Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatek_bratek__

Dokąd powinien sięgać rękaw w zimowej kurtce pikowanej?

Polecane posty

Gość kwiatek_bratek__

jak wyciągne go to wtedy szwa nie mam pod pachą i rękaw wtedy jest za długi ale jak podniose lekko ręce wtedy jest pod pachą i rękaw jest ok, moze glupie pytanie ale zastanawiam sie czy skrócic go, jak jest lekko pomarszczony to jest ok, jak mocno naciągne (bo chciałam sprawdzić) wtedy zakrywa całą dłoń ale szwy nie są pod pachą, czy może kurtka jest za duża w klatce piersiowej dlatego tak się robi?

Gość u mnie rękaw sięga trochę za
nadgarstek (w stronę dłoni oczywiście). Szew pod pachą. Kurtka dopasowana w klacie :classic_cool: może masz za duży rozmiar? a jak mają się górne szwy rękawa? nie odstają Ci w ramionach?

Gość kwiatek_bratek__
hm wychodzi na to, że chyba jest za duża, ma pasek w talii wiec można ją ścisnąć więc jako tako to wygląda ale w klacie ma troche luzu, kupiłam ja przez internet ale były podane inne wymiary;/ rękaw pisało że 4cm krótszy, kurtka mi się podoba a nie mają mniejszej więc nie chce odsyłać

Rękaw powinien sięgać do nadgarstka, ewentualnie trochę dalej. Nie może też być za długi, bo wtedy prawdopodobnie cała kurtka jest po prostu za duża.

Może kurtka nie szyta na twoją budowę ciała i dlatego. Kurtka powinna być dopasowana i do nadgarstka mieć rękaw , tak abypodczas wyciągnięcia ręki do góry kurtka nie miała rękaw 3/4 :)