Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdsre

domek na działce ROD - warto ? czy strata kasy?

Polecane posty

Gość fdsre
tam mnóstwo ludzi mieszka cały rok, ośnieżone , strzeżone

Gość fdsre
jest kominek i piec na węgiel , dom ocieplony

Gość 50tkkkka
dziewczyno, szukasz tu potwierdzenia, ze warto? Ludzie ci piszą, że nie warto a ty dalej swoje. To kupuj i mieszkaj. Przekonaj się sama, że to gorsze niż mieszkać w barakach dla biedy

Mieszkania w blokach tez sa ocieplone, a wyłączysz ogrzewanie i zdechniesz z zimna. Czyli kominek jest rozrywkowo a grzeje sie w piecu tak który gdzie rozprowadza to ciepło? Jak z ciepłą woda? Skąd ona sie bierze? Z kominka szybko sie wypala nagrzejesz w nocy wrócisz po pracy i bedziesz zebami zgrzytac;p

Gość fdsre
11:08 [zgłoś do usunięcia] 50tkkkka dziewczyno, szukasz tu potwierdzenia, ze warto? Ludzie ci piszą, że nie warto a ty dalej swoje. To kupuj i mieszkaj. Przekonaj się sama, że to gorsze niż mieszkać w barakach dla biedy pytanie brzmiało inaczej

Gość dasz rade pomieszkać
4 lata ,sama mam taki domek na strzeszynie w poznaniu bardzo blisko złotnik , u nas prawie wszyscy mieszkają , mamy meldunki , ja wytrzymałam 2 lata , mam za niski sufit i jednak metraż troche mały klaustrofobii mało nie dostałam olej to ogłoszenie komus chyba na głowe padło cena z kosmosu , u nas były domki pietrowe kilkuletnie do 100000 zł 500m2 ziemi a ty masz na wsi w nieciekawym stanie , szukaj czegoś innego , w zeszłym roku za 65.000 byl piekny domek 60m2 przy lesie do jeziora 15 min pieszo w linii prostej

Gość fdsre
11:10 [zgłoś do usunięcia] Mariiika ogrzewanie - jak w każdym domu - trzeba węgiel kupić i do pieca wrzucić - zdaję sobie sprawe i znam temat znajomi tez mieszkaja w podobnym i naprawdę mają ciepło bardziej obawiałabym się później sprzedaży tego

Gość fdsre
dzięki wiśnióweczka sama byłam zdziwiona ilością osób tu mieszkających i to odwalone domki ,że szok

http://www.domiporta.pl/details,193,123061523.asp zobacz to jest domek na moich działkach wszystko nowe babka trzy lata temu postawiła ocieploną kanadyjke , nawet kiedys z nia rozmawiałam , na początku chciała ponad 100000 teraz widze zeszła z ceny

Gość fdsre
11:12 [zgłoś do usunięcia] dasz rade pomieszkac cena 80 tys za ten domek , jest w bardzo dobrym stanie

Gość fdsre
ale brak ogrzewania

Gość wiśnióweczka
Widzisz, widocznie jakoś inaczej to funkcjonuje, nie sądzę, że ludzie inwestowaliby w tak niepewnym miejscu. Ja jednak obawiałabym się, ryzyko spore a kasa jednak niemała. Przemyśl jeszcze na spokojnie i zdecyduj mądrze ;-)

przecież w twoim ogłoszeniu jak wół masz napisane ;Dom na sprzedaż: Złotniki, Inne 0pkt. Powierzchnia: 44 m Cena: 120 000 PLN jakie 80.000 ???

Gość fdsre
dzięki za pomoc wiem , że dom na działce to bomba ale czy wyrzuciliby tyle ludzi na bruk ? kurcze sama nie wiem co robić a co miesiąc ucieka 1000 zł na wynajem

U mnie w mieście tez jest coś takie CHYBA, nie wiem na jakis zasadach, ale wygląda to jak działki a sa tam same domy mieszkalny, nazywamy to Venecją i wszyscy wiedza ze mieszka tam patologia których nie stac na normalne domy i mieszkania. Serio, ale nie wiem na jakich prawach to funkcjonuje, może to takie małe osiedle domków poprostu. Az sie zainteresuje tym

Gość fdsre
80 tys , rozmawiałam wczoraj bo za 120 tys z całym wyposażeniem chcieli

Gość fdsre
jeśli kogoś nie stać na mieszkanie nie oznacza PATOLOGII !!!

Gość wiśnióweczka
niestety Marika - to nie jest normalne osiedle. Wiem coś o tym, ale to zbyt prywatne sprawy/zawodowe i nie do pisania na forum. To są wszystko nielegalne, bardzo "śliskie" interesy... Niestety, uczciwi na tym stracą, wszystko do czasu... Uciekam już. pozdrawiam.

Gość fdsre
idź już Marika stąd ................

wisnióweczka nie ma mozliwości straty pieniędzy w razie zabrania przez państwo gruntu na którym znajdują się działki ,wtedy wypłacaja odszkodowania bardzo wysokie , moja ciocia miała rudere na bukowskiej w poznaniu zabrali działki a włascicielom zapłacili b. dobre pieniadze ona za drewniana rozwalajaca sie szope dostała 55.000zł

Ktoś kto mieszka na działce jest patologią jak dla mnie, tym bardziej jak Ciebie stać na mieszkanie a rozważasz taka opcje

Gość fdsre
idź już księżniczko stąd , nie psuj mi humoru

Gość fdsre
normalne osiedle to wg ciebie króliczak z 16 piętrami ? wybacz

Nie jestem księżniczką. Ja jak i inni tu Ci mądre rady dajemy, a Ty nie wiem po co weszłaś na forum skoro uparcie nie przyjmujesz do wiadomości niczego.

jak mnie wkurza takie pierdolenie kogos kto nie ma pojęcia o temacie , patologie stać na działki za 100000 zł ? nie bądzcie śmieszne , mieszkaja tam ludzie którzy maja luksusowe działeczki i swoje mieszkania w blokach które to wynajmuja bo wolą mieszkac w ciszy i spokoju bynajmniej u mnie tak jest , padłybyscie z wrazenia jakimi ci ludzie jezdza samochodami , patologie na to stac według was ,co to za myslenie ?

Nie, normalne osiedle to takie gdzie można mieszkac na pełnych prawach . A mieszkanie to mieszkanie a nie działka. Albo dom na działce budowlanej

Gość wertyuiujhytg
odszkodowania mże i wypłacali, ale ROD w zasadzie już nie istnieje i jeśli nie będzie nowej ustAWY, to grunty przejmą gminy i wtedy o odszkodowanich może nie być mowy. Dlatego ludzxie się wyzbywają, żeby nie stracić

Gość fdsre
no właśnie i tego się boję czyli zmiany przepisów