Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zew ryczacej gesi

Rząd Tuska chce cenzurować homilie

Polecane posty

Gość krew i krzyż
hehheh jesteś prosty jak budowa cepa, bo wiedziałam dokładnie co odpiszesz :-D dlatego napisałam ci, ze to dziecko wyglądało jak dziecko, tylko maluśkie, nie jakis tam twór, w GB i nie tylko takie dzieci są legalnie usuwane, choć mogłyby normalnie żyć. Dziecko 8 miesiecznie również samo często nie przeżywa poza organizmem matki, czyli również łapie się na twoje chore kryteria. To jest własnie Twój postęp, szczęscie, ze nigdy w Polsce to nie nastąpi, mimo wszystko wciąż mieszka tu wiele mądrych ludzi :-)

W moim kraju rządzi PO. Stety lub nie. Żaden tam kler. In vitro jest, tabletki antykoncepcyjne sa, aborcje sa. Powtórzę - w czym tkwi problem???

Gość bronic? przed czym?
jak widze prawda zabolala bo zaczynasz mni obrazac. a z takim chamstwem nie mam ochoty rozmawiac...

Gość bronic? przed czym?
aborcje sa legalne?

Gość krew i krzyż
każdego sumienie czy zrobi sobie skrobankę na barce czy w piwnicy czy w UK, nie mnie o tym decydować, świata nie zbawię, pisze jednak o tym, bo absurdalny jest zarzut do KK, ze nie idzie z postępem, bo nie popiera in vitro i aborcji. Kompletnie nie macie pojęcia na czym polega rola kościoła, niech świat się zmienia, kościół nie ma prawa się zmienić, kościół musi przyświecać tym samym wartościom jakimi sa między innymi obrona zycia. Kościół jest drogowskazem i stałą w świecie pozbawionym zasad i bezduszności. Piszcie sobie to co chcecie, ja was nie zmienie, a wy mnie, wiem jednak, ze sytuacja i tak się odwróci, tak jak to zawsze było...ludzie opamiętają się, tan kraj przetrwał zabory i wojny i dalej istnieje, na pewno nie dzięki ludziom pokroju tych, którzy dzierżą dziś władzę. Nie mówię o tych konkretnych osobach, ale podobnych zaprzedajnych szujach.

Gość bronic? przed czym?
tylko w okreslonych z powodu naciskow kk

Gość bronic? przed czym?
i znikam...

Gość krew i krzyż
Ty masz swoje kryteria i ja mam swoje kryteria co do ludzi, po tym jak się określiłeś w kilku sprawach, to myślę, ze nawet na płazińce byś się nie załapał, mózg płaski jak pierś kurczaka w dodatku owinięta Gazetą Wyborczą z czipem TVNu w czaszce :-) .Żyj sobie w swojej Utopii z ołtarzykiem Towarzysza Generała wielce zasłużonego dla narodu polskiego i Putinem w klapce marynarki. Pozdrawiam z góry :-D

Gość do ... krew i krzyż
Czy Ty musisz obrażac inaczej myślacych?

Gość krew i krzyż
Ktoś kto nie ma szacunku do życia, nie zasługuje na mój szacunek. ABSOLUTNIE!

Gość krew i krzyż
zapomniałaś że to "życie" jest definiowane przez ciebie. inni mogą uwazac inaczej.

Gość do ... krew i krzyż
przepraszam. miało być tak. a przy okazji. jak widzisz ja potrafię przeprosić mimo że moje poglądy sa diametralnie inne niż twoje. w waszej katolickiej kulturze coś takiego nie występuje? jest tylko u nas niewierzących?

Gość krew i krzyż
życie nie może być definiowane przez nikogo..na pewno nie przez człowieka, nie jesteś osoba wierzącą, wiec tego nie pojmujesz. Przykro mi tym bardziej, choć moze prościej ci żyć i oszukiwać sumienie.

Gość do ... krew i krzyż
skoro sa różne definicje tzn że może być definiowane. i każdy ma prawo do własnej definicji. panuje wolność. mówi to pani coś?

Gość krew i krzyż
aha no super przykłąd, przepraszasz mnie, ze użyłeś nie takiego nicka i to ma świadczyć o Twej wielkiej kulturze, a ja Ciebie przepraszam, ze dyskutuję z Tobą, bo nie chcę Ci niepotrzebnie styków poprzepalać :-D Tak więc widzisz, katol również umie ładnie przeprosić :-D Uszanowanie wielkie!

Gość do ... krew i krzyż
to ty jesteś katolem a nie katolikiem?

Gość do ... krew i krzyż
przepraszasz mnie że ze mną dyskutujesz? :D

Gość kimohha
KK to samo zło-kiedys polowął na czarownice i tysiące usmiercił

Gość histori nie znacie i głupoty
piszecie ,cywilizacja egipska dogorywać się wraz z najazdem rzymian i greków a potem przez chrześcijaństwo ale całkowicie to islam dobił kulturę egipska

Gość dijella
wszystkie religie i reliigjni ludzie to samo zło

Gość E-kler KA
Żonaty facet przyszedł do spowiedzi. Email - Mam romans z pewną kobietą - mówi. - A coś bliżej? - pyta ksiądz. - No, spotykamy sie, ale tylko ocieramy o siebie, jeszcze nigdy nie było penetracji. - Tarcie to to samo co włożenie, synu. Odmówisz 5 zdrowasiek i dasz na ofiare 100 zł. Gość odmówił modlitwy i skierował się do wyjścia. Ksiądz uważnie go obserwował, aż ten nie minął puszki na ofiary. Wówczas wyskoczył z konfesjonału, dogonił gościa i krzyknął: - Widziałem! Wcale Pan nie włożył 100 PLN do puszki. - Ale za to tą stówą o puszkę potarłem. Sam ksiądz mówił, że potarcie i włożenie to to samo...

"emat ten dedykuję fascynatom liberalnej partii PO, która walczy z Kościołem Katolickim." xxx ahahahahhahahaha🖐️ xxx KAŻDY poseł w obenym sejmie, włącznie z paliotem , to watykanofile. ani rząd sld, ani pisu ani po ...nie zrobili żadnego kuku KK w polsce. czasem jakis polityk niby lewicowy rzuci w eter cos o kościele katolickim ze to ze śmo...a jak przyhcodzi co do czego to kazda władza w pl liże jąderka episkopatowi. xxx platforma nie jest partią anty kościelną ...jest prokoscielna i wlazi w dupe episkopatowi...sympatyzują z liberalnym skrzydłem KK ...pis ze skrzydłem konserwatywnym w KK xxx jakieś podsłuchiwanie homilii to debilizm:D boniemu sie chyba nudzi w pracy🖐️

Gość dijella
kazdy polityk z lewicy i prawicy to dupodajca co lize klerowi jajca -vide lewicowy prezydent , i premierzy leszek i włodek

Gość zew ryczacej gesi
biblia inaczej to nazywa Platforma Obywatelska szczyci się swoimi chadeckimi korzeniami. Tym czasem robi się partią niewyraźną, letnią. Dlatego na koniec moja biblijna dedykacja dla PO: "Obyś był zimny albo gorący! A tak, skoro jesteś letni i ani gorący, ani zimny, chcę cię wyrzucić z mych ust" (Ap 3,14-16). "zimny" jest człowiek, któremu nie dane jeszcze było poznać Boga, natomiast "letni" to człowiek znający Boga, któremu brak jednak odwagi, żeby Go pokochać całym sercem.

Gość mnie to się kojarzy jednoznacz
A tak, skoro jesteś letni i ani gorący, ani zimny, chcę cię wyrzucić z mych ust"

Gość domator z dupy lwa
ten caly rzad to cyrk a ci wszystcy w rzadzie to klauny - w dupie maja nasz kraj - martwia sie tylko na czym by nam przyciac aby miec dla siebie .... na ten caly rzad powinna jakas bomba zleciec i to rozpierdolic w kawalki i do rzadu powinni isc ludzie z glowa a nie z kapusta :/ my zwykli ludzie nie interesujemy ich

jelsi chodzi o definicje...to dla mnie : katolik - osoba ochrzczona w kościele katolickim, wierząca, praktykująca, żyjąca wedle rad , nauk , nakazów jezusa...będące wartością nadrzędną nad naukami KK i praktykami KK. katol - uosobienie wszelkich negatywnych wad i stereotypów odnośnie katolików. słucha bezmyślnie hierarchów kościelnych i wpływowych, sprytnych duchownych, wykorzystywany do różnych celów, np politycznych, finansowych itd...nad tolerancją, dobrocią, wyrozumiałością , miłosierdziem jakie jezus uosabiał przejaiwa takie cechy jak nietolerancja, mściwość, hipokryzja, fałśz, agresja, ksenofobia itd. xxx analogicznie jak w przypadku kibic i kibol. zarówno kiboli wśród kibiców jak i ktoli wsród katolikow jest mały procent ale niestety oni dominują i rzucają takie światło negatywne na ogólnie cały KK

Gość póki my żyjemy
Żydokomuna rządzi. Zdrajcy narodu polskiego.