Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kuba W

Śmieszą mnie wasze niektóre diety

Polecane posty

Konkretnie ochy i achy nad głodówkami w stylu zapijanie marchewki sokiem z cytryny i trzymanie się co do dnia chorego szablonu - bo wiadomo , że na takiej głodówce schudnie każdy. Nawet jeśli dietą byłaby jedna tabliczka czekolady dziennie i woda do picia, to tak samo schudłby na tym każdy, ponieważ bilans zużytej energii (ok 600 kcal dziennie) byłby ujemny. A te diety mięsne typu zażeranie kotleta smalcem , to już nie tyle co śmieszne, a żałosne. Bo żal mi tych ludzi , którzy teraz przechodzą katorgę by schudnąć, a za parę lat będą leczyli się na wątrobę , problemy z krążeniem i wiele innych, spowodowanych złogami złego tłuszczu oraz toksyn z mięsa w organizmie.

Gość baeeaaklaa
ja nie umiem sobie ulozyc dobrego menu mam jeszcze 2 kilo do zrzucenia i nie wiem co robic zeby to zzrucic ( wiadomo cwiczenia) ale dieta tez

Gość anbbaaaaaaaaaaa
tzn jakie? np diety?

Gość Majka6
Zgadzam się z wypowiedzią Kuby. A wicie dlaczego? Bo kiedyś chciałam zjechać z wagą na diecie 1000 kalorii. Do tego dziennie minimum 2 godziny rowerek, bieganie. Owszem schudłam, ale po zakończeniu waga wróciła do normy, pomimo, że się nie objadałam. Po prostu organizm na efekt tzw. pamięci i jak przesadzamy z głodówkami to organizm to zapamiętuje i po powrocie do normalnego jedzenia tak gospodaruje tym co zjemy, by choc troszke przerobić w tłuszczyk. Jedynie czego się nabawiłam to anemii. Później na pół roku odpuściła. Zmieniłam nastawienie psychiczne. Wcale nie m u s z ę schudnąć, chcę i jak się uda to dobrze, jak nie to włosów z głowy nie będę rwała. Nie patrzyłam z tabelką na kalorie, ale urozmaiciłam posiłki o dużą ilosc warzyw. Jako przekąski zamist ciasteczek miska bobu (akurat uwielbiam). Na kolację jogurt z dużą ilością płatków owsianych (też lubię), ale robiłam mieszankę sama a nie kupny z płatkami. Bieganie tak, rowerek tak, ale nie wiecej niż 30 minut. Do tego dołączyłam suplement diety (konkretnie ForeverSlim i to w czasach gdy w Polsce mało kto o nim słyszał) i waga zaczęła spadać. Z tym, że zdawałam sobie sprawę, że aby uzyskac wynik muszę to wszystko odpowiednio połączyć, a nie liczyć na cuda

Gość 19283746tt5
no tak znowu ta reklama leku

Gość oj kubuś kubuś
A śmiej się, śmiej. Powiem ci tylko tyle, że smażenie kotleta na smalcu jest zdrowsze od smażenia go na margarynie czy oleju. Mało tego akurat te osoby smażą te kotlety bez paniery. Majka jak się jedzie na diecie 1000 kalorii to się nie szaleje z ruchem. Jak chciałaś tyle ćwiczyć, to trzeba było zostawić 1500. Schudłabyś wolniej i nie zagłodziłabyś organizmu.

A właśnie wylukałem przed chwilą temat 500 kcal dziennie 15 kg w miesiąc w dół... Szkoda, że autorka nie zatytułowała go ProAna, wyszłoby na to samo. Tragedia.

Gość spaaaaaaaaaaaaaaam
Majka6, żałosna reklama. Naprawdę żałosna.