Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cocolino837827822

Co byście zrobili z tym listem i zawartością??????

Polecane posty

Gość cocolino837827822

Witam, Mam takie pytanie. Od dwóch lat wynajmuję z chłopakiem mieszkanie od jego znajomych. Dzisiaj dopiero zeszłam na dół i spojrzałam do skrzynki. Głównie powyrzucać reklamy bo listu żadnego się nie spodziewaliśmy. Otwieram skrzynkę, patrzę a tam list do niejakiej Leokadii Z**********. List zaadresowany na nasze mieszkanie, jednakże żadna Leokadia tu nigdy nie mieszkała. Adresu zwrotnego też nie ma, napisane było tylko Nadawca: Rysiek. Na znaczku pieczątka z zagranicy. Pomyślałam że nie odniosę tego na pocztę bo skoro nie ma adresu zwrotnego to i tak z tym nic nie zrobią. Otworzyłam kopertę, a tam kartka na święta a w środku 500zł. No i co teraz? Pieniądze nie są moje, ale właściciela też nie znam. Dzwoniłam do chłopaka, który pojechał na 2 dni do rodzinnego miasta do lekarza, ale on mi nie chce wierzyć, myśli że sobie jaja robię. Ktoś zapewne pomylił się przy pisaniu adresu i źle zaadresował kopertę. Co byście zrobili na moim miejscu?

Gość eooooooo
Rysiek nie jest głupi, kasę zawsze wysyła poleconym. Słabe prowo. :classic_cool:

Gość cocolino837827822
Jakie prowo? Ludzie czy wy zawsze podejrzewacie że ktoś kręci i oszukuje?? To jest autentyczna sytuacja, przysięgam. a ty jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia w tej sprawie to lepiej siedź cicho.

Gość bgfhhcdhcd
Wez pieniądze, kup sobie ładny prezent i tyle :)

Gość jak to czytam to
list z za granicy, a w środku nie euro, funty, tylko akurat złotówki :-D JAK BYŁAM DZIECKIEM ZAWSZE JAK DOSTAWAŁAM LISTY OD CIOCI Z HAMERYKI TO W SRODKU ZAWSZE BYL SYMBOLICZNY DOLAR, (sory za capsa), a nie złotówki

Gość jak to czytam to
zawsze możesz popytać sąsiadów czy nie znają kobiety o takim nazwisku

Gość khgfhfh
Od dwóch lat wynajmuję z chłopakiem mieszkanie od jego znajomych. Dzisiaj dopiero zeszłam na dół i spojrzałam do skrzynki Dwa lata do skrzynki nie zaglądaliście?

Gość jesien2012
list z zagranicy,a w srodku złotówki? i to jeszcze zwykłym listem wysłane? hahahaha

Gość cocolino837827822
list z za granicy, a w środku nie euro, funty, tylko akurat złotówki JAK BYŁAM DZIECKIEM ZAWSZE JAK DOSTAWAŁAM LISTY OD CIOCI Z HAMERYKI TO W SRODKU ZAWSZE BYL SYMBOLICZNY DOLAR, (sory za capsa), a nie złotówki xx Nie wiem, też mnie to dziwiło. List przyszedł z Niemiec, a dokładnie z Drezna. Pomyślałam że ta Leokadia to może jakaś starsza babka więc ten cały Rysiek nie chciał żeby łaziła po jakichś kantorach i wymieniała na polską walutę. Nie wiem, w każdym badź razie jest 500zł.

Gość cocolino837827822
Od dwóch lat wynajmuję z chłopakiem mieszkanie od jego znajomych. Dzisiaj dopiero zeszłam na dół i spojrzałam do skrzynki Dwa lata do skrzynki nie zaglądaliście? xxx trzeba ci wszystko czarno na białym żebyś zrozumiała?? nie, nie od dwóch lat. w piątek skrzynki nie sprawdzałam i zrobiłam to dzisiaj!

Gość możesz poszukać właścicielki
listu, nie wiadomo czy kiedyś się nie zgadają i nie wyjdzie ta pomyłka na jaw. Oczywiście możesz w razie czego się wyprzeć... Twoja decyzja. Do mnie od wielu lat /może 15/ przychodzi kilka razy w roku piękna kartka z Australii, piękne słowa, romantyczne... dziwnie się z tym czuję, jest zaadresowana na mój adres i tylko imię kobiety /bez nazwiska/, nadawca też nie podpisany, kartka na dole tylko inicjałami ;-) pewnie jakaś dawna miłość... mam już tych kartek kilkadziesiąt ;-) ale kasy nie śle...

Gość cocolino837827822
listu, nie wiadomo czy kiedyś się nie zgadają i nie wyjdzie ta pomyłka na jaw. Oczywiście możesz w razie czego się wyprzeć... Twoja decyzja. Do mnie od wielu lat /może 15/ przychodzi kilka razy w roku piękna kartka z Australii, piękne słowa, romantyczne... dziwnie się z tym czuję, jest zaadresowana na mój adres i tylko imię kobiety /bez nazwiska/, nadawca też nie podpisany, kartka na dole tylko inicjałami pewnie jakaś dawna miłość... mam już tych kartek kilkadziesiąt ale kasy nie śle.. xxxx :) może pieniądze też wyśle ;) Będe jechac później do Reala to zapukam do mieszkań i spytam czy znają kogoś takiego.

Gość list bez nadawcy
odsylany jest przez poczte na poczte z pieczatki, w tym przypadku do Drezna :O a po za tym sciema, przez dwa lata zadnej wiadomosci od zadnego ryska czy kogokolwiek do tej leokadii nie bylo a tu nagle list i 500 zl, polskie zlotowki i kasa w zwyklej kopercie :O wymysl cos lepszego

Gość pasi-konik
mozesz zapytac znajomych czy znaja leokadie, no i uwazaj -bo rysiek moze przyjechac ! i coo mu powiesz ? bedziesz mu winna piec stow ! i bedzie dym...

Gość cocolino837827822
odsylany jest przez poczte na poczte z pieczatki, w tym przypadku do Drezna a po za tym sciema, przez dwa lata zadnej wiadomosci od zadnego ryska czy kogokolwiek do tej leokadii nie bylo a tu nagle list i 500 zl, polskie zlotowki i kasa w zwyklej kopercie wymysl cos lepszego xxx Może Rysiek był pijany przy wypisywaniu adresu i pomylił cyfry?? ALbo pisał z pamięci i źle napisał numer domu i mieszkania. Popytam sąsiadów i poszukam w jakiejś książce telefonicznej.

Gość cocolino837827822
odsylany jest przez poczte na poczte z pieczatki, w tym przypadku do Drezna a po za tym sciema, przez dwa lata zadnej wiadomosci od zadnego ryska czy kogokolwiek do tej leokadii nie bylo a tu nagle list i 500 zl, polskie zlotowki i kasa w zwyklej kopercie wymysl cos lepszego xxx To może byłby i dobry pomysł gdybyśmy nie mieszkali w Polsce:) az się dziwie ze panie z poczty nie zakosiły tych pieniędzy. Moja koleżanka z Anglii regularnie wysyła mi kartkę na święta i zawsze przychodzi z rozerwaną kopertę i adnotacją od poczty ze" list przyszedł naruszony z zagranicy" aha, jasne. po prostu w sezonie swiatecznym panie na poczcie otwierają listy i jak jest kasa to biorą.

Gość cocolino837827822
mozesz zapytac znajomych czy znaja leokadie, no i uwazaj -bo rysiek moze przyjechac ! i coo mu powiesz ? bedziesz mu winna piec stow ! i bedzie dym. xx w takiej sytuacji nic mi nie może udownodnic, bo nigdzie nie skądałam podpisu przy odbieraniu listu, a zawsze mogę powiedziec ze zaden list nie dotarł

Gość możesz jeszcze
zapytać ludzi od których wynajmujecie, czy nie znają takiej osoby

A mieszkasz w oficynie może? Bo ja mieszkam w oficynie i mam adres powiedzmy dla przykładu 17A- a brama naprzeciwko jest 17. I czasem listonosze się mylą i dostarczają mi przesyłki dla osoby mieszkającej pod tym samym numerem, ale z przeciwnej klatki schodowej. I w drugą stronę- ktoś poda mój adres, ale zapomni dodać to nieszczęsne "A" i już przesyłka ląduje u sąsiadki z naprzeciwka.

Gość cocolino837827822
nie, nie mieszkam w oficynie, mieszkam w normalnym bloku. Obeszłam 2 klatki i pukałam do wszystkich mieszkań, nigdzie nie mieszka żadna Leokadia, sprawdzałam też w starej książce telefonicznej i też nic nie znalazłam. Poczekam jakiś tydzień, jak się sam nie wyjaśni to pieniądze przeznaczam na swoje potrzeby.