Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myślę sobie,że...

Czy to,że ponad 30-letnia kobieta jest dziewicą, to powód do zerwania znajomośc?

Polecane posty

Gość myślę sobie,że...
vanessska2012,więc Ty byś się rozstała z takim człowiekiem? I nic innego by się już nie liczyło? Nawet to co by was łączyło?

Ale wy wszyscy jesteście zafiksowanie na punkcie seksu!!! :o :o :o JA PIERDOLĘ, czy nie masz NIC INNEGO do zaoferowania mężczyźnie niż błona między nogami? To jest naprawdę smutne.

Gość vanessska2012
Dla mnie wartosciowa relacja z mezczyzna w sense zwiazku, milosci i tego wszystkiego nie moze odbywac sie bez seksu. Tak jestem skonstruowana, ze jak kocham chce to wyrazac i w ten sposob.

Gość grotekska czarna
"grotekska czarna, co byś zrobiła, gdyby mężczyzna, którego bardzo kochasz powiedział Ci o tym np: po 6m-cach znajomości. Bardzo by Ci na nim zależało. Zostawiłabyś go z tego powodu?" -gdybym go kochala to bym go nie zostawila ale nie czulabym sie z tym dobrze..po pierwsze dlatego ,ze gdyby mi powiedzial,ze chce czekac do slubu ,od razu przyszlaby mysl,ze byc moze nie znam go wystarczajaco dobrze,moze jest "męska dewotą"(ja sama jestem wierząca ale boje sie ludzi,ktorzy za bardzo przejmuja sie doktryna koscielna) i to o czym juz pisalam "co z nim jest nie tak?? poza tym nigdy bym nie chciala kogos 'rozprawiczac',poniewaz fatalnie bym sie czula w roli nauczycielki w tej dziedzinie..nie chcialabym byc pierwsza kobieta ,ktora moj mezczyzna widzi naga,czulabym sie troche jak z dzieckiem.. Ale odpowiadajac na Twoje pytanie-gdybym go bardzo kochala,nie zostawilabym go.Moze w twojej z tym kims relacji brakowalo wlasnie milosci.

Gość myślę sobie,że...
grotekska czarna, to nie jest temat o mnie. Zadałam tylko pytanie.

Gość moja dziewczyna to dziewica
ja mam podobnie w drugą stronę ..i jeżeli się okaże ,że moja dziewczyna prócz tego ,że jest dziewicą to chce z tym czekać ,aż do ślubu to ja podziękuję. Zbyt duże ryzyko nieszczęśliwego życia i dla mnie i dla niej. Mogę trochę poczekać ,ale dla mnie pierw seks ,a dopiero potem ślub ,a nie odwrotnie.

Gość myślę sobie,że...
7snack, zadałam tylko pytanie,bo chcę zobaczyć,jak ludzie podchodzą do tych spraw. Widocznie dla wielu z nich,to jest powód do wstydu i do tego,żeby od takich ludzi uciekać. Przykro to czytać.

Gość vanessska2012
No wlasnie. Jesli ktos jest po 30 i chce dalej czekac... no ludzie:O Nie poszlabym na to. Nie mozna tak w ciemno.

Gość vanessska2012
Powod do wstydu? Co jest powodem do wstydu? To, ze ktos nie chce kupowac kota w worku to jest wyraz dojrzalosci i odpowiedzialnosci, takze za te druga osobe te dziewice czy prawika.

Gość myślę sobie,że...
moja dziewczyna to dziewica- i z tego powodu ją zostawisz? Szkoda mi tej dziewczyny, bardzo szkoda. Wszystko inne dla ciebie się nie liczy?

Gość myślę sobie,że...
vanessska2012,dla mnie to nie jest zadną oznaką dorosłości.A gdyby Twój mąż by ciężko chory albo przez długi czas nie mógł tego robić, to byś go zostawia albo czy byś go zdradzała? Nie uwazam,zeby zrobienie "tego" świadczyło o dorosłości.

Gość grotekska czarna
probuje ci pokazac co moze myslec osoba ,ktora nie jest prawiczkiem/dziewica i co bezposrednio moze miec wplyw na jej decyzje(tak wiec jednoczesnie co moglo miec wplyw na decyzje twojego ukochanego jak rozumiem),ale skoro cie to nie interesuje,chcesz tylko tak albo nie..tylko nie wiem co ci da taka wiedza,skoro nie interesuja cie motywy czyis decyzji.podejrzewam ,ze niewiele

jesli ktos z tego powodu zrywa z Toba znajomosc (zwiazek?, nie znam sytuacji) to chyba naprawde nie warto z taka osoba utrzymywac nawet luznego kolezenstwa, to media narzucaja trend, ze kobiety ktore sie nie szanuja czy wrecz puszczalskie sa "lepsze", moze po prostu ludzi boli ze ktos ma poczucie wlasnej wartosci i zasady i nie da sobie niczego narzucic

myślę sobię, że... Czego tu oczekujesz? Merytorycznych wypowiedzi? Z tego co widze, to z 60% użytkowników tutaj to niewyżyci wyposzczeńcy, więc pienią się na samą myś, że można chcieć z tym czekać. Nawiasem mówiąc, dla mnie to też jest durne. Niby takie osoby mówią, że seks jest dla nich drugorzędny, a jednak ich myśli wciaż krążą wokół tego tematu i często pytają w necie "czy to dobrze", "co o tym myslicie", etc. Hipokryzja

"myślę sobie,że... moja dziewczyna to dziewica- i z tego powodu ją zostawisz? Szkoda mi tej dziewczyny, bardzo szkoda. Wszystko inne dla ciebie się nie liczy?" mi też jej szkoda ,że Kler tak jej namieszał w głowie ...ale jeszcze się okażę może nie jest z nią tak źle. Owszem wrzystki inne się liczy ,ale bez udanego seksu to to wrzystko inne nie zastąpi mi seksu ..brak seksu powoduje frustrację ,a szczególnie w zwiazku gdzie osoba która cie podnieca , ktora jest tak blisko nie chce się kochać ze mną bo chce czekać do ślubu. OK ja to zaakceptuje i uszanuję ,ale będę musiał się z nią rozstać.

Gość kikula99999999999999000
a masturbuje się? jeśli się masturbuje, to jest to w porządku, jeśli nie odczuwa zadnego popędu seksualnego, to prawdopodobnie ma jakieś problemy i zamiast sie zenic czy pakować w zwiazki lepiej sie udać do jakiegoś lekarza...

Gość vanessska2012
Ale jak Ty mozesz porownywac te sytuacje do siebie? Chorobe w malzenstwie, a wchodzenie w malzenstwo z prawikiem/dziewica? To 2 rozne sprawy.

niech idzie w pierony, lepsze to niz zeby Cie wykorzystal, wicisnal jak cytryne i tez porzucil, latwe kobiety zdobywaja latwo facetow i sa latwo rzucane jak zuzyte szmaty, trzeba sie cenic i wiek tu nie odgrywa roli

Gość grotekska czarna
"vanessska2012,dla mnie to nie jest zadną oznaką dorosłości.A gdyby Twój mąż by ciężko chory albo przez długi czas nie mógł tego robić, to byś go zostawia albo czy byś go zdradzała? Nie uwazam,zeby zrobienie "tego" świadczyło o dorosłości." -autorko ty wogole nie rozumiesz tego co sie do ciebie pisze,Vanesski tez nie zrozumialas..dziwnie interpretujesz niektore tutaj wypowiedzi,po prostu nie wylapujesz ich sensu,widac ,ze nie bylas w zadnym zwiazku(nie mowie o seksie bo zaraz cos na ten temat pewnie powiesz..) i nie rozumiesz o czym sie do ciebie pisze.Tak wiec ja juz podziekuje za rozmowe.pozdrawiam i powodzenia zycze;)

Gość myślę sobie,że...
7snack, to nie hipokryzja z mojej strony. Zapytałam tylko,czy jest to powód do zerwania i tylko odpowiedzi na to pytanie oczekiwałam. Ja mam już ukształtowane swoje poglądy i nic ich nie zmieni. A moje myśli nie krążą wokół seksu.Znalazłam tutaj temat i tym,ze ktoś chce kogoś zostawić z tego powodu i stąd moje zapytanie.

Tak ja zostawię swoje dziewczynę z tego powodu bo wiem jakie będą opłakane skutki ,gdybym jednak jej uległ i do tego ślubu czekał. Jeżeli dla kogoś najwyższą wartością jest zachowanie czystosci do ślubu to niech tak zostanie ,ale ja w tym nie będę brał udziału. Dla mnie są ważniejsze wartości niż błonka

Gość myślę sobie,że...
grotekska czarnaa, pytałam tylko czy dziewictwo w tym wieku jest powodem do zerwania,a rozmowa zaszła na inny temat.:)

Gość myślę sobie,że...
a długo jesteś z tą dziewczyną?

Gość vanessska2012
groteska czarna, i ja tez stad ide, pozdrawiam Cie :)

Gość eeeaaaddd
Uważam, że dziewictwo w tym wieku nie jest powodem do zerwania, ale uważam również, że facet może nie chcieć czekać na seks do ślubu i może z tego powodu odejść. Owszem są większe wartości niż seks, ale seks jest również ważnym elementem związku i jeśli po czasie (po ślubie) okaże się, że pod tym względem nie jesteście dopasowani będzie to tylko potęgować frustracje i niezadowoleni i nic dobrego z tego nie wyniknie.

Gość myślę sobie,że...
vanessska2012 ,zadałam pytanie i oczekiwałam konkretnych odpowiedzi na nie.:)Nie zrozumiałaś pytania?

Gość vanessska2012
Chryste panie, napisalam Ci juz 2 razy, ze DZIEWICA MOZE BYC POWODEM DO ZERWANIA. CZYLI DZIEWICTWO DLA NIEKTORYCH JEST POWODEM DO ZERWANIA. JEST!!!!!!!!!!!! Boze:O:O

Gość myślę sobie,że...
eeeaaaddd, to nie jest temat o mnie :) Dlaczego wszyscy myślą, że pytam o siebie? To jest tylko pytanie.:)

Gość vanessska2012
Ty wez lepiej przeczytac wszystkie nasze wypowiedzi, bo ich sensu to na pewno nie zrozumialas. Zegnam Cie dziewico zelazna:)