Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majonez kielecki

Co podajecie do ryby w święta?

Polecane posty

Gość cirrusik
Ja w tym roku jedynie do ryby zrobię sos koperkowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość medus_A
u mnie część na ciepło składa się z ryby, pierogów, kapusty z grzybami, kartofli, czasami robię też łazanki z kapustą, zwykle zostawiam też na stole sałatkę z majonezem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kochanka Franka
U nas karpik tylko z chalka.I przyznam szczeze ze moj maz chetnie by polal go litrowym MAJONEZEM KIELECKIM.Inny nie wchodzi w rachube.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cirrusik
Robiliście kiedyś pieczoną rybę w galarecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
:D No ja też zrobię sos koperkowy, a przeczytałam dziś tu na kafeterii, że do pieczonej ryby smaczny jest też chrzanowy. Zastanawiam się nad ziemniakami tylko niezbyt wiem w jakiej formie miałabym je podać.. No i to w zasadzie jedyne danie z tej partii na ciepło, do którego byłby jakiś dodatek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cirrusik
jeżelibym mogła zaproponować... to wspaniała jest ryba pieczona z dodatkiem pieprzu cytrynowego w sosie kaparowym... rewelacja!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cirrusik
ziemniaczki zrób pieczone :) posypane przyprawą grillową albo sosem sałatkowym (np. włoskim) z paczki Knorra. Sosy te wykorzystuję też do robienia dipów: 4 łyżki śmietany + 4 łyżki majonezu + paczkę sosu + pieprz ziołowy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie radz jej knorra!
ale takie sosy maja ohydny posmak glutamianu i innych chemikaliow z torebki :D przeciez nic prostszego, niz samemu zrobic sos z jogurtu, czy oliwy i jesz cos pysznego oraz zdrowego, a nie bezwartosciowe proszki chemiczkne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
U nas ryby to: po grecku, zapiekana z grzybami na zimno, faszerowana i na ciepło karp smażony, więc dodatki to jedynie pasują do tej faszerowanej i jest to majonez. A ziemniaki i surówki? To może co najwyżej do obiadu na 1 lub 2 dzień Świąt, na pewno nie na Wigilię, no ale wtedy to już do mięsa a nie ryby, bo u nas w Wigilię mięsa się nie jada a na obiad w pozostałe dni Świąteczne jest z kolei mięso.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sawa83 - no właśnie, też tak sobie myślę, czy nie darować sobie tych ziemniaków pieczonych i zaserwować ich na I dzień świąt :) Dziękuję Wam za rady :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ffffffffuuuuuuuuuzzj
Robimy surówkę/sałatkę, najczęściej z buraczków albo marchewka z chrzanem. Może i nie "tradycyjnie" ale smaczniej i zdrowiej :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mała dorotka
ketchup podaje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kruselka
Na moim stole w wigilie jest filet z mintaja , pierogi z kapusta i grzybami. Ja jem ziemniaki , kapuste z grzybami i mintaja , a maz pierogi i czasem weznie mintaja .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
U mnie ryby na ciepło podaje się z sosem chrzanowym-takim na zimno[majonez+jogurt naturalny+ sól+cukier+cytryna-zmiksować] Pyyyyyyyyyyyyyycha!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lejla29
u mnie karpia tez podaje sie bez niczego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość medus_A
u mnie są ziemniaki, bo tak zawsze było, babcia tak robiła i mama, to mi tak zostało chyba ale może czas z tym skończyć? i tak jest ogromna ilość jedzenia na stole, po co dopychać jeszcze ziemniaki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość my ryby jemy zawsze z
sałatką, czy to jarzynową, pieczarkową czy też inną, zależy jaką zrobię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pisalas ze on podszedl do
moj facet sam robi sos chrzanowy trze chrzan, do tego dodaje ubita smietane, jogurt naturalny gesty, sol. zarabiasty, czesto go jemy do ryby, albo do grilla, albo fondue miesnego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Tajemniczy on .
Rybka lubi pływać 🖐️ ale nie w majonezie :-O gorzką żoładkowa w sam raz nadaje się na marynate 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pisalas ze on podszedl do
zamiast chleba robi czesto ciasto (takie jak do pzzy drozdzowe) z roznymi ziolami, czasem na wlosko, ziola bazylia, oregano, sol, pieprz, czasem tylko z tymiankiem albo rozmarynem, albo z czosnkiem. taka blacha ciasta swojego jest nawet trzy dni siwza, jemy to jako kanapki, do mies itd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 50 z ?
Karpik panierowany tylko z tradycyjna salatka jarzynowa-uwielbiam! Takie danie mamy na kolacje wigilijna i pozniej w swieta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gh67 trosze inaczej
na wigilie daje sie wigilijne potrawy,a salatka jarzynowa nia nie jest. zadne majonezy ani jajka, tylo posrne potrawy, to jest tradycja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gh67 trosze inaczej
postne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zgadzam się z opinią
powyżej, co wy ludzie jeden dzień bez tłustego żarcia nie potraficie wytrzymać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość inzynier serwisowy//zablokoo
A nie mogły byście tak normalnie zeżreć Pstrąga z cebulą, oregano, chili, jakąś bazą vegeta np, słodką papryką, cytryną, Zawiniętej w folię aluminiowa i frytki do tego? Musi być ten karp? Albo filety kurwa jego mać ? No chociaż pokrojony łosoś. Albo nie wiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gdahgda
u mnie zawsze jest karp smazony, odrobina, lyzka ziemniakow doslownie i surowka z kapusty kiszonej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×