Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WomanInTheFog

czy są jeszcze normalni ludzie na tym świecie?

Polecane posty

Gość IMO12370
A w stopce, to co masz? :P

Gość tralalilalila
Jeśli budzi podziw, to właśnie dlatego, że ludzie odwrócili się od wartości ku opłacalności. Kiedyś pytali "czy warto", a nie "czy się opłaca". Dziś człowiek uczciwy i prawy to frajer, a nieuczciwy "taki, co sobie radzi". Dlatego że na pierwszym miejscu jest "mieć", a nie "być" - być dla siebie, dla innych. Jest być, żeby mieć, a nie mieć, żeby być.

Gość IMO12370
Masz 'tlen', ale i tak zbyt dużo roboty, aby mi się chciało udowadniać, że się mylisz i dramatyzujesz. Nie mówiąc już o wyłudzaniu cycków. :classic_cool:

Gość tralalilalila
ale chyba zbaczam z głównego tematu, którym stał się biust i uroda autorki :D sorry a miało być tak inaczej :D

Gość IMO12370
Odpowiedź jest prosta, a zarazem skomplikowana...a raczej składa się na nią wiele czynników. :classic_cool:

Gość tralalilalila
jeśli mamy mówić o Polsce, to w jej przypadku zaryzykowałabym właśnie przypuszczenie, że "wolność" nam odbiła. To chyba pierwszy raz od wielu wieków jesteśmy wolnym krajem od kilku dziesiąt lat. Trudno się połapać ludziom w nowej gospodarce. Gdy nie trzeba już walczyć o życie i wolność, czyli wartości, to walczą o to, żeby jak najwięcej mieć. W krajach z inną historią nie ma tyle nieuczciwości i chamstwa. Zdarza się, ale nie na taką skalę.

Gość IMO12370
tralalilalila "W krajach z inną historią nie ma tyle nieuczciwości i chamstwa. Zdarza się, ale nie na taką skalę." :D

Gość tralalilalila
niestety

Gość IMO12370
Wszędzie dobrze, tylko Polacy fałszywi. XD

Wszędzie jest, nie przypisywałabym tego tylko Polsce. I właśnie to jest najdziwniejsze, bo to różne ustroje, różni rządzący, czyli nie można tego zwalić bezpośrednio na takie a nie inne ustawy itp.

Gość tralalilalila
fałsz jak fałsz mam na myśli poważniejszą nieuczciwość, zwłaszcza oszustwa, wyłudzanie pieniędzy, kombinowanie, cwaniactwo

Gość IMO12370
Może jednak pogadajmy o cyckach Frog. :classic_cool:

Gość tralalilalila
a ja obstaję że jest wszędzie ale w Polsce wyjątkowo rozplenione. mieszkałam w innych krajach więc mam porównanie. Z całym szacunkiem do Polski, ale cwaniactwo jest naszą domeną

Gość tralalilalila
więc odpowiedź na pytanie w temacie jest już znana :D

ehh niekoniecznie. Bo pytanie jest skąd się to wzięło, skoro wcześniej nie było. Teza z historią do mnie nie trafia.

Gość tralalilalila
Nie musi trafiać. Ale może coś w tym być ;) Miałam na myśli wypowiedź IMO, żeby powrócić do tematu cycków, tematu dla normalnych ludzi xD A nie takich marud jak my

Gość IMO12370
Samico nie pokazująca cycków! No skąd. Czym jesteśmy bombardowani w telewizji? Jakie wartości są przekazywanie "nowym pokoleniom". Jakie wartości sprawiają, że człowiek może do czegoś SZYBKO "dojść", w kraju, który relatywnym dobrobytem zaczyna się dopiero cieszyć? Hmm? ;) Nie maja biustu? Czyli adekwatnie Cię nazwałem. :classic_cool:

Gość IMO12370
tralalilalila - zauważyłem, że jesteś kobietą...innymi słowy - także pokaż cycki! :P

Gość tralalilalila
media na pewno. Ale człowiek z głową na karku albo ten głupi telewizor wyrzuci, albo będzie patrzył na to wszystko z przerażeniem. Mamy przecież jeszcze mózgi i możemy świadomie wybierać czy chodzi nam o dojście do 5 minut sławy poprzez żenujący występ, czy też o coś więcej.

Ale czy ktoś nas zmusza do oglądania telewizji i tych tandetnych audycji? Jeżeli rodzice sami nie oglądaliby tych wszystkich klanów itp., to dzieci też by nie były tym zatrute. Hmm zaczynam się tu skłaniać do racji koleżanki, bo skoro wcześniej nie było nic w telewizji, a nagle mamy dostęp do szeroko pojętej "kultury", to zaczyna nam odbijać. Ok. czyli jednym z czynników jest telewizja :) Jaki następny? p.s. nie każdy musi mieć biust, ja mam większe wartości niż para "cycków" :P

Gość IMO12370
Mamy mózgi. Ale zasada jest niestety prosta - nie grasz, to przegrywasz. Dziwisz się, że wielu wybiera opcję "gram"? Ja nie. Ja bym wybrał Twoje cycki. :classic_cool:

Gość tralalilalila
lol a ja jak rozprawiam na takie tematy to zamieniam się w mężczyznę, bo inaczej facet by nie słuchał tylko patrzył na cycki xD

Gość tralalilalila
zasada nie grasz-przegrywasz? jak dla kogo. W moim światopoglądzie nie ma takiej zasady :D

Gość IMO12370
Na coś trzeba patrzeć jak temat nudny. :P

Gość IMO12370
tralalilalila "zasada nie grasz-przegrywasz? jak dla kogo. W moim światopoglądzie nie ma takiej zasady" Będziesz warczała, a przez to nie pokażesz mi cycków, ale ja już to wiele razy słyszałem. ;)

Gość tralalilalila
dla jednego problemy świata, dla drugiego cycki xD