chce gowno wiedza o zyciu dzieciach a sie wpie**alaja idzcie spac albo nakarmic dzieci bo placza z glodu biedne gowniarze xx idz sie utop

To w końcu śpi czy nie śpi? bo północ to środek nocy przecież :P więc o jakich wieczorach piszesz?

Gość na grzejniku
ja tez sralam- nie klade dziecka pozno spac z tych samych powodow co ty, tylko bardziej z wlasnej wygody i lekkiej nutki egoizmu;P nie naskakuje na mamy pracujące od 7 rano, że budzą dzieci do przedszkola odbierając im dzieciństwo!!!! Wręcz podziwiam takie kobitki! _gratka_ maz pracuje za granica, jest w domu na weekendy. Mloda zasypia zazwyczaj ok 24, a wtedy reszte nocy mamy dla siebie, jakis filmik i inne sprawy malzenskie. Spac chodzimy ok 3-5 i wstajemy o 11;) Tak malo mamy czasu dla siebie ze moglibysmy wogole nie spac bo szkoda kazdej chwili;)) Taka z nas 'patologiczna' rodzina :classic_cool: jak zaraz zapewne mnie zjadą matki ktore gotuja o 6 rano zupe zeby dziecku nie odbierac dziecinstwa;)

Gość Emila30ss
Nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko z mojego wyboru chodziło spać po 22. A gdzie w tym wszystkim czas dla siebie bez dziecka? Nie macie facetów? Chyba miło jest spędzić czas razem wieczorem gdy dziecko już śpi, bo nikt mi nie wmówi ze ma taki lajcik ze wyłoży nogi na kanapę, baraszkuje z mężem bądź popija drinki ze znajomymi i bawi go to gdy dziecko kręci się pod nogami. Trzeba mieć w życiu odrobine prywatności, czasu tylko dla siebie. Zreszta są jakieś reguły, dziecko od małego powinno mieć jakiś harmonogram, nie koniecznie wyidealizowany. Ale pózniej gdy pójdzie do szkoły i trzeba będzie wstać o 7 to raczej trudno będzie wymusić na komendę żeby dziecko kladlo się wcześnie bo rano trzeba wstać. A i po co skoro tyle lat nikt mu nie kazał a jego zegar biologiczny zaprogramowany jest na nocną zmianę. Tylko za pare lat nie płaczcie ze macie kłopoty z facetem bo zamiast dbać o wspólne relacje on szuka rozkoszy w internecie a ty oglądasz kolejny odcinek serialu z dzieckiem na kolanach.

Gość ale z was matki
usypiania uczy się od urodzenia a bynajmniej już roczne dziecko powinniśmy nauczyć rytuału usypiania i godz. a nie kiedy dziecko już świetnie rozumie i ma 3, 4 ,5 lat wtedy się dziwicie ze nie chcą wam zasypiać skoro tyle czasu mogły zasypiać kiedy chciały.

Gość bojs bojs bojs
teraz juz spi gratka o poznych wieczorach ktore zaczynaja sie ok polnocy.

Na grzejniku aa to rozumiem no, ale jak męża nie ma to chyba nie chodzisz spać o 3 nad ranem? :) A nie masz tak czasem, że masz chęć położyć się szybciej a tu klops bo dziecię ani myśli?

Gość na grzejniku
a dlaczego to niezdrowe? sa jakies zalecenia WHO odnosnie pory kladzenia dziecka spac? spi ok 12 godzin, nie ma problemow ze zdrowiem. Nie mam zamiaru tresować dzieciaka zeby kazdy wieczor byl dla niego stresem i zeby pozniej sikał do lozka do 7r.ż. Taki rytm panuje w moim domu, nikt na tym nie cierpi. Pójdzie do przedszkola to napewno się przestawi;]

Gość nvmnvjnfkjvgf
a dlaczego to niezdrowe? sa jakies zalecenia WHO odnosnie pory kladzenia dziecka spac? spi ok 12 godzin, nie ma problemow ze zdrowiem. Nie mam zamiaru tresować dzieciaka zeby kazdy wieczor byl dla niego stresem i zeby pozniej sikał do lozka do 7r.ż. Taki rytm panuje w moim domu, nikt na tym nie cierpi. Pójdzie do przedszkola to napewno się przestawi;] xxx następna od bezstresowego wychowania, a niech dzieciak robi co mu się podoba. chce isc spac o połnocy to niech idzie, chce srac w pieluchy do 3 roku zycia - prosze bardzo. kto tu jest matką? ty czy dziecko? ty powinnas nie tylko dbac o jego prawidlowy rozwoj, ale takze wyznaczac jakies granice bo z nimi dziecko czuje sie bezpiecznie, a nie takie puszczone samopas i hulaj dusza piekla nie ma. pojdzie do przedszkola to je nauczycielki przeszkola!

Gość bojs bojs bojs
na grzejniku niewiem czy ci sie tak przestawi odrazu