Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja_3

Jaką pościel lubicie zimą frotte,satynę.. ?

Polecane posty

Ja wolę chłodną pościel niezależnie od pory roku. Moja mama za to preferuje takie "milutkie" typu frotte, flanela i jak u niej nocuje to męczę się bo mi gorąco :D

Gość Sama troche zaskoczona
Bawelna czysta lub jesli juz nie, to z bolem flanela

Gość Alicja_3
My latem śpimy pod atłasowymi a zimą to frota lub flanela.

Gość Alicja_3
....

Gość lululola32
tylko bawełna. nie wyobrażam sobie spać pod frote albo poliestrową satyną

Gość Gringoro
Ja mam złe doświadczenia z satyną. Bardzo się pod nią pocę. Od roku śpię pod wełnianą pościelą i jestem z niej bardzo zadowolona. Po pierwsze rozgrzewa w mgnieniu oka, zwłaszcza kiedy zmarznięta kładę się spać. Po drugie ma sporo właściwości dodatkowych- zauważalnie poprawia krążenie krwi i nie pocę się pod nią. Ja mam dokładnie taką: http://iltex.pl/produkty/posciel/+komplet-poscieli-welnianej/

Gość ZROZUMCIE IDIOCI WRESZCIE
lubie bawelne zwykla, w zimie ew. flanele satyny nie lubie - nie za sliskosc, ale jakos mi nie pasuje do sypialni frotte nie znosze a kora to w ogole prlowski relikt i chyba tylko stare baby w druvianych wałkach na głowie, namalowanymi brwiami szerokości 2mm i pomaranczową szminką oraz kobaltowym cieniem pod same brwi mogą w tym spoac.

Gość gdafhsrt
Co ty wiesz o PRl-owskiej pościeli, szczylu. Te niby teraz luksusowe pościele, to był standard w PRL. Kora pojawila się jak wybuchła wolność.

Gość Alicja_3
Ja osobiście za korą nie przepadam, drapie mnie jakoś. Ale znam takich co lubią spać tylko pod korą. :-)

Gość Alicja_3
A co do satyny to ona niekoniecznie jest śliska bo satyna bawełniana jest normalna,miła w dotyku.

Gość sdfghjkl;
posciel z kory peerelowski relikt? Widac dziecko żeś głupie jak but.A w czasach peerelu nie było Cie nawet w planach.

niezależnie od pory roku (temperaturę w pokoju mam mniej więcej taką samą, nei licząc 2-3 tygodni upałów letnich) - kora, cienka bawełna, ostatnio - mikrofaza 1

Gość Ewo a mikrofaza jaka jest w
dotyku?

Gość NOS Z KURWAup
bawelna zwykla asatyna tez moz e byz bawelna. ta co sie pocisz to poliester

hmmm taka trochę jak satyna, ma b. gęsty splot, ale jest cieniutka jak jedwab, ale też nie jest śliska trudno to opisać ostatnio kupiłam taka pościel w Jysku za grosze, bałam się z praniem, bo na białym tle fioletowe maki, ale nic nie zafarbowało poza tym widzę, że jest moda na zamki w pościeli, bardzo wygodna sprawa 1

Zima to idealny czas na ciepłą i miękką pościel flanelową. Składa się z bawełny, więc skóra oddycha, a charakterystyczny meszek jest niesamowicie przyjemny w dotyku. Tanią i dobrą pościel z flaneli można znaleźć w sklepie www.spodiglyinitki.pl. Mi bardzo spodobał się ten wzór: http://www.spodiglyinitki.pl/pl/p/Ciepla-Posciel-Flanelowa-140x200-Detexpol-2234-A/4995 Co o nim myślicie? :)

Gość mikaeula
Dla mnie świat się odmienił, jak odkryłam pościel z satyny bawełnianej! O jejku, to jest taki komfort, jest miła ale nie taka śliska jak normalna satyna, mięciutka i ciepła. Gdyby kogoś interesowało: https://homello.pl/nowoczesna-posciel Bardzo polecam bo sen jest zupełnie innej jakości

Gość gość
Ja przede wszystkim muszę mieć pościel antyalergiczną. Znacie może jakiś dobry sklep, gdzie taką kupię? Bo ostatnio na https://slodkiesny.pl/pl/c/Pokrowce-antyalergiczne/271 znalazłam rewelacyjne antyalergiczne pokrowce na zamek, ale nad pościelą jeszcze się zastanawiam.

Gość gość
A może by tak... NOVA Centrum Edukacyjne? NOVA Centrum Edukacyjne da Ci to, czego potrzebujesz? Bezpłatne kierunki, własne pracownie specjalistyczne i nauczyciele z pasją? Tak, to u Nas Przyjdź z dowodem osobistym i zapisz się! Liczba miejsc ograniczona, dlatego zapraszamy, jak najszybciej! ul. Krakowska 17/9 Tarnów 143000350/796400893