Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość niegdyśmałolata

Ryzyko zakażenia HIV

Polecane posty

Gość niegdyśmałolata

Dzień dobry. Mając 16 lat spotykałam się z alkoholikiem starszym o 12 lat.. Wiadomo, że ludzie z takiego środowiska mogą nosić w sobie różne choroby, w tym wirusa HIV. Nie wnikając w to, czy byłam głupia czy nie (a wiem, że byłam, ale opamiętałam się), proszę o odpowiedź jakie jest ryzyko zakażenia się przez stosunek seksualny (nie wiem czy tamten mężczyzna nosił takiego wirusa w sobie czy nie)? Od 3 lat jestem żoną, więc współżyję regularnie z moim mężem (to jest zupełnie inny facet). Mój mąż oddaje krew, więc ma robione badanie krwi co jakiś czas. Zastanawiam się, gdyby okazało się, że ja złapała m coś od poprzednigo faceta, jakie byłoby prawdopodobieństwo, że mój mąż po kilku latach współżycia nie zaraził się ode mnie? Planuję wykonać badanie na obecność HIV, ale nie robią tego u mnie w mieście, więc odkładam to... Dzisiaj jest światowy dzień walki z AIDS, a to skłoniło mnie do refleksji, czy błędy młodości nie odcisną na mnie swojgo piętna. Czy mogę być odrobinę spokojniejsza, jeżeli po tylu latach mój mąż jest zdrowy? Czy to może oznaczać, że i ja nie mam wirusa? Ile kosztuje badanie??

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować