Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Troche_zawiedziony

dlaczego tak wiele kobiet dąży dzisiaj do niezależności?

Polecane posty

Gość abcdefghkobieta
Autorze wszystko zależy od kobiety. Niektóre pracują bo muszą, bo są takie czasy, że facet sam rodziny nie utrzyma, a jak już to na najniższym z możliwych poziomie. Inne pracują bo czują potrzebę rozwoju, bo chcą, lubią w coś się angażować i mają wyższe ambicje niż zupki, kupki i słoiczki :)Wielu facetów nie wyobraża sobie utrzymywania baby za swoją kasę... przykre ale prawdziwe... Ale w dzisiejszych ciężkich czasach trudno im się dziwić - jak się chce żyć na jakimś poziomie to często jedna wypłata nie wystarcza. Zdrapka czy uważasz, że w imię "prawidłowych (w Twoim mniemaniu) relacji rodzinnych" zmuszać się do siedzenia w domu z dzieckiem? Mój mąż absolutnie nie nalega na to abym pracowała, nie uważa też, że w domu nic nie robię, ale widzi, że męczy mnie siedzenie w domu, wie, że za pół roku pójdę do pracy i wspiera mnie w tym, choć zawsze mówił, że nie muszę pracować, ale szkoda mojego wykształcenia. Pieniądze mamy wspólne, wydatki wspólne - jak w normalnym małżeństwie. Moją decyzją jest to czy będę pracować. A będę bo bardzo chcę, mam ambicje i absolutnie nie nastawiam się na żaden rozpad małżeństwa ani nic podobnego, po prostu nie wyobrażam sobie całe życie siedzieć w domu - zanudziłabym się :) a dodatkowa kasa też zawsze się przyda :)

allium skąd wy tych mężów bierzecie , kobiety ? Ja jestem mezatka, od 5 lat pania domu... Nie wyobrazam sobie by nie pracowac i zyc tylko kuchnia, porzadkami i sortowaniem bielizny. Dla moje malzenstwo jest najwazniejsze, ognisko domowe ale i talze moje wlasne potrzeby jak i potrzeby meza. Kzde z nas ma prawo wyjsc na impreze (choc osobo robimy to rzadko) , miec swoje hobby , znajomych... Dla mnie niezaleznosc nie oznacza buntowniczego zycia ale zycia wg wlasnych potrzeb i marzen.

Gość no bo widzisz
"kobiety są jakieś inne'"