Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Euphoria -

Wolałabym NIGDY nie mieć dziecka, niż być młodą, samotną matką

Polecane posty

Gość +mjtwd
ja mam inna moralnosc niz ty mimo ze dzieci nie mam i jestem nie wierzaca a ty z taka zacietoscia w kierunku niecheci do zycia piszesz ze brak slow,a wedl.twojej wiary jesli jestes katoliczka za taki czyn grozi wieczne potepienie,a moze twoja wiara jest plytka i na pokaz?

Gość jsabdhb
+mjtwd, jeszcze raz piszę, że jestem osobą niewierzącą, więc argument z wiecznym potępieniem możesz sobie wsadzić :)

Gość +mjtwd
To sobie usuwaj swoje dzieci do woli ale nie potepiaj innej kobiety za to,ze jej wlasne sumienie i wrazliwosc na to nie pozwala

Gość jsabdhb
+mjtwd, to nie tak, przecież aborcja nie ma być w zastępstwie antykoncepcji, ja jestem bardzo ostrożna w tych sprawach, dlatego do dziś cieszę się bezdzietnością :) ale gdyby zdarzył się jakiś nieszczęśliwy wypadek to jak najbardziej bym usunęła, a kobiet nie potępiam za to, że rodzą, po prostu trochę mnie śmieszą, że wolą być nikim niż się spełniać, to wszystko.

Gość szczep
Bycie matką nie oznacza bycia nikim

Gość Magdsasssssssssssss
Twierdzenie ze facet zmienia sie po ciązy jest dla mnie smieszne, ze nagle ucieka do innej. Robi to bo ten zwiazek nigdy nie byl zwiazkiem :D Wykorzystywał kobiete do seksu, zreszta jak sie patrze na moje kolezanki, to mało ktora mysli powaznie o takich rzeczach, póki zabawa trwa to jest ok. Same sobie dziewczyny wybieracie debili na mężow, partnerów. Ostatnio usłyszałam od koleżanki, że podobają się jej kibole bo są patriotami :D i są męscy. Pretensje można mieć tylko do siebie.

Gość +mjtwd
smieszy cie ze ktos nie idzie sie skrobac a robi kariere?ciekawe jakie zdanie ma twoj facet a jak wyrzygasz tabletke to tez wpadniesz,moja kolezanka wpadla ze spirala bo cos sie tam przesunelo,usuwalas ciaze?myslisz ze to takie srutu tu i po problemie?taka pani czubaszek troche z ciebie,nie widze nic smiesznego w samotnej matce a takim kobietom nalezy sie szacunek bo jak widac skrobac kazdy sie potrafi a nie kazdy chce

Gość jsabdhb
szczep, naturalnie, że nie, ale Ty uogólniasz a ja pisałam o tyłowych młodych samotnych matkach, które niczego nie mają, mają problem ze skończeniem szkoły, itp. ja naprawdę nigdy bym sobie na takie coś nie pozwoliła, i już nie pozwolę bo nastolatką już dawno nie jestem :) ja wykazałam się ostrożnością :) ale mimo, że jestem dorosłą kobietą to teraz również nie czułabym się w roli matki. to nie dla mnie.

Gość 230978544346556
nie chodzi juz nawet o zabepiecznie, jest zasada ze uprawia sie seks z ta osoba, ktora moze sie nadawac potencjalnie na partnera zyciowego, tylko kto o tym mysli, raczej kazdy mysli zeby sobie zrobic dobrze

Gość jsabdhb
Magdsasssssssssssss, otóż to, jeśli facet zwiewa od dziewczyny gdzie pieprz rośnie, jak tylko dowie się o ciąży, to znaczy, że nigdy nie była dla niego kimś ważnym, była jedynie dziurą do pukania. i taka jest gorzka prawda, a te wszystkie samotne mamusie, które zostały porzucone przez swoich "księciuniów" zawsze były naiwne i głupawe, więc nic dziwnego, ze faceci je wykorzystywali i nie okazywali szacunku.

Gość jsabdhb
+mjtwd, jeśli wyrzygam tabletkę to zastosuję podwójne zabezpieczenie, wszystko jest w ulotce, nie moja wina, że niektórym dziewczynom nie che się jej czytać :)

Gość 230978544346556
od wiekow wiekow wciaz to samo, mlode kobiety nie potrafia myslec na przyszlosc, 21 wiek a dalej mysla tylko dolna czescia ciała,

Gość piotrus pan idiotq
zawsze winny jest facet :D owszem ale to kobieta go sobie wybiera, smaotne matki moga miec pretensje tylko do tatusia ktory uciekł, a pisanie ze faceci to tchorze bo nie chca byc ojcem dla obcego bawi mnie,

Gość Taka tam historyjka
Ja pamiętam jak na studiach ze swoim facetem myśleliśmy, że zaliczyliśmy wpadkę, to była tragedia, on mi powiedział, że rzuci studia, żeby nas jakoś utrzymać i zadbać o mnie i o dziecko, a ja na niego zrobiłam wieeeelkie oczy i zapytałam czy go pojebało :) że ja chcę usuwać, a on mi w tym pomoże, oczywiście, on się wykręcał, mówił, że jakoś to będzie, że nawet on się zaopiekuje tym dzieckiem jak ja nie chcę, ale ja byłam nieugięta i zdecydowaliśmy się na aborcję... a po kilku dniach dostałam okres, okazało się, że to był fałszywy alarm :)

Gość piotrus pan idiotq
i czemu te samotne matki nie szukaja samotnych tatusiow tylko szukaja wsrod wolnych facetow? bo same nie chca obcego dziecka, oto cala filozofia

Gość łąki pola lasy
dokładnie, piotruś i magdas, mają rację, to te kobiety są sobie winne, że wybierają jakichś typków spod ciemnej gwiazdy, jakichś bawidamków i imprezowiczów którym nie w głowie zmienianie pieluch, a jeszcze jak idą z takimi do łóżka bez zabezpieczenia, to to jest dla mnie skrajny debilizm.

Gość piotrus pan idiotq
na studiach o wpadke nie trudno, pijanstwo, przygodny seks ;p

Gość zgadzam sie z autorka
Ja juz nawet pomijam problemy finansowe ale sam fakt, ze dziecko pozbawione bedzie normalnej rodziny... Nie chcialabym dorastac w takiej rodzinie i wolalabym swojego dziecka na to nie skazywac...

Gość piotrus pan idiotq
taka samotna mama zadawala sie sama z lajdakami, a wychowa sowjego syne na cipe zyciowa

Gość zauważyliście, że samotnych
matek bronią w głównej mierze samotne matki? normalne osoby wiedzą, że one nie są zbyt lotne skoro rozkładały nogi bez zabezpieczenia przed byle kim.

Gość +mjtwd
Oj zebyscie wy sie nie przejechaly ma waszych wspaniale wybranych partnerach bo faceci zmienni bywaja i zeby autorki ukochany z ktorym bedzie miec planowane dziecko nie powie pewnego dnia zegnaj-poznalem inna,a ona zostanie sama z kilkuletnim dzieckiem

Gość piotrus pan idiotq
nie powie tego nigdy osoba ktora cos ceni 2 osobe, ale jesli wszystko opiera sie tylko na jednym, to musi pasc sila rzeczy, troche wiecej oglady przy wybieraniu partnera

Gość łąki pola lasy
+mjtwd - bo partnerów trzeba dobierać rozsądnie, a nie tak, że taki z dnia na dzień cię rzuci jak śmiecia.

Gość +mjtwd
rozsadnie? dziewczyno nigdy nie poznaasz kogos w srodku, ludzie sie zmieniaja zmieniaja sie rowniez ich priorytety musisz byc bardzo mloda ze tego jednak nie wiesz

Gość +mjtwd
dzisiaj jest dobrze a za 5-10 lat mu odwali albo uwiedzie go jakas "samotna matka" :) a ty zostaniesz sama z swoim wymarzonym i planowanym dziecieciem, ktorego juz sie nie da usunac! i co wtedy?

Gość piotrus pan idiotq
ludzie sie zmieniaja, zwlaszcza po ciazy, zastanow sie co piszesz :D

Gość łąki pola lasy
+mjtwd - nie, po prostu ja nie gustuję w niestałych uczuciowo i emocjonalnie facetach, nie gustuję też w playboyach czy nałogowych podrywaczach i balangowiczach. a, i poza tym ludzie nie zmieniają się ot tak, z dnia na dzień, więc nie pisz tu bzdur.

Gość +mjtwd
ech mlode jestescie i pewne facetow a ile to kobiet juz mowilo ze byly go tak pewne ze dalyby sobie reke za niego uciac a dzisiaj zostalyby kalekami bez reki patrzcie wokol siebie i sluchajcie innych i ich doswiadczen zyciowych a nie wazych wyobrazen o zyciu nie majacych nic wspolnego z realnoscia

Gość +mjtwd
waszych*

Gość piotrus pan idiotq
znam tkaa co koles chodzil pijany caly czas, a ona latala za nim i mowila mu kocham cie, same idealizujecie sobie faceta