Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdeptana...

Jak nauczyć przedszkolaka szacunku do mamy?

Polecane posty

Gość Zdeptana...

Gdy się spotykam z koleżankami na kawę i zabieram swoją córkę i malutkiego synka, bo tam są dzieci to od jakiegoś czasu córka traktuje moje słowa czy mnie jakoś tak olewająco, nie chce się ubierać do domu, hałasuje i wyśmiewa dzieci, na moje słowa i prośby reaguje głośnym śmiechem...A w domu grzeczne dziecko, przedszkolu też super, brak uwag. Zapytałam o co jej chodziło gdy byłyśmy same, to że o nic, tłumaczyłam, rozmawiałam, następne spotkanie z innym dzieckiem i znowu sytuacja się powtarza...Cholera o co chodzi mojemu dziecku? Skąd takie nagłe zmiany zachowania? Oświećcie mnie , bo nie rozumiem...

Gość Jak wychowałaś tak masz
.

Gość Miliana23
popisuje się przed innymi

Gość aaaaaaaaaaaaaaffdsfdg
tez uwazam ze się popisuje

Gość 8543545435
Takie zachowania trzeba zgasić w zarodku. Jak się brzydko odzywa czy zachowuje to ostro zareaguj. Dziecko mojej koleżanki przy wyjsciu z przedszkola i po przyjsciu zachowuje się jak małpa w gaju, biega, krzyczy, zrywa gazetkę, a koleżanka zero reakcji...

Gość Zdeptana...
OK, czyli jak się popisuje, to odczekać, olewać takie zachowanie?

Powiedz że go wiecej nie weźmiesz i zostanie w domu:classic_cool: postaw granice...brak reakcji to ciche przyzwolenie na takie zachowanie:)

Gość listek natury
wydaje mi sie, że corka jest zazdrosna o 2 dziecko i dlatego zwraca na siebie uwage szczegolnie wtedy gdy jestescie w towarzystwie.

Zdeptana T zajmjesz sie kawką i koleżankami a moze w tym towarzystwie Twoje dziecko ma jakieś problemy z któryms innym dzieckiem. Moze nawet próbuje ci to zakomunikowac? Pomysl o tym:)

Gość search
Moja corka ma 4 lata i jest aniolem,jesli chodzi o zachowanie w przedszkolu,w domu,w sklepie,na ulicy-zero problemow z nia.Natomiast ma jednego kolege,przy ktorym dostaje malpiego rozumu,on jest bardzo niegrzeczny,nikogo sie nie slucha i jak wychodzimy gdzies razem albo sa u nas,to musze ciagle jej zwracac uwage,ale nie ignoruje takich zachowan.To chyba najgorsze co mozesz zrobic,takie durne popisy trzeba gasic w zarodku.U nas poskutkowaly kary.