Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yess..29.

Chrzciny i tesciowa

Polecane posty

Gość yess..29.

Mieszkam z mezem za granica. Na swieta Bozego Narodzenia wybieramy sie do Polski i tam chcemy ochrzcic corke. Chcemy zrobic przjecie dla najblizszej rodziny i chrzestnych w domu moich rodzicow. Do wszystkiego zaczela sie wtracac tesciowa i ma jakies obiekcje co do dnia chrzcin i mowi, ze chrzciny kategorycznie powinny odbyc sie oficjalnie podczas mszy swietej! A my chcemy by bylo to po poludniu, przed nieszporami. Tak tez proponowal nam ksiadz. Nie rozumiem po co to babsko wtraca sie w nie swoje sprawy. Tak mnie to zdenerwowala, ze chyba jej zapytam czy chrzest bez mszy jest gorszym chrztem. Chcialam miec dobre relacje z tesciowa i zawsze bylam dla niej mila, nawet czesto pytalam o rady - zeby poczula sie doceniana, ale w efekcie tak sie rozpanoszyla, ze wtraca sie teraz we wszystko i udziela rad niepytana. Musialam sie wygadac, bo po wczorajszej rozmowie meza z mamusia gotuje sie we mnie do teraz...

Gość catherynn
Wasze dziecko i robicie po swojemu. Teściowa decydowała o chrzcie swoich dzieci od wnuków wara

Gość elaelżbieta
Powiedz, że wszystko zostało już ustalone tak jak Wam najbardziej pasuje i nie macie zamiaru nic zmieniać. Normalnemu człowiekowi to wystarczy, nienormalnym nie ma sie co przejmować.

Po pierwsze powiedz jej że sam ksiądz wam to zasugerował, a po drugie nie zwracaj na nią uwagi, pogada, pomarudzi i jej przejdzie. Czasami na teściowe nie ma innej rady, moja też by wścibiała nos w nie swoje sprawy, tylko że mam to szczęście że ona mieszka 280km od nas :D

Powiedź teściowej krótko i na temat : " Już z MĘŻEM wszystko ustaliłam i zrobimy tak jak CHCEMY" :) Po co sie denerwować i się nią przejmować :D

Gość yess..29.
I tak postawimy na swoim, ale wkurza mnie jej wtracanie sie. Poza tym ona jest taka "świętojebliwa", a ja wierzaca - rzadkopraktykujaca :) Widze, ze popelnilam blad na poczatku, kiedy czesto pytalam ja o rady, zawsze bylam mila, ze wszystkim sie zgadzalam i nawet czasem wolalam sie unizyc, zeby ona poczula sie dowartosciowana. A efekt jest taki, ze teraz sie ze mna w ogole nie liczy.