Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olalalalalla

Ile wydajecie miesięcznie na pieluchy,mleko itp.

Polecane posty

Gość Yoku1987
Moja rabie kupę czasem 3-4 razy dziennie, a wtedy nijak jedna chustka nie wytre . ;) Pampersow tez mi w zyciu nie pojda 2 paczki. 2 paczki to 140 pieluch, na miesiac, to po 4 -5 dziennie...

Gość ratunkuu
ja za rota płaciłam 2 razy po 290 zł.

Gość Yoku1987
Chusteczek uzywam tylko do tylka, ale corka jada 10 - 12 razy dziennie i zawsze ma duzo w pieluszce...

Gość yukki
teraz młody ma 22 miesiące - pieluch już nie uzywa, mm gardzi więc je właściwie to co my tyle, że nie solone i nie przyprawiane za bardzo więc koszty nie są zbyt wielkie. Pierwsze pół roku na cycku, pieluchy wielorazowe więc i koszty nie były szalone, chysteczek mało zużywałam, bo np po kupie nie chciało mi się rozmazywać po skórze tylko niosłam dzieciaka pod kran. 1000 zeta to nie wiem na co by mi poszło :)

Gość Yoku1987
Jak wy pod tym kranem myjecie, ja probowalam, oblalam siebie i dzieciaka. Nie mam umywalki, a kran krotki przy wannie...

Gość mama dwóch dziewczynek
musiałabym sprawdzić dokładnie, ale coś około 600zł za całość - 2 dawki. Są 2 rodzaje szczepionek - 2 lub 3 dawkowa. Ja szczepiłam rotarixem /2 dawki/. Trzeba zaszczepić zanim dziecko skończy 3 m-ce. Jeżeli masz środki to rozważ, ja od ostatniej choroby moich dzieci wiem, że dobrze zrobiłam szczepiąc.

hmm obie dawki przed ukończeniem 3 miesiąca tak? no to bym sie do wigilii musiała wyrobić. i to normalne w swojej przychodni sie szczepi?

Gość a ja.....
co do rota mój starszy syn szczepiony a 4 miesiące po szczepieniu załapał i tydzień w szpitalu, kroplówki. Tłumaczyli, że szczepionka nie ma wszystkich szczepów wirusa. Dlatego córki już nie szczepiłam Yoku1987 trzymasz dziecko jedną reką pod paszką na swoim przedramieniu i myjesz drugą

Gość mamakarmiącapiersią
Dokładnie rota ma zbyt wiele szczepów, moim zdaniem nie ma sensu.

Gość fanka anka
dokladnie ale trafisz na szczep na ktory dziecko jest zaszczepione, albo na zupelnie inny i szczepionka nic nei pomoże. Koleżanki syn leżał na rota w szpitalu a był szczepiony i pielegniarka mówiła, że często dziecko szczepione rota do nich trafiają.

Gość u mnie malo wychodzi
wszystkie leki - za darmo mleko dla alergikow - za darmo (do tego dokarmiam swoim) plyn oilatum i kremy do ciala - za darmo pieluchy pampersa 2 wielkie opakowania prawie 160 szt - 20 f chusteczki pampersa 4x64 sztuk - 3.50 f tak wiec wychodzi na to ze to co dostaje od panstwa na dziecko wystarcza mi spokojnie i nawet zostaje :) jak przyjezdzam do polski to porazaja mnie ceny w sklepach...

Gość fanka anka
wydajesz tyle na ile Ciebie stać. Możesz karmić piersią, koszt niewielki, jakieś herbatki na laktacje czy wkładki, a możesz dawać mm, ale tu też jest różnica możesz dać bebiko albo enfamil. Tak samo z pieluchami, między dadą z biedronki a pampersami premium care, jest spora róznica, ale równie dobrze można od rodziny dostać pampersy, jak przychodzą zobaczyć dziecko.

Gość ja nie wiem jak Wy
to robicie... no jak kuźwa przy 2-miesięcznym dziecku tylko tyle wydajecie? Moja ma 5 miesięcy więc to sa inne wydatki ale przez pierwsze dwa miesiące z pieluchami to była maskara, wymiana nawet do 16 na dobe! Co Wy dziecko co 5-6 godzin przebieracie że Wam na tyle pieluchy starczają? Ja jakoś dalej córke przebieram co 3 godziny, a nawet czesciej jesli jest taka potrzeba, odpada mi tylko przebieranie nocne bo mała noce przesypia. A wydatki to: 1.pieluchy: ok 150 zl na miesiac (licze ok 4 paczki pampersów nr 3 zakupionych w promocji) 2. teraz moze zużywam 6-7 paczek miesięcznie chusteczek więc ok 30 zł liczmy 3. witaminy, kosmetyki - w zaleznosci od potrzeb, niech będzie ok 30 zł 4. Karmie piersią, więc mm odpada 5. Deserki, obiadki, kaszki - dopiero zaczelismy więc teraz dosc troche bo próbuje róznych aby zobaczyc co jej bedzie pasowac...

Gość u mnie malo wychodzi
aha teraz nie kupuje zadnych smakowych jogurcikow tylko jogurt naturalny sojowy i sama dodaje do niego owoce i rodzynki albo czasem kakao wiec tez wychodzi taniej i zdrowiej niz te smakowe dla dzieci.

Gość bez_przesadyy
pieluchy Pampers, wit d, płyn do kąpieli, mydło, emulsja do ciała - chusteczek nie używam, karmię piersią - koszt miesięcznie średnio 120 zł

Gość bez_przesadyy
na opakowaniu Pampersów napisane jest,że jest na 12 godzin. W nocy ma 1 na ok 12 godzin i w dzień do 3, chyba, że jest więcej kup.

Gość fanka anka
moja corka mając 2 mies nie była przebierana w nocy, kupke robiła co drugi dzień, czasem dwa razy w tyg, a bywało tak że raz w tygodniu. karmiłam ją swoim mlekiem plus mm, chusteczek szło mało, częsciej wycieralam ją płątkami kosmetycznymi. Kosmetyki też na dużo starczały

Gość bez_przesadyy
dokładnie.

Gość bez_przesadyy
a moje dziecko ma 10 miesięcy i nigdy nie było odparzone, może dlatego, że jest zawsze myte pod bieżącą wodą.

Gość nindżago565
jak wy to niektóre robicie ze dwie paczki pampersow starczaja wam na miesiac? a paczc jest 46 pieluch tak?? to wychodzi po niecale 4 pieluchy na dobe?? MASAKRA!!! mi idzie dwa razy tyle pieluch, dziecko duzo pije i siusia, nie pozwalam chodzic z bombą w gaciach!

Gość bez_przesadyy
a ty ile zuzywasz?

Gość ladymakbett
ja na pieluszkach nie oszczędzam, wazny jest dla mnie komfort synka. gdy czuje, że juz się nazbierało zmieniam. zdarza się, że i co godz. lub 1,5h. w nocy ma jedna od kiedy miał 3 m-ce. jedzenie to też ważny temat, kupowalam mu słoiczki Hipp i Gerber tylko, do tego gotowałam sama rybki, nietypowe mięsko. kosmetyki zazwyczaj Hipp. m-cznie wychodzilo dość drogo teraz gdy jest starszy je inne rzeczy jest lżej.

Gość lierds
ja zuzywam 3 paczki po 72 pieluchy. Dziecko ma 3 miesiące. I 7 -8 paczek chusteczek.

Gość mamakarmiącapiersią
ja moze przesadziłam z tą ilością pieluch, tak teraz liczę wychodzi koło 3 opakowań pieluch 5-6 dziennie Dada 4 ale chusteczek nie więcej niż 2 opakowania miesięcznie. Ma 8 miesięcy i nigdy nie miał odparzonej pupy, właśnie dzięki myciu po kupie.

Gość nindżago565
prawie 4 paczki, dziecko ma 10 miesięcy.

Gość mama oliwiiii
Z tego Co piszeie to Mega oszczedzacie NA dzieciach. Ja pamietam ze OK 700zl to min mi szlo NA core. Ale ja czesto zmienialam Pampers OK 10 sztuk dziennie. Paczka husteczek starczal mi NA 2-3 dni, {czasem nimi przetarlam kibelek:)} Tera cork a ma ponad 2 lata i nie potrzebuje pampersow ale NA samo mleko mi idzie 60 zl + 20 zl paper nawilzony. Nie liczac witamin, soczkow, jogurcikow,przekasek itp. NA Sama core wydaje 500zl nie Liczas urban i zabawek.

Ja używam dwójek z biedronki. Tam są 72 pieluchy w paczce. trójek jest 64 czwórek 56 a piątek chyba 46. Noce przesypia całe a więc w nocy zużywa jedną w ciągu dnia czyli między 7 a 21 schodzi 4-5. Przewijany jest przed każdym karmieniem czyli 4 razy na pewno plus ewentualnie dodatkowo jeśli zrobi kupę. Nie rozumiem co tak Cię dziwi, że starcza na około 2 tygodnie taka paczka w której są 72 sztuki?

Gość nindżago565
czasami zmieniam pieluche nawet na spiocha w nocy bo spi na brzuchu i obsikuje sobie brzuch;]

Gość nindżago565
gratka twoje dziecko jest male wiec nie sika tak jak wieksze dzieci, chodzi mi o wieksze dzieciaczki, moje pontoni jak nie wiem co. i duzo pije.

Gość Używane to na pewno ekologiczn
Zero zł. Karmie naturalnie, pieluchy i chusteczki mam wielorazowe (kosztów prania nie liczę, bo piorę te rzeczy z innymi zbiorczo).