Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwe2

Czy niezrobienie przerwy między tabletkam anty. może mieć jakieś skutki uboczne?

Polecane posty

Gość qwe2

np. plamienia?

Plamienia mogą wystąpić przy końcu 2 opakowania, ale różnie to jest, ja nigdy nie miałam, ale koleżanka tak, do tego przy końcu 2 opakowania mega nerwowość.

Gość qwe2
a mogę zrobić np. tylko 2 dni przerwy? Biorę tabletki daylette i tam są tylko 4 dni 'przerwy' (bo w sumie bierze się tabletki placebo)

Przerwę zawsze możesz skrócić, nie możesz jej tylko wydłużać. Ale możesz nie dostać wtedy w ogóle krwawienia.

Nic nie powinno się stać, ponieważ wiele kobiet nie robi przerwy aby nie dostać okresu wtedy kiedy powinny, ze względu na przykład na wyjazd jakiś.

Ja kiedyś plamiłam przez całe opakowanie, jak nie zrobiłam przerwy. Potem ginka mi powiedziała, że to znaczy, że te tabletki mają dla mnie za słabą dawkę hormonów. A inny ginek mi kiedyś powiedział: A czemu pani nie zrobiła przerwy? Chce pani zajść w ciążę? To po co w ogóle te tabletki?

Gość dfdfdfd
to jakiś debilny był ten drugi ginekolog :O przecież ta przerwa jest w sumie kompletnie nie potrzebna, to nie jest krewienia menstruacyjne, tylko krwawienie z odstawienia.

Gość kasienka_kasienka
Wiesz co ja kiedyś nie zrobiłam przerwy a i tak dostałam plamienia które trwało na dodatek... 20 dni!!! Poszłam do lekarza i powiedzial zeby się nie martwić, że to się może zdarzyć przy braku przerwy... Ale przerwy nie robiłam po to żeby plamienia nie bylo, a dostałam je w 5-cio krotnym powiększeniU!

Wielu lekarzy to zwykłe konowały. :o Podstawą jest ulotka. W której jest napisane, że jak się nie zrobi przerwy to może pojawić się plamienie.

Gość qwe2
a jeśli zrobię tylko 2dniwą przerwę ale krwawienie nie wystąpi (bo zawsze mam w 3 dniu) to organizm 'uzna' to za przerwę i plamienia nie będzie? bo kurde wyjeżdżam w weekend i nie chcę mieć okresu :O

Jeśli masz jeszcze na to czas to lepiej wziąć mniej tabletek z hormonami i normalnie wziąć 4 tabletki placebo (czy też trzy jeśli krwawienie się już pojawi). Wtedy masz większą pewność, że nie pojawią się żadne nieprzewidziane plamienia.

Gość qwe2
Dzięki za pomoc, już wczoraj myślałam żeby ominąć te 3 ostatnie białe tabletki ale nie miałam pewności czy mogę tak zrobić... w sensie czy mogę ominąć aż 3... Dziś, jutro i w czwartek zrobię przerwę i mam nadzieje, że okres skończy mi się w sobotę...

Możesz. :) Ogólna zasada jest taka, że musisz przyjąć co najmniej 14 tabletek i nie możesz wydłużyć przerwy/czasu przyjmowania tabletek placebo.

Gość qwe2
Jeszcze raz dzięki :)