Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Euphoria -

Wolałabym NIGDY nie mieć dziecka, niż być młodą, samotną matką

Polecane posty

Dlaczego tak jedziecie po tych samotnych matkach.??? Moim zdaniem kobiety maja bardzo duzo serca, ze decyduja sie na samotne macierzynstwo, wiele odwagi, tylko spoleczenstwo polskie jeszcze jest zacofane,sadzi, ze samotna matka to najwieksze zlo... Mnie nie przeszkadzaloby gdyby kobieta, z która sie spotykam miala dziecko, jesli sytuacja prawna bylaby uregulowana. I nie jestem jakims 40-letnim prawiczkiem bez perspektyw.

troche to prawda :( nie ma nic gorszego niz byc samotna matka :( harow od switu do nocy, samej :(

Gość PanKrolewicz
Kolejny post w ktorym zaraz wszyscy bedziemy oceniani. KOlejna jazda, kolejna afera i wyzywanie. Autorka ma racje i tyle. Wtedy nie wiedzialas co robisz, teraz rob co uwazasz. Dziecko to skarb zgoda, ale wlasne dziecko a nie cudze.

Gość są dwa rodzaje samotnych
matek 1.to te smarkule w wieku 15-23 lata dupy dały to niech sie użerają 2.kobiety świadomie wybrały to ze chca byc samotnymi matkami są powyzej30 wykształcone niezalezne. Temat dotyczy tych pierwszych ale wszyscy sie tak "mądrze"wypowiadają a nie umieją przeczytać tytułu tematu pojebańce !

Ja mam 30 lat i uwazam sie za mloda. :-) kwestia stylu zycia. Samotna matka nie jestem, ale nawet jakbym miala te 23 lata i bym miala byc z idiota, to wolalabym byc sama i bym nie narzekala. Kwestia charakteru, a nie wieku mi sie wydaje.

Samuel, jakiej ku­r­wa odpowiedzialności? To nie mój dzieciak i nie mój problem, własnego bym nie zostawił, ale jak panna nie potrafi ani myśleć ani dobierać rozsądnego partnera to takie są później konsekwencje i ja z kimś takim nie chcę mieć nic wspólnego, zdecydowanie wolę sobie poszukać bezdzietnej kobiety i zacząć jak należy - we dwoje, a nie razem z jej przychówkiem.

Gość do.pana.wyzej
a co z facetem ojcem ? czemu wszystko zrzucasz na matke? sama sobie to dziecko zrobila? myslisz ze wszystkie samotne matki swiadomie zwiazaly sie z nieodpowiedzialnymi facetami bez jaj ? bo ja zwiazalam sie z facetem ktory pragnal dzieci, slub byl swiadomy w trakcie studiow mimo mlodego wieku na brak pieniedzy nie narzekalismy a ostatecznie zostalam samotna matka 2ki zaplanowanych dzieci bo ich ojcu kasa uderzyla do glowy i polecial z kochankami w dluga myslisz ze swiadomie wybralaby takiego ojca swoim dzieciom ? pilnuj abys ty nie zostal takim "tata"

Gość Mała Mimigotka
Samotną mamą można być w każdym wieku, ale chyba nigdy zachodząc w ciążę kobieta nie chce zostać sama z dzieckiem. Bez względu na wiek nie jest to wybór a raczej nieszczęśliwy splot wydarzeń. Wątpię aby jakaś 30 latka świadomie decydowała się na samotne macierzyństwo,raczej wygląda to tak,że miało być inaczej,ale się poplątało i tak wyszło.

Gość żeecooooo
Poniżające???? W życiu wiekszej bzdury nie słyszalam! Nie wszystkie kobiety są skazane na facetów i ich pieniądze,są kobiety samowystarczalne,niezalezne finansowo i chrzanią facetów,którzy okazali sie dupkami. Zabierają dzieckosa szczęśliwe i tyle. Poniżające wg mnie jest to co piszesz autorko,jesli będziesz miała dziecko to nigdy sie do tego nie przyznawaj!!!!!

Gość żeecooooo
Dodam tylko, że sama jestem samotną matka i ledwo wiążę koniec z końcem, zazdroszczę nieródkom świetnego życie, bo mi zostało tylko przewijanie pieluch w samotne grudniowe wieczory :(

Gość samotne matki to towar
gorszej kategorii 🖐️

Gość to jest pogląd autorki, wolno
jej miec taki. Szczerze mowiac, gdy bylam mloda, myslalam dokladnie to samo. Ale z wiekiem czlowiek robi sie bardzoiej tolerancyjny i zdaje sobie sprawe,ze sa bardzo rozne sytuacje zyciowe i trudno o jednoznaczną ocenę. Ja sie balam panicznie byc samaotna lmoda matka. Urodzilam dzieci bardzo pozno ,gdy nie tylko mialam meza ale osagnelam absolutna niezaleznosc finansową i mieszkaniową - bo odpowiedzialne podejscie do macierzyństwa jest bardzo wazne. Ale nie chce uogolniac i mysle,ze jest tez sporo szczesliwych samotnych matek

Gość bo bycie samotną matką
jest poniżające i uwłaczałoby to mojej godności, żyć w nędzy bo facet poszedł w długą i miałby mnie w dupie razem z tym dzieciakiem, on by mógł żyć jak przed poznaniem mnie, imprezować, poznawać nowe laski, a ja co? w miałabym siedzieć w zimnym mieszkaniu i niańczyć bachora? :O o nie! żaden facet mnie tak nie załatwi! to ja bym w takim wypadku usunęła ciążę, ale na pewno nie godziłabym się na samotną ciążę i macierzyństwo

Gość offerma
młode samotne mamy to kurwy.

Gość takich nie warto szanować, bo
skoro facet się wypiął na nie i na bachora to znaczy że jest niewiele warta, jakby kobieta miała poukładane w głowie, była piękna, inteligentna i kochana to facet by takiej nie opuścił, więc wniosek z tego taki, że samotne matki miały być tylko workami na spermę, a przez "wypadek przy pracy" zaciążyły i zostały same, przeruchane i upokorzone, dziwki 🖐️

Gość +mjtwd
mowisz ze usunelabys a jakby mialo juz kilka lat ?Dziecko?a mezusiowi znudzilo sie zycie rodzinne ?

Gość jsabdhb
też bym usunęła gdybym została sama w ciąży i to w młodym wieku. samotna ciąża w nastoletnim wieku jest dobra dla idiotek i dziewczyn bez ambicji.

Gość +mjtwd
tylu przeciwnikow aborcij a wszystkie chca usuwac he

Gość jsabdhb
e tam, aborcja jest po prostu bardzo nagłośniona, przeciwnicy drą się jakie to złooo, a dziewczyny i tak i tak to robią, ale przecież nie chwalą się każdej jednej osobie. to jest sprawa prywatna każdej kobiety. ja uważam, że to nic złego, jeśli kobieta wie, że nie che być matką, więc lepiej zdecydować się na zabieg i żyć jak dawniej, niż klepać na siłę żywot samotnej sfrustrowanej matki. na wszystko przecież jest czas.

Gość +mjtwd
A gdzie prawa nienarodzonego?aborcja to grzech

Gość jsabdhb
a to mnie akurat nie obchodzi, bo aborcja to nie morderstwo, a płód to nie dziecko. zresztą ja w tym momencie myślałabym o sobie, może to egoistyczne, ale dzięki temu żaden facet nie potraktował mnie jak śmiecia tak jak to robią z samotnymi matkami :)

Gość +mjtwd
no patrz naukowcy i etycy nie wiedza kiedy zaczyna sie zycie a ty malolacie wiesz?a plod to niby co?przyszle dziecko:)propagujesz zabijanie?

Gość jsabdhb
nie jestem małolatą, ale lekarze ginekolodzy nie traktują płodu jako dziecka, i tylko pomyśl - skoro aborcja to zabijanie to dlaczego w większości krajów europejskich jest legalna? w holandii można się pozbyć tego problemu nawet w końcowej fazie ciąży, i co? raczej nikomu to nie przeszkadza. tylko polska jest jakimś dziwnym katolickim tworem, gdzie ludzi chcą cofać do średniowiecza. ­ zresztą czemu tak o to pytasz? mojego poglądu i tak nie zmienisz, może zazdrościsz mojego podejścia do życia, bo sama zostałaś poniżona przez faceta i zostałaś sama z brzuchem? a jeśli nie, to co? prowadzisz jakąś moherową misję?

Gość +mjtwd
czym sie rozni zabicie dziecka od usuniecia plodu w koncowej fazie ciazy?bestiaskie prawo

Gość +mjtwd
Czyli postepem nazywasz zabijanie?jestem ateistka apropos

Gość jsabdhb
skoro oni mają takie prawo to chyba oznacza, że nikt nie myśli tak zaściankowo jak Ty. jeszcze raz piszę, że skoro aborcja to morderstwo to dlaczego jest praktykowana w większości krajów europy? ja uważam to za zwykły zabieg ginekologiczny, a nie morderstwo.

Gość jsabdhb
również jestem osobą niewierzącą, a co do zabijania to nie wiem jak to się ma do aborcji. zabić można narodzonego już człowieka, a nie płód zależny od matki. i ja jeślibym wpadła to z całą pewnością bym usunęła, teraz nie czas na niańczenie dzieciaków, teraz się spełniam i na pewno tego nie zatracę. zresztą ja się bardzo dobrze zabezpieczam, i myślę jak robię, nie tak jak inne puste pindy, które modlą się o brak wpadki, przy czym ich jedynym zabezpieczeniem jest tzn. stosunek przerywany :D to po prostu pusty śmiech na sali.