Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zawrót głowy

Dziecko mówi, że widzi "pana" w domu.

Polecane posty

Gość co ty pierniczysz ?
Ja mieszkam w miejscu gdzie kiedyś był cmentarz, dzieci już podrosły , ale żadnych szopek z duchami wizjami nie było.

Gość co ty pierniczysz ?
Pamietam nawet jak koparka wykopywali czasem jakąs kość na dodatek mieszkamy przy samym cmentarzu.

Gość Dzieci widzą materię/energię
Olka kontrolka, słyszałam o identycznej sytuacji od matki pewnego małego chłopca z USA. Wyczytałam tę historię na ich blogu. Jak umierał ich pradziadek to całą rodziną byli u niego w domu w przed dzień śmierci i ich maluch nie mógł się uspokoić, cały czas wył i powtarzał, że ktoś tu idzie. W końcu odesłali go do domu babci, żeby poszedł spać i obudził się dokładnie o godzicie kiedy zmarł dziadek i znowu wył, więc matka zabrała go znowu do domu pradziadka i po przyjeździe pierwsze co powiedział to, że ktoś tu teraz jest. Także identyczna sytuacja jak u ciebie i na pewno nie jedyna.

Gość ale sie nakrecacie
koty też sie pusza jak widza ducha:D

Gość I ja sie wtrace!
Moje dziecko swego czasu tez widzialo "pana". Na poczatku uwazalam to za wyobraznie itd. Ale pozniej kiedy dziecko np samo sie bawilo i nagle bieglo do mnie cale roztrzesione tlumaczac ze pan do niego idzie- zaczelam wierzyc. Bardzo wiele razy sie to powtarzalo. Takze mysle ze cos w tym jest. Poza tym moje dziecko bylo za male- na klamanie. A i od ktoregos razu po wizycie* pana spi w nocy przy pelnym swietle. Na sekunde nie da wylaczyc. Teraz ma 3 latka.

Gość Dzieci widzą materię/energię
Ciemię ma dużo wspólnego z widzeniem, a nie wizjami. To nie są wizje. Za widzenie odpowiadają poszczególne ośrodki w obszarze tylnego ciemienia.Dopóki nie pozrastają się wszystkie płaty kostne na głowie i są tam szczeliny, zmysł ten jest bardzo wyostrzony (hiper wrażliwy). Czasami wyostrzony jest również zmysł słuchu i inne zmysły. Innymi słowy, takie dzieci widzą niemalże atomy. To, że twoje nie przejawiały takich zachowań, to znaczy że bardzo szybko pozrastały im się ciemiączka, nim jeszcze zaczęły dobrze mówić. Nie ma w tym żadnej magii, ani mistycyzmu, a już na pewno symptomów choroby. To normalne.

Gość ula ula
też słyszałam,że dzieci moga widzieć zmarłych opowiadała mi siostra zakonna, o demonach ,które mogą wejść w dziecko, ona pracowała w jakimmś ośrodku z dziećmi i widziała niesamowity wzrok jednej dziewczynki, podobno szatan ją opętał jeśli jesteście wierzące, to z pewnością słyszałyście o takich sprawach i ,że są księża, egzorcyści nie wiadomo czy faktycznie dziecko coś widziało, czy tylko fantazja warto podpytać ,jak wygląda pan, jak ubrany a nawiedzone m-ca, gdzie ktoś zmarł, albo samobójca, to nic nowego..taka dusza szuka pomocy, a dzieci są czyste...dlatego mogą widzieć zmarłych

Gość mama2dzieciii
Tez slyszalam, ze dzieci widza zmarlych w zwiazku z tym kiedy odwiedzam dom w ktorym mieszkali kieds moi dziadkowie (bylam bardzo z nimi zwiazana) zawsze pytam mojej corki (dzis ponad 3letniej, ale pytam odkad zaczelam mowic czyli od jakis 2 lat) czy kogos widzi w domu. Widzi zawsze tylko zywych. Ale fakt faktem, ze jak miala 2 tygodnie poszlam z nia na cmentarz na grob Dziadkow. Efekt od momentu przekroczenia bramy cmentarza wyla, jak wyszlismy przestala....

Gość ula ula
no tak ale Piszesz, ze dzieci sa "czyste" , a te nie ochrzczone? nie posiadam takiej wiedzy,żeby udzielić odpowiedzi podobno dzieci ochrzczone są czyste, mają być zbawione

Gość ula ula
pamiętam z dzieciństwa przez mgłę, opowieść ciotki mieszkała przy torach, gdzie zdarzyły się wypadki śmiertelne.. coś w ich domku czy ktoś się pojawiał.. i wtedy ona kazała klękać dzieciom i mówić pacierz za te dusze ..nie zapytam , bo ciotka nie żyje

czyste to ja rozumiem, ze umysł mają nieskażony wątpliwościami,niewiarą etc. Nie sądzę by chrzest - to tylko obrządek w jakiejś wierze - miał co wspólnego z tą czystością. Czystośc duszy po chrzcie to kwestia umiowna dla danej wiary 0 ja jeśli nie wierzę to nie znaczy, że dzieci nieochrzczone uważam za nieczyste. Wszystkie małe dzieci umysły mają czyste, z wiekiem człowiek nabiera "brudu" w takim sensie, że poznaje świat, wyrabia sobie poglądy,podlega wpływom,najczęsciej wątpi,nie wierzy w duchy,pozostawianie energii etc.

dziecko widzi atomy dobrze gadasz, pamietaj ze dusza sklada sie z atomow i dziecko wie co widzi, jesli jest to pan to znaczy ze go widzi i zaden plat mozgu nie jest za to odpowiedzialny. Moze wedlug Ciebie technika poszla do przodu a jednak żadna z technik nie potrafi wytlumaczyc cudow ktore nie maja z tym(techniką) nic wspolnego, cudow ktorych learze nie potrafia wytlumaczyc. Cuda pochadza po za nasej inteligencji tak samo i dusze czy wizje ktore ku temu sprzyjaja...

Gość gosiaaa83
Witam moja córeczka ma 18 miesięcy od 2 miesięcy kilka razy powiedziała ze widzi pana i pokazuje paluszkiem gdzie. Napewno nie myli słów i wie co mówi. Rozmawia z nami już składzie. Odróżnia pana od pani i dziewczynkę od chłopca. Potrafi powiedzieć naprawdę wiele słów, odróżnia koło od trójkąta i bez problemu liczy do 10 wiec nie ma mowy by coś jej się pomyliło. Martwi mnie to i przeraza . Sama mam dreszcze jak mówi boje się pan tam. Jak mowie jej ze nikogo niema. Mówi jest tam. Pan duży. Nie wiem co mam z tym robić i co o tym sądzicie. Mieszkamy w starym domu po moich dziadkach ..

Kilka razy byłam świadkiem, jak trzyletnia córka mojej koleżanki rozmawia z "babcią", która znajduje się za szafą w jej pokoju. Prowadzi ciekawy monolog, wkłada rączki za szafę i zachęca ją do wyjścia, a wieczorami płacze, że się boi, bo babcia się na nią patrzy. :o Podobno takie jazdy są u niej na porządku dziennym. :o

Gość gość
Módlcie się. Za te dusze które wasze dzieci widza. Różaniec w intencji zmarłych, by wyszli z czyśca - do skutku.

Gość gość
Moja córka ma 3 lata. Równo rok temu też mi pokazywała ze wiedzie dwie panie i pokazywała paluszkiem. Jednego dnia powiedziałam jej ze tam nikogo niema i poszłyśmy spać. Drugiego dnia powtórka wtedy zaczęłam jej się pytanko te panie robią odpowiedziała że jedna śpi a druga patrzy. Ciarki mi po całym ciele przeszły. Kolejnego wieczora powiedziałam jej zęby paniom pomachalai powiedziała papa. Trwało to kilka wieczorów i jakoś samo przeszło, nie wspominała ja nie pytałam...... Dodam, że zawsze jak słyszę tego typu historie to zawsze dotyczy to dzieci w wieku ok 2-3 lat

Gość robertcb
Włączyć smartfona czy kamerę na nagrywanie filmu i dać dziecku w momencie gdy będzie mówiło że kogoś widzi, żeby spróbowało ją nagrać - jeśli nie zobaczy tej zjawy na podglądzie kamery - szybko pojmie że jest ona nieprawdziwa bo normalnych ludzi tam widać i dziecko to skojarzy, jeśli by jakimś cudem zobaczyło także na podglądzie - to chyba powinni je tam widzieć wszyscy, czyli także rodzice?

Gość gość
Moj Tato zmarl gdy bylam w ciazy. Mial raka dna jamy ustnej. Moj synek ma teraz 2,5 roku i od niedawna mowi ze widzi w domu Pana(a mowi juz bardzo duzo) Pytalam co to za Pan mowi tylko ze Pan. Pytalam czy sie go boi mowi ze nie. Jedynie co dodal to to ze Pan ma ała na policzku.... Nigdy Mu nie mowilam ze dziadzius zmarl i mial ała...

Gość gość
23:36- dobrze ze to dziadek. On mu krzywdy nie zrobi:) jak jestes wierzaca to daj za tate na msze. To nie zaszkodzi.

Gość gość
może w ciagu dnia był listonosz, albo gosciu odczytać wodę i zrobił na małym wrażenie, może go wystraszyło coś i często myśli o tym panu

Gość gość
w ciągu dnia ktoś mógł was odwiedzić, a wy mówiliście do małego "o popatrz pan do ciebie przyszedł" dziecko zapamietało i jak widzi drzwi wejściowe to mówi pan

Gość gość
mój ok 1,5 roczny bratanek, zapamiętał, że latem koło drzwi tylnich było dużo biedronek, minęły 3 miesiące, a nadal jak wychodzimy tylnimi drzwiami, to pokazuje paluszkiem i mówi z przejęciem"badonki", chociaż ich tam nie ma

Gość gość
Kiedyś Spacerowałam z przyjaciółką i jej trzyletnią córeczką postanowiłyśmy pójść na cmentarz jednak mała za nic nie chciała wejść na cmentarz,krzyczała ,piszczała, kopała i zrezygnowałyśmy ,nie potrafiła powiedzieć dlaczego tam nie chce iść. Ta przyjaciółka kupiła kawalerkę w której kiedyś mieszkało starsze małżeństwo, poumierali,i jej córeczka mówiła że widzi przy stole panią i pana..

Gość gość
Może być schizofrenia dziecięca ale to za małe dziecko aby to stwierdzić. Mój syn tak miał i to w bardzo zaawansowanej formie jak miał 4 lata, sama aż zaczynałam sie bać bo opowiadał ze szczegółami co widzi i to było strasznie. Byliśmy w trakcie przeprowadzki i po przeprowadzce wszystko sie zmieniło na lepsze. Niektórzy uwazaja, ze dzieci czasami widza więcej.

Gość Tirarira
Reanimuje temat, bo wydaje mi sie dosc ciekawy. Wiele z nas ma jakies doswiadczenia. Moj syn ma teraz 1.5 roku i jest calkiem komunikatywny choc nie potrafi jeszcze dobrze mowic. Moj brat, ktory mial byc jego ojcem chrzestnym zmarl miesiac przed jego narodzinami i syn dostal drugie imie po wujku. Wlasciwie nigdy nie usiedlismy i mu nie pokazywalismy wujka na zdjeciach, jedno mam wysoko na polce obok lozka ale nie jest jakos specjalnie na widoku. Inne na scianie tez dosc wysoko. Gdzies tam w albumie czasem cos przezuce ale nie bylo sytuacji abym usiadla z malym i pokazywala mu palcem, ze to jest wujek Stasiek (imie zmienione). I tak ostatnio lezalam z synem u mnie w sypialni i nagle mi wpadlo cos do glowy i pytam syna 'gdzie jest Stasiek?' A syn odwrocil sie do polki i dokladnie mi palcem wskazal na miejsce, w ktorym stoi ramka ze zdjeciem mojego brata i mnie. I tak sobie pomyslalam.. a moze go widuje? Moze brat czuwa nad nim i przyszedl sie jednego razu przedstawic?

Gość gość
Ale mnie nastraszylyscie... w piatek ide zajac sie kuzynki bobasem i sie boje teraz :D

Gość gość
moja mama wiedzac ze jestem zdeklarowana agnostyczka po smierci odwiedzila mnie trzy razy , raz maz byl swiadkiem w szoku po pogrzebie chyba poszla do "siebie" taka mam nadzieje i jest szczesliwa i czeka na mnie , w koncu obiecalam jej przy tej tekturowej trumnie do kremacji , ze sie zobaczymy ale jeszcze nie teraz , wiec moze czeka , moze wyjdzie po mnie albo jak ja znam zapomni bo sie zamota

Gość gość
Ale bzdury

Gość gość
hahahaha