Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nina150928

Mam 18-lat i chce miec dziecko czy to normalne?

Polecane posty

Gość Nina150928

Mam 18-lat i chce miec dziecko czy to normalne?

Moja koleżanka w wieku 16 lat zachciała dziecko :) Teraz ma 25 lat, jedno dziecko ma 9 lat, drugie 7 i jakoś żyje.

Gość Nina150928
;)

Gość G.o.ś.ć
Normalne, to może i jest, bo budzi się w tobie instynkt macierzyński, ale normalne też jest, że w tym wieku nie masz zupełnie pojęcia o trudach i odpowiedzialności wychowywania dziecka. Radziłabym poczekać tak do 25-28 lat.

Gość bo z ciebie jołop bez ambicji
i najprościej rozłozyć nogi i czekać, by jakiś dureń cię utrzymywał

Gość Tak, normalne ale niewskazane
to czysty biologizm, jesteś w najlepszym biologicznym czasie do poczęcia potomka i ten instynkt odzywa się właśnie mniej więcej w tym wieku u sporej częście dziewcząt. Co nie znaczy, że psychicznie i emocjonalnie jesteś gotowa do macierzyństwa, jedynie hormonalnie. Twój organizm włączył prymitywną "wściekliznę macicy", żeby cię zmusić do rozrodu w najlepszym momencie, którą błędnie interpretujesz jako świadome pragnienie. Niestety nie żyjemy średniowieczu i warunki życia nie pozwalają Ci teraz mieć dziecka (co z nauką, pracą, samodzielnością?). Więc: ochłoń, przeczekaj, przejdzie Ci za chwilę na kilka lat :)

To ze budzi sie w tobie instynk macierzynski to jak najbardziej normalne. Ja chcialam od 16 roku zycia ze staraniami czekajalm 3 lata. Wazne bys nie kierowala sie emocjami tylko rozumem bo dziecko to duza odpowiedzialnoscwiec poczekaj az ulorzysz sobie zycie.

Gość ja jak bylam mlodsza
zawsze mowilam: nigdy nie bede miec dzieci! w zyciu slubu, chce byc niezalezna, samolubna, myslec tylko o sobie! A tym czasem gdzies tak od 18 roku zycia tylko dziecko i slub mi sie marzy :D wiec to chyba calkiem normalne- instynkt maciezynski, chec przedluzenia gatunku itd. Ale puki co mloda jestes, jeszcze masz czas

Gość mentaI cut
"Co nie znaczy, że psychicznie i emocjonalnie jesteś gotowa do macierzyństwa" dlaczego niby biologicznie ma być gotowa, a "psychicznie" i "emocjonalnie" nie? to znaczy, że kobiety są niedojrzałe umysłowo przy normalnej biologii? niby dlaczego tak ma być?

Gość gienka ty to masz
a coz takimi co nie maja instynktu?? ja mam 38l i nie mam , i miec nie bede

Gość Nina150928
:)