Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leniwa krowa

matki Polki-karmcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Ja też jestem leniwą krową
jessu, a Ty co się tak obruszasz? Czy ja piszę coś, że to tylko wetknięcie sutka do buzi? Chociaż w zasadzie to tak właśnie jest, jak się nie dokarmia mm, tylko wtyka sutka, to fabryka produkuje mleko, a jak się dziecka nie przystawia, to nie produkuje, to proste jak budowa cepa :) Z tym, że ten topik jest o kobietach dumnych z tego, że karmią mm i że to taka wygoda. Ja twierdzę, że dla mnie wielką wygodą jest dać dziecku mleko prosto z dystrybutora :D

A co Cię to obchodzi? :) Będę dawała pierś tak długo, jak będę chciała, boli Cię to? :D Nie mam zamiaru dawać mm, bo takie mam wewnętrzne przekonanie, że to mleko nie jest dla gatunku ludzkiego, tylko dla krów.

Gość bebzonisko
a ja bym bardzo chciala karmic piersia niestety stracilam pokarm po 3 tygodniach moim zdaniem jednak piers jest lepsza od butli jakos tak to natura urzadzila i tyle ale jak ktos nie moze to co? dziecko ma z glodu umrzec? pocieszam sie tym ze teraz mm jest lepsze jakosciowo niz za czasow naszych Mam i nie potepiam tych Pan ktore karmia mm z wyboru

nie boli. z ciekawosci pytam ;). bo wygladasz na taka walnueta, co bedzir do szkoly na przerwie sniadaniowej z cycusiem przychodzic :D! i zeby nie bylo - tez karmie piersia.

Gość hfdhgke
A ja potępiam te, które karmią mm, bo tak chcą, bez żadnego obiektywnego powodu. Po prostu nie wykorzystują tego, co im natura dała najlepszego dla dziecka. Jeśli ktoś z jakichś przyczyn nie może karmić piersią, to trudno, współczuję, nie ma wyjścia, musi dać mm, ale z wyboru? Głupota i egoizm, egoizm niezdrowy.

d.z.iunia nie, nie będę do szkoły z cyckiem latać, a nawet gdyby tak było, to chuj Ci do tego? :D Absolutnie nie wierzę Ci, że karmisz piersią, z daleka widać, że ładujesz flachę do dzioba :D Ewidentnie po Twoich postach czuć, że cos Cię boli w tym temacie :D

ja mam uraz do karmienia piersią, i butelka spisala sie rewelacyjnie ,przy czym mąż polowicznie mnie wyreczal w karmieniu dzieci ,aby nie bylo tak ze tylko na czyis barkach spoczywa,wymienialismy sie :p

Gość w dupie ci się poprzewracało
a nie masz uraz :D Uraz sruraz, po prostu jesteś idiotką

Gość oj tammmm oj tam
trzeba być smierdzacym leniem żeby dla własnej wygody wciskać od urodzenia dziecku mm .

Gość gdsgdgds
uraz i koniec

Gość dziunia a czym ty karmisz
jadem czy mlekiem z fiuta ? :D

Gość dobrze doradzić to lepiej niż
d.z.iunia, a więc jednak coś jest na rzeczy. Pół roku? Dlaczego tylko pół roku? To jest absolutne minimum zalecane przez światową organizację zdrowia, zaleca ona karmienie do 2 roku życia :) I nie jest to żadna obsesja jak widać. Skoro męczy Cię karmienie i uważasz, że mm jest okay, to skończ karmić już teraz, przynajmniej przestaniesz zionąć jadem i nazywać obsesją naturalny matczyny odruch :D

Gość Ja karmiłam do 11 miesiąca
swojego dziecka a potem jeszcze 4 miesiące odciągałam . Jak mały skończył 15 miesięcy to przeszłam na mm . Ja nie planowałam karmić dłużej niż do 18 miesiąca życia (wyszło nawet krócej) ale dla mnie jest ok jak ktoś podaje swoje mleko dwulatkowi. Czytałam że natura zaprojektowała cycki tak by potrafiły produkować mleko przez okres dwóch lat (są kobiety które karmią dłużej ale to już dewiacja)

Ja też planuję karmić tak powiedzmy do półtora roku, ale zobaczymy jak to wyjdzie. W każdym razie po karmieniu będę podawała normalne krowie mleko jako źródło wapnia, a nie mm

Gość do dobrze doradzic
najpierw sprawdz i porownaj sklady mleka krowiego i mm a potem mow co jest najlepszym zrodlem wapnia, zelaza itp w mleku modyfikowanym dla dzieci powyzej 1 roku zycia jest np 19 razy wiecej zelaza niz w mleku krowim rada dla ciebie najpierw zdobadz odpowiednia wiedze a pozniej wyjezdzaj z twierdzeniami pozdrawiam

Co nie zmienia faktu, że mm jest mlekiem chemicznie modyfikowanym :D Wolę dać krowie i inny nabiał niż coś zmodyfikowanego i nafaszerowanego sztucznymi witaminami. Fujjj

Gość do dobrze doradzic
ok! wiec wyrazaj sie precyzyjnej zebys pozniej nie musiala sie wycofywac z tego co powiedzialas widze ze za wszelka cene, maniakalnie jestes na nie do mm- jestes w stanie napisac wszystko choc nie wiesz czy to co piszesz jest prawda ;-D

Gość do dobrze doradzic
a poza tym powiedz mi ktore pozywienie w dzisiejszych czasach nie jest nafaszerowane chemia?? owoce, warzywa, mieso w supermarketach "odswiezane" powolujac sie na twoja wczesniejsza wypowiedz i moj wniosek ze nie czytasz etykiet i skladu wiec jaka masz pewnosc ze pozywienie przez ciebie przygotowane jest lepsze ? bo jesli kupilas nafaszerowane chemia produkty nie jest

Gość asffasfsa
widzialam matki karmiące gadające juz maluchy.ich sprawa. ja bym nie chciala.

"a poza tym powiedz mi ktore pozywienie w dzisiejszych czasach nie jest nafaszerowane chemia??"

Za wcześnie wysłałam, otóż odpowiedź brzmi: moje mleko z piersi nie jest nafaszerowane chemią :) A etykiety czytam, mm nie podam i już :)

Gość asffasfsa
a czy tym dyskredytujesz matki?ze nie karmia piersia

nie, mnie one nie obchodzą ani ich dzieci :) Myślę wyłącznie o swoim dziecku :)

Gość kgdf
dobrze doradzić to lepiej niż "mnie one nie obchodzą ani ich dzieci Myślę wyłącznie o swoim dziecku" - to po co w ogole sie wypowiadasz w tym temacie? jestes tak sfrustrowana, ze musisz wylewac swoj jad na innych? a poza tym w twoim mleku tez jest chemia, bo jesz chemie

who rozne rzeczy zaleca... np. szczepienie na grype, co jest bez sensu - radze poczytac. poza tym po co dziecku zeby, skoro ma byc tak dlugo karmione piersia?? czy jakikolwiek ssak karmi mlode mlekiem, gdy moze ono spozywac inny pokarm, bo ma zeby??

a i jeszcze jedno: minimum karmienia piersia to okres noworodkowy - czyli poerwszy miesiac.

"who rozne rzeczy zaleca... np. szczepienie na grype, co jest bez sensu - radze poczytac. poza tym po co dziecku zeby, skoro ma byc tak dlugo karmione piersia?? czy jakikolwiek ssak karmi mlode mlekiem, gdy moze ono spozywac inny pokarm, bo ma zeby??" Naprawdę??? Jeśli więc kobieta przestaje karmić piersią np. po pół roku, to po co przerzuca się na mm skoro dziecko ma zęby? Ano dlatego, że dziecko potrzebuje mleka o wiele dłużej niż pół roku. Radzisz mi poczytać? Ja to, co mam wiedzieć, to doskonale wiem i mm nie podam, bo to jest mleko innego gatunku ssaków :) Mam swoje ludzkie dla swojego dziecka.

Nie, minimum karmienia piersią to 6 miesięcy :) Tak mówi WHO, a skoro Ty sądzisz inaczej, to Twój problem :)