Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mmaass

Wiara

Polecane posty

Gość wredniucha05
no chyba kategoria winien, nie winien nie może odnosić się do boga - tworzy chore i zdrowe, bo mu się tak podoba - niektórzy nazywają to "boskim planem"

Gość wredniucha05
"boski plan" to bzdura?

bzdurne jest twoje pojmowanie czegoś co nazywasz boskim planem - bo nie masz pojęcia o tym jaki jest Bóg .

Gość Rozwalacz tematów
Zna ktoś cytat,,nie ma faktów są interpretacje''? Ja poznałam ten cytat pół roku po tym jak sama to wymyśłiłam to znaczy że sama na to wpadłam choć 200lat temu jakis filozof to powiedział. Tak samo jest z tym co mówia w kościele to nie fakty tylko....

na czym opierasz swoją wiedże o Bogu ? o tym jaki jest ? czego chce ? jakie ma plany wobec ludzi ?

Gość wredniucha05
a ty na czym? gadałeś z nim?

moja wiedza o Nim płynie z Biblii ,z czytania o Nim z jedynej samowystarczalenej lektury . Ona doskonale pozwala poznać Boga - pogadać z Nim :)

Gość wredniucha05
to świetnie, życzę sukcesów w dalszym poznawaniu -

możei ty powinnaś Go poznać skoro tak Go krytykujesz ? Bo na razie to wygląda tak jakbyś obgadywała kogoś kogo w ogóle nie znasz a tylko opierała sie na plotkach :) Zawsze to poważniej wyglada w rozmowie :)

Gość Rozwalacz tematów
To że ksiądz tłumaczy że bóg stworzyłnas na podobieńswo ducha a nie twarzy nie znaczy że ten ksiądz wie co mówi Bóg jest wszechmocny a człowiek? Badania udowodniły juz że człowieka można zaprogramować Czowiek potrafi zachorować i wyzdrowieć bez pomocy leków-musi tylko wierzyć...

Gość wredniucha05
dziękuję ci bardzo allium, ale nie wciągniesz mnie do swojej sekty

Gość Rozwalacz tematów
Jezus chodził i uzdrawiał Kiedys ktoś zoperował 10 pacjentów chorych na raka 5 wstrzyknięto coś co miało im przywrócic zdrowie a 5 tylko rozcięto i zszyto Wszyscy wyzdrowieli ale jak po roku 5 dowiedziało sie że tyklo ich uśpiono rozcięto i zszyto to odrazu z dnia na dzień byli spowrotem chorzy!

Gość wredniucha05
toż to cud!

Gość Rozwalacz tematów
Wiara to jest wyższe dobro -to jest cos czego wszyscy pragniemy wyuczyc sie do prrfekcji-ale jak to zrobić,jak uwierzyć? Chce wierzyć że jestem dzieckiem wszechmocnego boga bo to oznacza dla mnie nieśmiertelność i wolność w dosłownym znaczeniu.czyli nie będe chorowac i nigdy nie umrę a interpretację jakoby miałobyc inaczej mam w głębokim poważaniu!

Gość Rozwalacz tematów
Właściwie to wystarczy mi wiara w to że ja jestem bogiem siebie samej. Nie wiem kiedyś myślałam że może człowiek powinien pracowac nad swoja podświadomością bo to w niej leży klucz chyba

Gość Rozwalacz tematów
Takie samodoskonalenie się.

Gość Rozwalacz tematów
Dobra hipnoza stan relaksu medytacja i wpajanie do swojej świadomości, bo poprzez nią krztałtujemy swoja podświadomość, tego co jest całkowitym zaprzeczeniem tego czego nas uczono -czyli że jesteśmy słabi i chorowici...

Gość Rozwalacz tematów
Człowiem musiałby pewnie odciąć się od tego świata i stworzyc sobie swój własny w którym nie ma stereotypów. Ja jestem tak przekarmiona stereotypami że nie potrafie wychować swojego dziecka tak by nie wpajać mu tych wszystkich bzdur-a od tego sie zaczyna,,niewiara"

Gość Rozwalacz tematów
Kiedy byłam w ciąży wierzyłam że urodze zdrowe i silne dziecko Jakaś siła nakręcała mnie że będzie ponadprzeciętnie silne i tak też sie stało. To co mamy w głowie ma potężną moc w którą wątpimy bo jesteśmy ofiarami tego co jest nam od dziecka wpajane-jesteśmy słabi i niedoskonali podczas gdy jest zupełnie odwrotnie jesteśmy doskonali i silni i mamy potężną moc!

Gość Rozwalacz tematów
Próbujmy odwracać swoją uwagę od negatywów i zwalniajmy miejsce w naszych umysłach na pozytywy a zobaczymy pierwsze zmiany na lepsze-uświadomienie sobie tych zmian umocni wiarę.