Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

the_angela

Trudne zasypianie niemowlaka

Polecane posty

Witam, Proszę o poradę doświadczonych mam,a mianowicie moja coreczka(4,5) ma problemy z zasięgiem. Chce spać : rączki do góry przewraca główkę na boki, trze oczka więc ja przytule a potem odkładać do łóżeczka i bujam ( bo tak juz nauczona) i grymasi, mmarudzi, przewraca główkę na boki i ma przy tym zamknięte oczy. Co robić? Co jej przeszkadza? Czy tak dzieci maja? I jeszcze jedno pytanie: od 2 tygodni je juz papki a od ok tygodnia źle sypią w nocy. Cały czas wierci sie, przewraca główkę,czy to może być refluks?

Gość qochanie
wyczytalam na jakiejs stronie kiedys ze taka muzyke jaka sluchasz w ciazy (najlepiej spokojna) mamy puszczaja potem swojej dzidzi i zasypia szybciej, jak jest nie wiem-jeszcze nie mam dziecka dopiero ma się urodzić :)

Gość Kafkara
Rutyna i jeszcze raz rutyna, czy macie ustalony porządek wieczoru a najlepiej całego dnia? Mój mały na początku też miał problemy z zasypianiem, ale jak już wyrobiliśmy sobie stały rytm dnia jest znacznie lepiej. Kąpiel, kolacja i do łóżeczka, chwilę wygłupów i zazwyczaj śpi. Czasem jak ma za dużo wrażeń w ciągu dnia pojawiają się problemy z zaśnięciem. Przewraca się wtedy, kręci się, widać że chce spać ale coś mu nie daje. I wtedy jakaś muzyka relaksująca jak pisała poprzedniczka lub śpiewam mu kołysanki i jest dobrze.

Może kręci się w nocy bo ma gazy? U mnie też tak jest odkąd córka zjada stałe pokarmy. Lekarka doradziła spróbować z kroplami na wzdęcia ale i tak kręci się tak samo. Co do zasypiania wieczorami to nie mamy raczej problemów- stała godzina, stałe rytuały, cycek na dobranoc, potem do łóżeczka, jesli troche marudzi to puszczam cichą pozytywkę lub daję smoczek i odpada w ciągu 10 minut. Co do spania w dzień jest gorzej, bo od jakiegoś czasu ucze dziecko spania we własnym łóżeczku, odkąd zrobiła sie na tyle mobilna, ze kula się gdzie popadnie. Nam w zasnięciu zaczął pomagac smoczek uspokajający, jak mała zasnie na dobre, to jej go wyjmuję- śmieszne, bo do mniej wiecej pół roku nie uzywałysmy smoczka bo nie chciała, a teraz nas ratuje przy dziennym zasypianiu. Ale i tak pomimo stałych pór snu w dzień mała musi troche przed zasnieciem podyskutować, pomachac łapkami, a nawet chwię popłakać- wtedy przychodzę do niej, głaskam, uspokajam- nie wyjmuje z łóżeczka, bo duzo waży i oszczedzam swój kręgosłup na przyszłość- i wychodzę. zasypianie w dzien trwa średnio od 5 do 20 minut.

Rytuały wieczorne są od początku a mimo to od początku źle sypia. Przy zasypianiu marudzi i przewraca sie. Gazy odchodzą dobrze i nie wiem czy to taka jej uroda?? Próbowałam ze wszystkim. Ona swoje a ja Michał kołysanka bo co mam zrobic o wyjściu z pokoju nawet nie ma mowy bo płacz. Muszę chyba przejść przez to i niestety nic minie pomoże, jedynie czas.