Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tr67uyta

Pytanie do dziewczyn które robiły żel na paznokciach ...

Polecane posty

Gość tr67uyta

Będę pierwszy raz robić takie paznokcie i stąd moje pytanie. Dziewczyna do której idę ma na swojej stronie dziesiątki zdjęć paznokci które wykonała, jedno zdjęcie bardzo mi się spodobało i chce miec dokładnie takie same tylko jak mam jej to wytłumczaczyć ?? Mam sobie ściągnąć zdjęcie na telefon i jej pokazac że o taki wzór mi chodzi ?? Bo jak inaczej jej to wytłumaczę ?? No i jak długo trzyma się taki żel ? I co to znaczy że paznokcie sa robione na szablonie ?

Gość ale gapa
Paznokcie na szablonie tzn. ze sa przedłużane ponad Twoją naturalna płytkę. Szblon to tak kartonik, który się zwija i podkalda pod paznokieć. zel wtedy nakładasz na Twoja plytke i na ten kartonik. Po utwardzeniu kartonik sie usuwa. zrob zdjęcie i pokaz jak chcesz miec zrobione.

Gość tr67uyta
dzięki :) a długo się trzyma taki żel ? Tzn czy np. zepsuje mi się szybko jak zaczne sprzątać albo prać ręcznie ? I czy 100 zł za takie paznokcie to dużo ?

Gość ale gapa
Zel zelowi nierówny ale 100 zł to normalna cena. Żel trzyma się na paznokciach dopóki nie zrośnie, pranie, sprzatanie mu nie szkodzi. Jak Ci sie znudzi idziesz do manikiurzystki i zdejmujesz, mozesz sama spiłować ale musisz miec wprawę.

Gość tr67uyta
a czy można jakoś dorobić żel do tej płytki które odrosła i jest nie pokryta żelem ? Czy trzeba od nowa nakładac na całą długośc paznokcia ??