Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tuitam_tuitam

Powiedziałam pielęgniarce,ze ne będe karmic piersią bo .....

Polecane posty

Gość tuitam_tuitam

mam wrażliwe sutki (nie lubię jakiegokolwiek dotyku) to myślałam, ze mnie "żeżre". Bezczelna baba - g..no ją obchodzi jaki i dlaczego zamierzam karmić dziecko.

Gość polsat jim jam
idz spac nudne juz te tematy.szkoda zes taka glupia

Gość no i co z tego ?
szkoda ze ci przez łeb nie zdzieliła dziecko nie miałoby kretyna za matke

Gość Błagam Cię !
i co to kogo obchodzi. topik trza było założyć :o

Gość polsat jim jam
buhhaah szuka sensacji i ma podjare jak sie ludziska kłóca.a rob se co chcesz kobito.zaszczep kombajnem 6 w 1,daj mleko mm.danonki i parowy pozniej no i obowiazkowo wit polecane przez lekarzy,a caly swiat bedzie happy

Gość tuitam_tuitam
Idioci z Was. Problemem jest, to że "piguła" zaczęla fukać na obcą jej, dorosłą kobietę. Nie była ani proszona o radę ani o przedstawienie jej punktu widzenia. W pierwszej chwili nie wiedziałam, o co jej chodzi :) Dopiero po chwili uświadomiłam sobie, że ta obca dla mnie Pani wyraża nieproszona swój pogląd na kwestię karmienia i próbuje mi wmówić "niedojrzałość", "wygodnictwo" i różne takie. :))))))))) Zbaraniałam. :)))))))))))

Gość polsat jim jam
widac zes nie dorosla i racje ma.idz spac kobieto.

Gość polsat jim jam
no i co mam ci wspolczuc?

Gość pielegniarka wykonywala
swoj zawod. Przekazywała zalecenia medyczne. Nie mowila ci przeciez , jakie masz nosic kiecki czy na co iśc do kina.

Gość idiotka to ty jesteś
"wrażliwa" mamuśko hahahaha

Gość oj biedne te dzieci
co mają takie matki jak autorka

Gość GorąceSłońce9999
a mnie to wcale nie dziwi. mówiąc takie rzeczy (argumentując niechęć karmienia wrażliwymi sutkami) sama świadomie naraziłaś się na "fukanie" etc. Karmienie piersią to coś naturalnego, tyle trąbi się o plusach karmienia piersią, a pielęgniarka poniekąd miała "prawo" być zdziwiona taką decyzją ( argumentowaniem). Ja uważam,że niech każda matka robi co chce ,to Twoje dziecko, nie chcesz- nie karm- twój wybór..ale jakoś jestem w stanie zrozumieć zdziwienie i chęć pokazania tego Tobie.. Ja też mam wrażliwe sutki, nie lubię jak ktos je dotyka etc.. ale jestem przekonana, że jak urodzę kiedyś dziecko - przełamię się i będę karmiła.

Autorki krytykować czy chwalic nie będe- jej sprawa Natomiast na chamskie piguły bez powołania trafia mnie szlag. Wybór karmienia należy do matki i NIKT nie ma prawa negować tej decyzji a juz tym bardziej pielęgniarka/położna, która jest dla pacjentów a nie odwrotnie, a większość z nich to chyba z ludźmi za karę pracuje. To tak jakby sprzedawca wegetarianin w sklepie nafukał do kobiety kupującej mięso :/ no sorry ale dla mnie to brak profesjonalizmu i tyle

Gość przeciez sutki to jedne
z najbardzoiej wrazliwych miejsc kazdej kobiety- i co , jakos karmia. Argument idoityczny. A jak wiesz wszytko najlepiej, to po cholere rodzisz w szpitalu i korzystasz z personelu pielegniarskiego? bylo rodzic w domu.

Gość tuitam_tuitam
Korzystam z personelu, bo w domu nie można zrobić cięcia.

Gość monalisabezlisa
mama 6latki- fakt, pielęgniarki często wyrażają swoje zdanie,w mniej bądź bardziej chamski sposób.. ale ja zauważylam, że robią tak te pielęgniary starszej daty, które myślą, że skoro tak było 20 lat temu tak musi być teraz (np. po co znieczulenie podczas porodu, skoro 30 lat temu rodziło się bez i wszyscy żyją) :[ taaa. tylko x lat temu robiono "operacje" na żywca to po co teraz stosuje się narkozę.. masakra. też mnie to wkurza, ale jakoś sprawa z sutkami i karmieniem nie dziwi mnie jeśli chodzi o reakcję pielęgniarki.

mama 6latki - wegetarianin raczej nie zatrudnilby sie przy spredazy mięsa, wiec porownanie bardziej z księzyca. Raczej jakby lekarz pozwolil zaraz po opercji wyrostka najesc sie bigosu - bo co ma sie wtracac, w koncu to on jest dla pacjenta.

monalisa a mnie dziwi mimo wszystko, dlatego że karmienie powinno byc wyborem a nie nakazem szpitalnym. Nawet gdyby autorka powiedziala, ze nie bedzie karmic bo się wstydzi przy innych czy cos to pielegniarka mimo wiecznie trwajacej miesiączki i słabej samokontroli powinna to zwyczajnie przyjąc do wiadomosci i gebą nie brzechać. I nie, nie propaguje tu karmienia butelka itp. bronie tylko wolnych i świadomych wyborów, do których matka powinna w dzisiejszych czasach miec prawo. Zaś personel szpitala powinien wybrać sie na kurs samokontroli albo zmienić zawód, bo jest masa ludzi po pielegniarstwie czekajaca z niecierpliwoscia na ich stanowiska pracy.

Gość a jak pójdziecie do
urzędu to jest inaczej? tak samo baby mają pretensje że w ogóle się przyszło więc co tu się dziwić pielęgniarkom.

i co -jakos ufasz, ze dobrze cie potna,a w w karmienie juz nie? a moze kazdesz sobie zaszyc ciecie scicgiem ozdobnym? bo lekarze i pielegniarki sa dla ciebie?

Gość tuitam_tuitam
Ufam bo muszę. Poza tym, piguła nie miała zastrzeżeń do formy porodu, którą zalecił lekarz.

nie popieram "brzechania geba" ,tylko argument z wrazliwymi sutkami jest idiotyczny...

Gość tuitam_tuitam
Widzę, ze muszę jedną rzecz wyjaśnić: ja jej nie pytałam o radę. Lekarza poinformowałam wcześniej i gość nie robił żadnych dziwnych uwag. Ona, po badaniu, gdy już wychodziłam zapytała "od niechcenia" jak będę karmic. Wiec grzecznie odpowiedziałam, że butlą. I wówczas się zaczęło.

Gość nowa w temacie tym
a jak ściągniesz sobie pokarm????????? przecież tak czy siak będziesz musiała dotykać tych sutków.

Gość tuitam_tuitam
Argument użyty przeze mnie jest prawdziwy. I jedyny. Sugerujecie więc, że dla świętego spokoju powinnam była skłamać? :) Przecież to by zakrawało na kabaret :)))

Gość ta to pewnie
myśli że jej wsiąknie hahahhaha

Gość półkownikowa
Bez sensu, że się jej tłumaczyłas, dlaczego. Wystarczyło powiedzieć, ze nie będziesz karmic cyckiem, bo one chyba muszą byc o tym poinformowane, nie wiem. Bo masz racje - gówno ją to obchodzi. Jak i wszystkich innych

Gość olllllinka
Właśnie: popełniłaś błąd, bo podalas jej powód.Zupełnie niepotrzebnie, bo taka (co do zasady) informacja jest jej zupełnie niepotrzebna. Chyba, ze są względy medyczne. Ale jesli jest to Twój wybór (bez względów medycznych) - nic nie musisz mówić o powodzie.

wszystko co związane z wydawaniem dziecka na świat o wiele abyt skomplikowane. przeraża mnie to i utwierdza w przekonaniu, że nie będę tego robic

Gość lalalalalalalalalal
i bardzo dobrze, to ze 99% odpierdala po porodzie i dalyby sie pochlastac i przemlucic przez tluczek dla dzieciaka to nie znaczy, ze kazda ma ochote przechodzic katusze i robic z siebie swinie od dawania cyca dla warchlakow, karm sobie czym chcesz wali mnie to