Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_Cathy

Imię dla chłopaczyka :)

Polecane posty

Gość nazywam sie wieprzowinka
Czasy sie zmieniaja - nadciaga Islam , kobity za arabami lataja ; w najblizszych latach popularne beda : Mustafa , Abdul , Mahomed , trzymaj reke na pulsie !

Amen - to lepsze nazwisko :)

Gość andreita
imie Jesus jest przyjete w tradycji Hiszpanii ,a takze w Ameryce pld.A u nas-nie. po co sie wymadrzac?

Gość barnej
A - zapomniałem... Niedługo będą mamusie dawać Dżoana córkom :)

Za wysokie progi , ale po biskupie : Pieronek :)

Rydzyk ? Zwirek i Muchomorek :)

Andreita - bo tam maja tylko jeden model - Dla dziewczynek : Maria Jezus Dla chlopcow : Jezus Maria

Gość event ualnie
Andreita skoro w Hiszpanii Jezus jest na porządku dziennym to czemu nie w Polszcze buahahaha... przecież dzesiki i brajany też popularne są i w Albionie czy Stanach, prawda?

Gość też matka chrzestna
A ja myślałam,że moi chłopcy mają oryginalne imiona Juliusz i Miron. Ale Nataniel... hmmm... dość wyjątkowe i jak dla mnie odrobinę zbyt zblazowane.

Nie rozumiem o co Wam chodzi z tymi imionami... :( nazwałam swoją córcię Nikola i nie uważam, że jest to nie wiadomo jak brzydkie i "nie polskie" imię, bardzo dużo osób nazywa tak swoje córki a mnie i mężowi się podobało po prostu te imię i nie sądzę, że moja córka przez to będzie miała nieprzyjemności. Po drugie do "barneja" nie uważam się za osobę nieinteligentną może po studiach nie jestem, ale szkołę średnią skończyłam z czerwonym paskiem, więc jakimś tępakiem chyba nie jestem a po trzecie nie trafiłeś też z tym wsiakiem bo mieszkam w mieście, jestem z Tychów o ile coś Ci to mówi jeżeli sam pochodzisz z zabitej dechami wiochy na podlasiu :p

Gość andreita
wiesz,dla mnie te,jak piszesz dzesiki,brajany-to problem pisowni.Tak jakby w Stanach pojawily sie Malgorzaty,Grzegorze itd-z pisownia fonetyczna...Natomiast Jesus hiszpanski-to ich zwyczaj,ktorego u nas po prostu nie ma.

Gość event ualnie
justyna-kasia...... "te imię" ło jesusie i nie mam pytań!!! :D

Gość też matka chrzestna
Justyna a co wspólnego ma z Polską imię Nikola? Wiesz jaka jest jego etiologia? Ale z drugiej strony bardzo mało jest imion pochodzenia polskiego. Nawet takie imiona jak Agnieszka, Michał czy Tomasz nie są typowo polskie. Po prostu są od dawna używane. Nikole, Nadie czy Tatiany też w końcu wejdą do kanonu i za 30 lat nikogo nie będą takie imiona dziwiły.

Gość barnej
Justyna - nie pisałem o Tobie, że jesteś ze wsi ani, że jesteś nieinteligentna. Pisałem: "nie wiem, czy masz kompleksy. Myślę, że jesteś osobą młodą, słabo wykształconą nie pochodzącą z inteligenckiej rodziny" Cieszę się, że się nie pomyliłem :)

A czy Was dziwią takie imiona?? mnie wcale, przykre jest to jak Wy podchodzicie do tego tematu... np. Nadia.. moja koleżanka ma córeczkę o takim imieniu i to już nie jest małe dziecko, czepiacie się i tyle :)

Gość barnej
" np. Nadia.. moja koleżanka ma córeczkę o takim imieniu" - widać jakie to środowisko :)

Gość barnej
"tę" dyskusję jeśli już :)

Gość też matka chrzestna
Nie dziwią mnie,tylko uważam,że są trochę przekombinowane,jakby ktoś na siłę chciał się wyróżnić. I absolutnie nie uważam że ktoś gorszy nadaje takie imiona-żeby nie było.

Gość event ualnie
justynka, nie jestem polonistką ale piszę ciut lepiej od Ciebie, a TE to mogą być książki do nauki ortografii typu słownik ;)

Gość z czerwonym paskiem
hahaha,leżę i kwiczę

Gość barnej
z czerwonym... - ja też :) od rana się tak dobrze nie bawiłem :)

Gość matko bosko koachana
moja znajoma adoptowala syna, syn ma na imie kewinek i ona wstydzi sie do niego tak zwracac, a co ma dziecku imie zmienic???? swoja droga to kewinki brajanki i dzesiki pochodza przewaznie od rodzicow szmyrusow, im wiekszy szmyrus tym dziwniejsze imie daje.

Zostawcie ortografie , nie wyciagajcie jej ...... A z tymi wsiowymi imionami to przynajmniej swiatowo i roznorodnie , a dzieci beda przyzwyczajone ,ze w klasie 2 dzesiki i 3 nikole , 4 brajanow - nic to dziwnego nie bedzie , tylko dziadki z babciami beda uszu nadstawiac , a i tak nie zrozumieja !!! Swiat sie zmienia : np kto dzis kojarzy Mercedesa z pieknym kobiecym imieniem Mercedes ;)

Gość barnej
Takie, w którym daje się dzieciom na imię Nadia, nikola...

Gość matko bosko koachana
slums, biedota, pijaczynki, miernoty,

Gość PANI A.
durne imie