Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eald_Syhter

Do jakiego stopnia człowiek może się kreować?

Polecane posty

Tzn. Chodzi mi o to, do jakiego stopnia, to jacy jesteśmy, zależy od genów, lub okoliczności w jakich się urodziliśmy, a do jakiego stopnia jest to zależne od nas . . .

Gość do niemal nieskończoności
ale krótko :P

Gość reklama Michelina
zapytaj mojego ex zdolnosci aktorskie opanowane do perfekcji :D

Rozchodzi generalnie się o takie przysłowie, które raczej uważam za e, że "każdy jest kowalem swojego losu". Jednak trochę prawdy w tym jest i nasze życie jest do pewnego stopnia zależne od nas. Pytanie: do jakiego stopnia . . . ?

Gość reklama Michelina
ty pytasz do jakiego stopnia ma sie wpływ na własne zycie, tak?

Choć z drugiej jestem romantykiem i kochom kulturę starożytnych persów, sarmatów i innych plemion aryjskich . . .

" 16:30 [zgłoś do usunięcia]reklama Michelina ty pytasz do jakiego stopnia ma sie wpływ na własne zycie, tak?" Dokładnie. Nieraz widziałem, jak ktoś, kto pracował kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt lat, został z niczym. A kto inny na wstępie dostał wszystko za frajer . . .

Gość kjhgfghjkl;
swiadek jehowy to nie chrzescijanin. poza tym chrzescijanin wierzy Boga w 3 osobach.

"Za mękę swojej duszy ujrzy światło i jego poznaniem się nasyci. Sprawiedliwy mój sługa wielu usprawiedliwi i sam ich winy poniesie." Izajasza 53:11 Skoro Bóg nazywa Jezusa słuigą, jak może być rówmy Bogu ?

Ja trzymie się zdala od zakładania jakiejkolwiek organizacji tegoi typu. Nie czuję się godny, aby być dlakogokolwiekpasterzem, czy kimś, bo sam muszę się uczyć . . .

Nie głoszę żadnych herezji. Jeśli coś piszę to zazwyczaj jest prawdą, zazwyczaj w tym przypadku i nikt mi tu kłamu nie zada . . .:)

ta.. twój chaotyczny światopogląd można chyba by skwitować znanym: wie ze dzwoni ale nie za bardzo w którym kościole bo do niech nie należy ;) czyli wolny nie ekumenizujący sie elektron? :D znaczy to bardziej jakaś filozofia niż religia.

Mój światopogląd jest uporządkowany. Mogę pójśc o zakład, bardziej od was . . . Poza tym drewo poznaje się po owocu . . .