Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjaa

Niech ktoś pomoże. Przepis na ciasto, które się na pewno uda

Polecane posty

Gość jjjjjjjjjjjjjjjaa

Nigdy nie robiłam ciasta. W lodówce mam otworzoną puszkę brzoskwiń i chce je wykorzystać robiąc sernik. Czy może ktoś dać łatwy przepis nie do zepsucia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SDSDSDSDSDSDSDSDSDSONA23
sernik na zimno.. nie może nie wyjść :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moge Ci podac przepis na sernik.Czy chcesz taki ekstra :-) Zawsze robie go i jest doskonaly .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jjjjjjjjjjjjjjjaa
MI najbardziej smakuje taki sernik jak robi moja mama, nie dodaje chyba do niego mąki ale obawiam się, że to będzie za trudne. Dajcie przepisy (tego na zimno też) to coś zrobie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja spieprze każdy przepis. wczoraj zrobiłam rogaliki z mrożonego ciasta francuskiego z LIDLA. niby nic nie może się nie udac a mnie nie wyszły tak jak powinno :-O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jjjjjjjjjjjjjjjaa
ja się teraz obawiam, że mogę zepsuć ten sernik na zimno bo tam jest żelatyna a ponoć ją trudno rozrobić, żeby nie było grudek. A taki sernik na ciepło z brzoskwiniami, polewą czekoladową i chyba bez mąki to trudno zrobić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sernik biszkoptowy: 1 i 1/2kg dobrego sera zmielonego ( niezbyt suchego) 10 zoltek utartych z 1 1/2 szkl cukru 8 bialek ubitych na sztywno 2lyzki maki ziemniaczanej ( czubate) 2lyzki kaszy mannej (czubate) 25 dkg masla miekkiego 2 cukry waniliowe 11/2 lyzeczki proszku do pieczenia skorka starta z cytryny (sparzonej najpierw) maslo ucierac z cukrem i zoltkami do tego dodawac stopniowo ser , kasze , make ziemniaczana i krecic nadal cukier wanikowy, skorke cytrynowa na koniec dodac ubita piane i lekko wymieszac wylac na blache wylozona papierem ( duza blacha) i jesli chcesz wykorzystac brzoskwinie -to nalezy je osuszyc i zamoczyc w mace i delikatnie zanurzyc w surowym ciescie . Wstawic do nagrzanego piekarnika na okolo 1godz w temp 180 stopni sernik jest najcudowniejszy -rozplywa se w ustach . Polewa : 1/2 szkl smietany 1 szklanka cukru , 1/2 laski wanilii ( lub ckier waniliowy-nie musi byc) 1 lyzka koniaku badz zwyklej wodki mozna tez dodac 5dkg pokrajanych w paseczki , podrumienionych migdalow( nie musza byc) W wysokim rondelku zagotowac cukier ze smietana , od momentu zawrzenia gotowac 8 minut ( z zegarkiem w reku) , gdy masa zacznie gestniec dodac alkohol,dalej ucierac .Szybko gestnieje .Wylac na serowiec , posypac migdalami . Smacznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jjjjjjjjjjjjjjjaa
Eleene, ten sernik to już chyba wyższa szkoła jazdy :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
absolunie NIE.Zrobisz go napewno.Ale na tyle sernikow ten jest niepowtarzalny. Wrecz doskonaly. Nie lam sie :-) Moi goscie zawsze wszystko zjadaja do ostatniejo kesa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najmadrzejsza na kafe
sekunda, ja Ci napisze szybki, tani, latwy i w smaku rewelacyjny!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najmadrzejsza na kafe
Skladniki z biedronki: -brzoskwinie (juz masz) -paczka biszkoptow tych okroglych -2 jogurty greckie -czubata szklanka cukru -3 budynie smietankowe -3/4 szklanki oleju -4 jajka -2 plaskie lyzeszki proszku do pieczenia Wykonanie: blache wykladasz folią, ukladasz biszkopty i polewasz je tym sokiem z brzoskwin (tak z polowa soku moze wiecej) do miski wsypyjusz polowe cukru i dodajesz oddzielone zoltka, ubijasz tak dosyc dlugo, az masa bedzie pyszysta i coraz bielsza, tak mozde z 10min? potem dodajesz do tego dwa jogurty, 3 budynie, olej, proszek do pieczenia i wszysko mieszasz mikserem (az sie wymiesza) bierzesz druga miske i ubijasz w niej bialka (dodaj szczypte soli), jak juz bedą ubite dodaj pozostaly cukier i jeszcze chwile ubijaj do masy jogurtowej dodaj pokrojone w kostke brzoskwinie i ubite bialka, bialka trezba mieszac lyzka tak delikatnie, zeby ta masa wyszla taka puszysta mase wylewasz na biszkopty i do pikarnika, pieczesz ok 50 min tylko nie wiem na ilu stopniach bo ja mam jeszcze taki radziecki piekarnik na prad :D a tam nie ustawia sie temp. ale chyba tak 170-180, no i piec na zloty kolor, bo Twoj piekarnik moze piecze szybciej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najmadrzejsza na kafe
o masakra! jak ja napisalam okrągłych :o ciasto kroisz dopiero jak bedzie zimne, wczesniej bedzie rzadkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najmadrzejsza na kafe
no tak... nie ma za co 😤

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×