Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agut-ekk

Katolickie wychowanie seksualne??

Polecane posty

Gość ale jak ktoś tym
najważniejszym aspektem rządzi, to masz przerąbane. I do tego właśnie dąży kościól. Każdy, kto ma władzę nad Twoim seksem, ma cię w garści.

Gość alcia84
Czy nikt tutaj nie uważa, że najważniejsza jest Miłość?

Jeśli dla kogoś najważniejszy jest prymitywny popęd, to ma żenująco nisko ustawioną poprzeczkę. I o to w sumie chodzi... Niewymagającym motłochem łatwiej rządzić.

Gość zezulkka
sredniowiecze ciagle zywe

Gość wierzacyyy
Lepsze katolickie wychowanei seksualne niz lewackie puszczanie sie na prawo i lewo :)

Gość wierzacyyy
Durnie maja pretensje ze nei ma juz normalnych kobiet a popieraja no wlasnie... Nie weem w imie czego :)

Gość wierzacyyy
Nie wiem. Poprostu izoluje sie od takich ludzi i mam kontakt z kobietami, ktore by nawet Ci reki nie podaly i tyle :)

Gość wierzacyyy
Sa osobami wartosciowymi z ktorymi mozna o wszystkim porozmawiac, nie rzadko pieknymi, ale nie plytkimi jak Ty i ta dziewczyna z ktora umawiasz sie na seks :D

Gość wierzacyyy
No coz sa ludzie i malpy ktorymi kieruje tylko instynkt :D

Kościół to wartość która należy do kultury Polski. Sex nie jest najważniejszy to upiekszenie małżeństwa. Aby był sex musi być miłość, zrozumienie i szacunek. Bez tego sex jest zwykłym gwałtem, zwierzęcym instynktem. Taka jest prawda. Kościół wiele o tym mówi ale krytyka powoduje że dziś wiara w Boga i chodzenie do kościoła to zwykły śmiech!!!

Gość do fajansiury
wierzacyyy haha wierzący, ale cię poniosło, ale i tak masz gówno do gadania, a tym bardziej decydowania o tym, kto jest płytki a kto nie. Seks uprawiają wszyscy normalni ludzi, natomiast ci zindoktrynowani i dorabiający do seksu jakieś bzdurne ideologię i wiążący na siłę seks z jakąś miłością, są zwyczajnie nawiedzeni i zaściankowi oraz na pewno nie są kimś, kogo zdanie warto brać pod uwagę. Kotka 33 Jak przeczytałem twój komentarz to wybuchnąłem śmiechem haha. Najbardziej rozbawiło mnie stwierdzenie, że "Aby był sex musi być miłość, zrozumienie i szacunek. Bez tego sex jest zwykłym gwałtem, zwierzęcym instynktem" hahahahahahaha, no ale jedynie zgadzam się z tym, że trzeba szanować swojego partnera/partnerkę. A tak to twoje myślenie jest z zupełnie innej epoki- epoki, kiedy to ludzie jeszcze byli słabo wykształceni i nie potrafili racjonalnie i trzeźwo myśleć, dostrzegać i rozumować.

Gość eins, zwei, drei
Seks i milosc to przezytek. No nie... Osoba ktora tak mysli musi byc naprawde plytka jesli chodzi o swere uczuciowa i tutaj nie ma znaczenia w jakich czasach zyjemy. Rany ale pustostan z Ciebie. Chyba tylko jakies rownie plytkie kobiety chca byc z Toba. A na starosc bedziesz sobie zgorzchnialym dziadem, ktoremu juz nic nie pozostalo :)

Gość wierzacyyy
Poza tym to nie moje stwierdzenei bylo, ze aby byl seks musi byc milosc. Ale moge zgodzic sie z tym, ze jest to jak najbardziej wartosciowe podejscie do zycia :)

Gość wierzacyyy
I naprawde sa bardzo fajne dziewczyny. ktore nie podalyby reki takim osobom jak Ty :) To nei ma nic wspolnego z czasami w jakich zyjemy. Poprostu to kwestia wychowania i pogladow, normalnego podejscia do zycia, a nie pustostanu umyslowego lub tez wyjalowienia uczuciowego.

Gość do fajansiury
wierzącyyyyy, błagam cię, o jakich ty niby dziewczynach mówisz? Masz na myśli te wszystkie cnotki, zdewociałe katoliczki; kobiety, które są dziewicami, mimo że mają 20+ lat? To nie są kobiety moich marzeń ani marzeń większości normalnych facetów i jakoś nie odczuwam, że coś mnie omija dlatego, że rzekomo miałyby mi nawet ręki nie podać. Poznałem w życiu różne kobiety, w tym i te, o których piszesz i nie są one jakoś powalająco piękne i inteligentne oraz nie są kobietami, z którymi można przeżyć coś fascynującego- są to zazwyczaj kobiety bez większych ambicji, całkowicie przewidywalne, nudne oraz zindoktrynowane katolicką ideologią.

Gość wierzacyyy
No i bardzo dobrze. Wiecej bedzie dla mnie :) A Ty szukaj sobei kobiet do seksu. Powodzenia :)

Gość wierzacyyy
"są to zazwyczaj kobiety bez większych ambicji, całkowicie przewidywalne, nudne oraz zindoktrynowane katolicką ideologią. " Bez ambicji, zdziwilbys sie :) Na reszte tego zdania nie bede odpowiadal, bo to sa tylko Twoje poglady, zadna obiektywna prawda :) Wole taka nudna niz lafirynde spod latarni :) Poza tym nudna dla Ciebie nei musi znaczyc nudna dla mnie i tego sie trzymajmy :)

Gość cispadaniiaa
religijn a niewiasta -nosi worek , namiot stroj ludowy spodnice do ziemi, na glowie chustke lub czepek -bluzka pod szyje najlepiej golf

Gość wierzacyyy
cispadaniiaa jaja sobie robisz z tym czepkiem oczywiscie. A co Ci przeszkadza w golfie, mi akurat nic :)

Gość cispadaniiaa
wszystkie religie -kaza kobietom przykrywac glowe-ja porzucilam religie bo nie chce nosic na głowie chustki lub czepka-a katechetka mowila z e reliigjna niewiasta musi

Gość cispadaniiaa
kobieta jest grzeszna i nieczysta bo miesiaczkuje dlatego musi zasłaniac ciao jak tylko sie da-nosic stroj ludowy, stroj jak z 19 wieku, spodnica do ziemi, reformy do kolan , pantalony do kostek a na glowie chustka lub czepek -spodnie zakazan e-bo to meski ubiór-jak baba chce uprawiac sporty wodne -to w stroju kąpielowym jak z 19 wieku

Gość wierzacyyy
Jak u tych no... Amiszow mowisz, ze jest? :D

Gość cispadaniiaa
katechetka mowila ze -bielizna i koszule nocne co w sklepach sprzedaja to stroje niemoralne -kuse i takie kolorowe- a reliigjna niewiasta musi se szyć bielizne z barchanu, worka na ziemniaki i koszule nocne tez-tylko kolor czarny, szary lub brązowy jest dobry

Jeśli ktoś ma wartości, moralność to będzie kierował się rozumem i zdrowym podejściem do życia. Jedni mogą traktować sex jak sport inni będą korzystać z tego co jest wspaniałe miłości, zrozmienia, szczerości. Sex to dopełnienie związku.

Gość cispadaniiaa
ja tylko cytuje co kiedys slyszalam na katechezie

Gość gogolinka
nie obrażajcie koscioła

Gość cispadaniiaa
nikt nie obraza-kulturalna dyskusja jest

Gość cispadaniiaa
nie-nigdy w zyciu zadnych nałogów nie mialam - a co nie mozesz uwierzyc ze ja takie sredniowieczne madrosci slyszalam na katechezie?

Gość cispadaniiaa
niewiasta powinna rodzic co rok lub 2