Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miu78

Alkohol i chodzenie do dietetyczki

Polecane posty

Prosze powiedzcie mi jak to jest z tym alkoholem na diecie, ale z autopsji, nie z ksiazek i artykulow.Piliscie na diecie? Ja od 2 tygodni chodze do dietetyczki. Stosuje sie do jadlospisu, ale alkoholu nie odstawilam. Dzis bylam na kontroli. Efekt: 3 kg mniej ( z tluszczu), bmi spadlo, poziom wieku metabolicznego o 9 lat się zmniejszyl. Faktem jest, ze pije 2 litry wody dziennie + herbaty ziolowe (poziom dobrej wody 52%)... Dietetyczka byla w szoku... Rewelacyjne wyniki... NO i jak to? 2, 3 razy w tygodniu byl alkohol (wodka z cola zero). Dodam tylko, ze nie jestem mega otyla, mam do zrzucenia 8 kg... Zalozenia diety max 1 kg na tydzien... No i jak to jest?Kto z Was byl na diecie i pil? Jakie dalsze ko9nsekwencje?

Gość slodkawisnia
ja Cie do alko nie namawiam, ale tez bylam na diecie i pilam alkohol (piwo lub wino), schudla 10 kg.. a wiec mozna schudnac ale oczywistym jest, ze jak odstawisz alko ,to schudniesz szybciej:)

Dzieki za odpowiedz. A w jakim czasie schudlas 10 kg? I jak czesto pilas? No i pytanie w jakiej ilosci. Ze mna jest problem, ze ja pracuje w takiej branzy, ze tu spotkanie, tu degustacja i ciagle sie ten alk przejawia... A ja nie mam silnej woli i za bardzo go lubie :)

Gość ileschudne
Dla mnie piwo odpada bo ma za dużo cukru. Natomiast 1-2 kieliszki czerwonego wytrawnego winana100% nie zaszkodzi. Ponadto wino pobudza trafienie. Wiadomo nie codziennie ale tak 2 razy w tygodniu ją sobie na diecie pozwalałam.

Gość slodkawisnia
niestety dosc czesto, kilka razy w tygodniu, roznie, czasami codziennie, ale staralam sie pic wino czerwone, rzadziej piwo.. nie stosowalam zadnej diety, zmienilam nawyki zywieniowe, niestety zajelo mi to kilka miesiecy, jakies 4 chyba, z 68 do 58 przy 168 cm

Słodkawiśnia, ale to bardzo dobry czas na 10 kg. Gratuluje!

Gość dfgsdg
Miu 2-3 razy alkohol w tygodniu? I jeszcze nie umiesz odstawić? Wstrętna alkoholiczka. Tak, tak to już jest alkoholizm. Jesteś na diecie, a interesuje cię co zrobić, żeby schudnąć dalej pijąc. Możesz sie oburzać, wyśmiewać, tłumaczyć, że to tylko jeden drink itd, ale się nad sobą zastanów.

jak byłam kiedyś u dietetyczki, kiedy zaczęłam się po raz pierwszy odchudzać, to na 2 tygodnie miałam odstawić alkohol zupełnie, a potem 'miałam zgodę' na kieliszek czerwonego wytrawnego wina. Schudłam ładnie jakieś 10 kilo, chociaż tego wina zazwyczaj było więcej niż jeden kieliszek ;) Przez kilka lat mniej więcej trzymałam wagę (tzn. wróciły ze 3-4 kilo, ale więcej nie przybywało). Potem zaczęło się duuuużo imprez, mnóstwo wszelkiego alkoholu i w końcu na wadze było kilka kilo więcej, niż przed pierwszą dietą. Powtórzyłam dietę z rozpiski od dietetyczki, schudłam znowu z 10 kg, chociaż tym razem było trochę trudniej. W miarę trzymałam się założeń diety i waga mniej więcej stała w miejscu... Po czym znowu zaczął się okres imprez, kiedy piłam praktycznie codziennie- głównie czerwone wino, ale już w ilości 1- 1,5 butelki co wieczór. I oczywiście- znowu przytyłam. Oprócz alkoholu dietę w sumie trzymałam... Potem, ze względów zdrowotnych musiałam praktycznie całkowicie zrezygnować z alkoholu (teraz piję baaardzo sporadycznie) i dziwnym trafem schudłam ponad 20 kilo. Wiadomo- to nie tylko alkohol, ale ogólna zmiana trybu życia.. Jednak na pewno w moim przypadku % miały ogromny wpływ na wagę :P ale wiadomo, każdy organizm jest inny i każdy inaczej reaguje. Ja tylko przypominam, że alkohol to 'trucizna' i żeby nie przesadzać, bo w diecie to na pewno nie pomoże :P

Ja z "innej beczki". Nie pij wódki z colą zero!!!!! Substancje słodzące zawarte w produktach "zero", "light" w połączeniu z alkoholem tworzą związki podobne do metanolu i bardzo toksyczne dla organizmu (zwłaszcza zabójcze dla wątroby). Jeśli Ty pijesz takie mieszanki 2-3 razy w tygodniu to naprawdę może się to dla Ciebie źle skończyć... Dieta, dietą, ale nie po trupach.

Gość qwtwrt34
nie jestem na diecie, nie mam nadwagi: przez całą zimę piję herbatę z wódką lub rumem przynajmniej raz dziennie i mam od tej "kuracji" spore spadki masy. i w ogóle jak ostro imprezowałam, np na studiach, to chudłam bardzo, więc nie wierzę w to tuczenie się alkoholem za bardzo, bo wg mnie to raczej bardzo podkręca metabolizm.