Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mezczyzna anonim

czy w wieku 29 lat warto jeszcze szukac szczescia za granica

Polecane posty

Gość mezczyzna anonim

...

Gość kosmatego
a po co? u nas go najwięcej! tu masz szczęście że wogóle jeszcze żyjesz!

Gość wivien
Za granica 29 lat to naprawde mlodosc, tu ludzie najczesciej jeszcze rodziny zalozonej nie maja, tylko podrozuja, zwiedzaja,albo zyja zabawa lub hobby. Jednak my najczesciej nie mozemy zyc jak tubylcy i musilmy zaczynac wszystko od zera, no chyba ze jestes dobrym fachowcem z jezykiem i kilkoma latami stazu.

Gość u89u89u98
facet jak najbardziej. Kobieta bedzie miala troche gorzej...

Gość Ofoclgphohphph
no wlasnie w czym?

Gość htc desire___
nie.

Gość Dagne
No właśnie ja mam ten sam dylemat :( Z tą różnicą, że jestem kobietą, a to - jak wynika z wcześniejszych wpisów - już zupełnie przechlapane ;)

Gość zdrapka987
Witaj, mam 29 lat, 4 mce temu wyjechalam do Austrii.. Nie znajac jezyka, obyczajow i nie majac pracy.. Nie wiem jeszcze czy warto, ucze sie jezyka na kursie, poznaje ludzi, pracuje dorywczo.. moze na poczatku jest ciezko ale po latach bede sie cieszyla, ze nie zostalam w tym padole rozpaczy tylko mieszkkam w cywilizowanym kraju.

Gość ytryrtyrtyrty
ale jak ty pracujesz nie znajac jezyka?? na migi sie porozumiewasz?? :D no i czy praca na lewo to taki rarytas??hm..

Gość zdrapka987
Tu wiele osob nie zna jezyka i pracuje, prawde powiedziawszy nawet austriacy mowia nieskladnie i niegramatycznie :)

Gość zdrapka987
Ta praca to nie rarytas, to sposob na dorobienie w trakcie nauki jezyka, ktorego moge sie tu uczyc za darmo, ponadto mam pelne ubezpieczenie dzieki tej pracy. Jak bede lepiej mowic top mnie tu kazdy z ozwartymi ramionami do lepszej pracy przyjmie bo mam magistra. A polowa spoleczenstwa austriackiego dysponuje wyksztalceniem podstawowym. Juz bylam na rozmowach w powaznych firmach, kazali sie podciagnac z niemca i wrocic :)

Gość ytryrtyrtyrty
oo naprawde???? ja pracuje w austrii od 7 lat!!!! bregenz! inie wyobrazam sobiue pracowac tutaj bez jezyka. i powiadasz ze austriacy mowia niegramatycznie-ty ty jestes specjalista od germanistyki zapewne :P poza tym pierdolisz glupoty straszne!!!!wiekszosc ludzi ma wyksztalcenie srednie lub wyzsze!!! podstawowe to maja turasy !!!!! do zadnej firmy cie niekt nie przyjmie bez pozwolenia! a jezyk to mozesz znac nawet perfect :P

Gość zdrapka987
hahahaha, no tak polaczki na emigracji, mentalnosc sie nie zmienila:) zlosliwe, wyrachowane szczury. Tam gdzie ty nie widzisz mozliwosci , inteligentny czlowiek zawsze je znajdzie.

Gość zdrapka987
JAkiego pozwolenia znow?? Rynek pracy w austrii jest otwarty od 2011 roku dla wszystkich, zaktualizuj wiedze, obejrzyj czasem wiadomosci.

Gość joijjmio
zdrapka, no to troche smiesznie to zabrzmialo, ze austriacy nie znaja swojego jezyka, wiec nie warto sie go uczyc:D Jaka prace wykonujesz bez jezyka? Przeciez nawet do sprzatania trzeba znac podstawy...

Gość zdrapka987
No moze i smiesznie, ale podam przyklad - ucze sie gramatyki w szkole jezykowej - wiadomo i czasem jak czegos nie zrozumiem pytam znajomego - austriaka, a ten nie ma pojecia o czym ja mowie. Nawet nie wie co to odmiana przez przypadki (nikt go tego nie uczyl.) Austriacy mowia niechlujnie i to jest fakt. W Niemczech sytuacja jest inna, tam sie mowi "przepisowo", wyraznie, stad ostatnio pojawiaja sie po stroni eniemieckiej wyrzuty w strone Austrii i Szwajcarii, ktore mowia dialektamii i jak im sie podoba modyfikuja jezyk niemiecki. Niemcy zadaja aby w kazdym kraju niemieckojezycznym mowiono zgodnie z zasadami gramatyki i slownictwa niemieckiego.

Gość zdrapka987
Nie mowilam ze nie znam podstaw, jestem tu 4 mce i zaczynam mowic, niemiecki nie jest trudnym jezykiem.

warto nawet po 30, sama wyjechałam w wieku 29 lat i nie żałuję, zwłaszcza że polskie społeczeństwo jest wyjątkowo brutalne dla singli, brak tolerancji, ubrać się nie można trendy czy iść na imprezę bo w tym wieku wypada tylko spódnica do ziemi i dziecięcy wózek a w drugiej ręce siata ze schabem i ziemniakami, uciekaj jeśli się już czujesz starym przymułem, za granicą przewietrzysz mózgownicę, tylko nie szukaj polskiego towarzystwa, nie warto

Gość ytryrtyrtyrty
Do mozliwowsci jakie ja posiadam Tobie BARDZO DALEKO!! ale zycze powodzenia.ogladaj duzo tv bajek dla dzieci a szybko zlapaieszx jezyk no i byc moze ktokolwiek cie przyjmie :)

Gość ytryrtyrtyrty
schreiben und sprechen ,das nicht gleiche:P Ich hoffe verstehst du dass :D

Gość zdrapka987
ytryrtyrtyrty - wez sie odwal zlosliwy fiucie. Ktos cie pytal w ogole? Ty masz takie mozliwosci ze siedzisz sam wieczorami na kafe i trujesz dupe normalnym ludziom. Gowno o mnie wiesz i o moich mozliwosciach wiec po co dzub otwierasz?

Gość Uwalnia e drugie
X e to maja turasy !!!!! do zadnej firmy cie niekt nie przyjmie bez pozwolenia! a jezyk to mozesz znac nawet perfect X Nie gorączkuj sie tak, już ci Żyłka pękła ? :o I faktycznie uaktualnij swoje info nt unii europ itd

Gość Uwalnia e drugie
Ale sie podpisałas :D ' dass' buahaha od 7 lat sie niemieckiego uczysz ? Moze dłużej ?? ... :D

Gość Uwalnia e drugie
O tym nie wspomnę : ... ,das nicht gleiche .... Daj cos wiecej po niemiecku, bitte ! :D

Gość zdrapka987
No faktycznie, ja wiedzialam jak sie to pisze i bez nauki panie wszechmogacy:)

Gość zdrapka987
Wydaje mi sie, ze nasz mily kolega powinien do mnie dolaczyc w szkolnej lawie, mamy jeszcze miejsca, wpadaj smialo! A ja wracam do nauki, zebym za 7 lat nie pisala tak jak ty;/

Gość ytryrtyrtyrty
marzyc sobie moesz dalej :D:D

Gość nearly30
Dziewczyny, a jak zalatwilyscie sobie I prace, mieszkanie? Mam 28 lat i to ostatni dzwonek, aby zaryzykowac i wyjechac, ale niestety nie mam zadnych znajomosci za granica i nie mam pojecia, ja zalatwic sobie prace:( Ktos Wam pomagal?