Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość la la la ;)

pytanie odnośnie okresu i ciąży;)

Polecane posty

Gość la la la ;)

dziewczyny;) powiedzcie jak to będzie;) staramy się o dzidzie jakiś rok i nic:( w tym miesiącu zamiast okresu miałam takie delikatne brudzenie:( ale w ciązy nie jestem:( podejrzewam,że to hormony:( jak to hormony to długo bede czekać na ciąże? chodzi mi o to,że jak to bedzie z zajściem, czy jak pojadę do lekarza (bo już czekam na wizyte) to on mi da najpierw np luteinę na wywołanie okresu, pózniej bedzie w którymś tam cyklu badany poziom hormonów, a pózniej leczenie? i czy od początku leczenia po miesiącu np bede mogła już zajść? to bedzie mniej wiecej przebiegało tak jak tu napisałam? czy badania będzie można zrobić jeszcze przed okresem i od razu brać leki? bardzo bym chciała już być w ciązy, nie chce dłużej czekać:( Pytanie trochę skomplikowanę ale, mam nadzieję,że ktoś pomoże.

Gość la la la ;)
?

Gość la la la ;)
nikt nie wie? :(

Gość trzeba czasu na wszystko
nigdy nie nie wiadomo ile bedzie trzeba czekac ja czekam na ciaze prawie 5 lat od 2 lat leczenie

Gość la la la ;)
to dość długo.. a co było przyczyną tego,że nie mogłaś zajśc? jeżeli mogę wiedzieć;)

Gość la la la ;)
?

Gość listek natury
to że mialas lekkie brudzenie po okresie nie oznacza, że masz przekroczone normy hormonalne. Ja tak mialam," brudzilam " po okresie na dlugo przed zajsciem w ciaze a udalo sie za 2 razem. Niestety nie utrzymalam tej ciazy, w 8 tc ciaza obumarla. Badanie histopatologiczne wycinka nie dalo odpowiedzi dlaczego ciąża obumarma wiec zapisalam sie do endokryunologa i zrobilam szereg badan hormonalnych i zaden wynik nie byl poza normą. Gdy dojrzlam do kolejenj proby udalo sie za 1 razem. Obecnie jestem w 15 tc.

Gość listek natury
napisz prosze czy masz regularne cykle Ja ostatnio nie mialam, ale dokladnie badalam swoj organizm, wiedzialam kiedy mam owulacje (obserwacja sluzu) Jeszcze jedna wazna rzecz aby doszlo do zaplodnienia nie powinno sie uprawiac sexu codziennie a przynajmniej co 2 dzien . chodzi o to ze plemniki musza miec czas dojrzec

Gość listek natury
pierwsze badanie zrob na prolaktyne - jesli masz za wyska masz odp czemu nie zachodzisz w ciaze. jesli faktycznie tak jest to dostaniesz bromergon, prolaktyna spadnie i szybko zajdziesz w ciaze :) pzdr

Gość listek natury
szkoda ze autorka juz tu nie zagląda

Gość listek natury
up

Gość ^Kasik1911
Hej nie napisalas jak wygladaly twoje wczesniejsze miesiaczki regularnie czy nie to tez gra duza role,jesli z tym brudzeniem to pierwszy raz i zawsze wszystko bylo ok,to wtedy moze to nic zlego. napisz jestem ciekawa.

Gość gggghilgfdr
up