Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vcbnf

A mnie stać na Święta :)))))))))))) Długie i "wypaśne" :)

Polecane posty

Gość vcbnf

To tak na kanwie wątku "loli", której nie stac, ale zleceniami nie jest zainteresowana :) Kto ma tak jak ja? :))))))))))))))))))))))))))))) "Wzywam" tych, którzy się starają i mają, by przestali się krygować i głośno i wyraźnie powiedzieli, że będą mieli fajne swięta!!!!!

Gość hjgbhb
durna jestes i tyle w temacie

A ja się dołączę: mam dość udawania, że bieduję i na wszystko mi brak :)

coś w tym jest. Od dawna dziwi mnie podejście ludzi, którzy nie mają na nic kasy, a jednak stać ich wybrzydzać. Ja też mogłabym policzyć: Siedząc w domu dostałabym ok. 500 zł zasiłku rodzinnego na 4 dzieci. (jakoś tam po 80 na dziecko plus po 100 na trzecie i kolejne) Nie płaciłabym 300 zł za przedszkole. Nie płaciłabym 120 zł za dojazdy. Jestem w plecy 940 zł, bo poszłam do roboty za 1300. Chyba powinnam się zwolnić i siedzieć w domu, bo mi się pracować nie opłaca..

Ja z natury jestem nienarzekająca. Cieszę się z tego co mam. Ile mogę wydać to wydaje i nie marudzę, szkoda czasu na zamartwianie się. :D

ja nie narzekam, bo zarabiam na rachunki, a na życie pracuje mąż ;P Ale też nie wybrzydzam, jak szukałam pracy to szukałam wszędzie, bez zastanawiania się co jest poniżej moich kwalifikacji i ambicji.

Gość wwerererereer
napewno mieszkacie w wiekszym miescie? i jest wiecej moizliwosci?

Gość do moge wtrącić słówko
gratuluje odpowiedniej postawy życiowej, niestety 99% ludzi w identycznej syt wybrałoby zasiłki.

przez prawie 7 lat dojeżdżałam do pracy 25 km. 3 autobusami. Bo tam robiłam to co lubiłam. Ale siedząc na tyłku i wybrzydzając nawet się nie dowiemy co może nam sprawiać frajdę, i czasem się okazuje,że tej pracy za 1300 nie zamienimy na inną, już samo wyjście do pracy zmienia nasz sposób patrzenia na wiele rzeczy..

a można wiedzieć jaką miałas przerwe w pracy, chodzi mi o urlopy wychowawcze. Czy ta czwórka dzieci była "ciągiem" czy dziecko, praca, dziecko...

nie byłam na wychowawczym nigdy. 3 dzieci była w tamtej firmie, a potem moja firma zmieniła profil działalności i mnie zwolnili (po roku splajtowali;P) Potem nie pracowałam prawie 5 lat, ale szukałam roboty, z tym,że w tym kraju ciągle się patrzy stereotypami, jak ktoś ma 4 dzieci, to się do roboty nie nadaje :] Dlatego w czasie tych 5 lat skończyłam dodatkowe studium i kilka kursów i się przekwalifikowałam ;P

Gość wwerererereer
a takie kursy to skad? placi sie za to?

Gość taki sredni 81
Jesteś obleśna kreatura !!!!!! Co ? bawi cie to . Czym sie podniecasz . Stac cie na Świeta rzycze naj naj gorszych .

no to podziwiam cię, czworo dzieci, pracujesz zawodowo, nie użalasz sie na życiem. tak pytam bo ja wróciłam do pracy (po 4 latach przerwy, dwoje dzieci) dostałam wypowiedzenie niestety i zaczynam szukać nowej pracy.

Gość wwerererereer
i cio to za kurs? mieszkasz w duzym miescie?

trzeba składać Cv wszędzie, gdzie ewentualnie chcemy pracować, nawet tam, gdzie w kadrach się zarzekają,że przyjęć nie ma. Moje CV leżało ponad pół roku, jak się okazało,że nagle wysypał się pracownik i nie ma czasu na rekrutacje byłam przyjęta w 1 dzień. W życiu nie miałam takiej rozmowy kwalifikacyjnej ;P (w windzie, w biegu, pewnie dlatego ją mam bo zapomnieli mnie zapytać o ilość dzieci:D)

Gość wwerererereer
a co to za praca? jaka branza?

trzeba szperać po internecie, zaglądać do urzędu pracy, do Zakładów Doskonalenia Zawodowego. I nie zrażać się różnymi zapisami w naborze (np tylko dla osób po 45 r,ż) bo jeśli mają miejsca to przyjmują wszystkich chętnych.

Gość wwerererereer
fajne. czyli praca biurowa. u mnie w up nic nie ma jak na razie. a po za up. nic nie ma.

Dobrze żyją ludzie, którzy mają konkretne umiejetności. Zdobądź zawód - bądź dobrą krawcową, kucharką lub wyżej: architektem, inspektorem nadzoru budowlanego. Wtedy będziesz miała pieniądze. Urząd pracy niewiele Ci pomoże.

ale jak pisałam, to nie przez UP. Złożyłam z setkę cefałek. I szukałam dalej. W sumie to syn miał roczek, to dawałam sobie czas do 3 r.ż,że muszę znaleźć robotę. Miał półtora i musiałam wszystko przeorganizować ;P (szczęśliwie pomogła babcia i praca męża na zmiany) W UP to można co najwyżej jakieś kursy wyrwać, na pracę nie ma co liczyć. Ale w różnych jednostkach doskonalenia zawodowego są kursy z UE. Językowe, komputerowe, obsługi różnych maszyn, biurowe. Zamiast siedzieć to brać co dają, a mając kontakt z ludźmi zawsze łatwiej o robotę...

Gość silwero
ile zarabiasz

Gość wwerererereer
u mnie nie ma w miescie zdnego centrum ksztalcenia zawodowego bo sama bym chcetnie poszla na jakis kurs. jkais kurs prac biurowych cos w tym stylu.

Werere: co to znaczy "do prac biurowych"? Na czym sie znasz? Na księgowości? ZUSach? Prawo?

Jakis czas temu kiedy moja juz dorosla Panna byla dzieckiem obliczylam sobie ze z alimentow od ojca na malą plus jeszcze moze jakis dochod za to ze siedze w domu z dzieckiem to wyzylabym i na 1 dziecko by mi starczylo ,no ale od zawsze mialam zamiar chwytac sie wszystkiego co dają, tak bylo poszlam do pracy ,pracowlaam za mniejsze lub wieksze sumy, i sie oplacilo, aktualnie nie narzekam na zarobek,a siedząc w domu z dziekciem nie osiągnelabym tego co teraz mam A swieta? nie beda wypasnie,bo nie lubie przeady ale beda fajne :)

Jakis czas temu kiedy moja juz dorosla Panna byla dzieckiem obliczylam sobie ze z alimentow od ojca na malą plus jeszcze moze jakis dochod za to ze siedze w domu z dzieckiem to wyzylabym i na 1 dziecko by mi starczylo ,no ale od zawsze mialam zamiar chwytac sie wszystkiego co dają, tak bylo poszlam do pracy ,pracowlaam za mniejsze lub wieksze sumy, i sie oplacilo, aktualnie nie narzekam na zarobek,a siedząc w domu z dziekciem nie osiągnelabym tego co teraz mam A swieta? nie beda wypasnie,bo nie lubie przeady ale beda fajne :)

Jak ja patrzę po otoczeniu to ludziom jakoś nie brakuje na święta. I na inne okoliczności chyba też.