Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość królik-skacze

starania, ciąża 2013

Polecane posty

Karmelko ja teraz zaczęłam monitoring i wyszło że owu w 18 dniu i testy też tak pokazały. Ja zawsze miałam 32 dniowe tylko ten poprzedni 25... Jak sie nie uda w tym cyklu to zaczynam stymulacje clo

birget jaki robiłaś badania w drugiej fazie cyklu? i podaj jakie miałaś wyniki ok.

kuntekate twoja temperatura i tak jest wyższa niż 36,6 więc kto wie...!

Gość mama :-D
Dziewczyny, zafasolkowanym gratuluję, a staraczkom jak najszybciej 2 kresek życzę i obyście prędko dołączyły do mnie i grona innych zafasolkowanych, pogadamy sobie wtedy o mdłościach, które niekoniecznie muszą być poranne bo u mnie pojawiają się i znikają przez całą dobę :-D Wesołych Świąt wam życzę! :-)

Króliczku ja przy poprzednich staraniach rowniez bralam clo, no a teraz gin powiedział zebym narazie nic nie brala. Ja mialam problemy i przez pol roku nie mialam miesiaczki (no i owulacji), ktory wywolano mi hormonami, no a pozniej po czasie udalo sie tez przywrocic owulacje. Teraz po łyżeczkowaniu wszystko dziala samo wiec dobrze jest jak jest :P Dołączam się do życzeń mamy, której dodatkowo życze dużej i zdrowej fasoleczki :) ps. jak ja bylam w ciazy to odruch wymiotny meczyl mnie non stop :D:D

A ja się tak zastanawiam nad tymi testami...jakich używacie? Zwykłych czy takich specjalnych co to wykrywają ciąże już w 3 dniu od zapłodnienia? Jeśli to Was pocieszy to ja też nie miałam żadnych objawów ciąży, dopiero od 7 tyg zaczęły się u mnie mdłości... w 7 tyg poszłam też do lekarza na pierwszą wizytę.... ;o)

maniek87 nie miałam jeszcze dokładnych badań, to jedynie moja gin na podstawie monitoringu stwierdziła, bo w momencie kiedy endometrium powinno jeszcze przyrastać u mnie w ubiegłych dwóch cyklach już zaczynało "uciekać", mam krótsze cykle niż miałam, a na dodatek każda @ jest poprzedzona plamieniem.

Nusia ja kiedys bralam pierwsze lepsze bo myslalam ze roznia sie tylko nazwa firmy. Teraz kupuje te najbardziej czule ale widzialam tylko takie ktore sie robi po 6 dniach :o mozesz powiedziec cos wiecej o tym po 3 dniach ?

przepraszam za pewnie głupie pytanie, ale gdzie Wy mierzycie tę temperaturę? w pochwie? takim zwykłym termometrem? przykłada się tylko czy trochę trzeba włożyć?

Gość Juratka
Podobno sa do kupienia termometry owulacyjne

Troche jestem już oczytana w tym temacie i jakim cudem niby miałby wyjść test po 3 dniach? To przecież wbrew naturze.

królik-skacze nie jestem przekonana co do tego, ale może są jakieś bardzo czułe testy, które już coś wyłapią w krwi w 3 dzień (ale to 3 dzień po implantacji, a nie 3 dzień od przytulanka)

Tak tak od implantacji ale niusia napisała 3 dni od zapłodnienia a to jest niemożliwe. Ale to taki szczegół, nie chciałam komuś specjalnie zwracać uwagi ale ukuło mnie w oczy:)

no 3 dni od zapłodnienia to nie ma mowy żeby test to wykrył, bo hormon ciążowy pojawia się we krwi dopiero po implantacji zarodka i dopiero wtedy test może go wyłapać :)

dziewczyny jutro wypinamy brzuchy do poswiecenia albo wkladamy testy do koszyczkow wielkanocnych :D

Karmelka i do tego zestawu jeszcze trzeba dołączyć "kropidła" naszych mężczyzn ;) i wtedy fasolki gwarantowane :D

Birget, udało ci się z tym kropidłem;-) Ale się uśmiałam;-) Dziewczyny zaraz oznajmię rodzicom o nadchodzącym bocianie... Ależ mam tremę...

Agnes32 3mam kciuki, zobaczysz jak bardzo się wszyscy ucieszą :) Będziecie mieli piękne święta! :D

Hej dziewczyny właśnie zrobilam test i jest jedna krecha. Chociaz chyba widzialam taką naprawdę blada drugą. Nie wiem moze to moja psychika. Któraś z wss tez tak miała prawda? Kiedy powinnam powtórzyć test?

powtórz test w lany poniedziałek. może wyjdzie wyraźniejsza ta 2 kreska.

Powtórzę dopiero we wtorek bo nie mam już gdzie kupic. Moj M tez mówi ze ta kreska tam jest.

Dzięki, dziewczyny:-) Pomyślałam żeby ładnie to wyglądało i nie tak banalnie więc mamie kupiłam babkę, taką nie dużą, wielkanocną, a dla taty kupiłam dziadka do orzechów,ale miał zdziwioną minę gdy mu to dałam, spytał po co to mu, no ja że dziadkiem będzie;-) A mama myślała że to babka do koszyczka a nie dla niej;-)No i ucieszyli się rodzice ale na tym na razie koniec głoszenia, tylko najbliższa rodzina. A wiecie od kilku dni czuję ruchy dziecka i to coraz mocniej , niesamowite odczucie:-) Życzę wszystkim zdrowych i wesołych świąt i dwóch kreseczek na teście:-)

Gość kwietniowa staraczka
od dwoxh dni mierze temp w pochwie. nie wiem czy robie to dobrze. jest zaleznosc od glebokosci? czy powiedzmy wystarczy zawsze w tym samym miejscu przylozyc ? wychodzi mi temperatura 36,55 nie wiem, niska mi sie wydaje. jestem dopiero po okresie, a to moj pierwszy cykl w ktorym mierze temp, wiec nie wiem jak to u mnie wyglada. ogolnie to nie przyjemne jest fla mnie to mierzenie temp w pochwie. dyskomfort mi to sprawia.

ja jestem z grupy tych osob co jak ktos cos powie to ja od razu choruje na to. jak kros powie ochorych jajnikach to mnie zaraz bola, itp, teraz tylko pomyslalam o termometrze a juz mnie wszystko "piecze"

Gość kaloszka
to po co mierzysz w pochwie jesli nie chcesz? ja mierze zawsze w buzi pod językiem i jest dobrze

Gość ona zaskoczona
myslisz ze bez roznicy?

w buzi powiadasz? hm no jesli nie ms roznicy to bym wolala

Nie ma wielkiego znaczenia jak głęboko byle zawsze podobnie. Ja też zaczęłam mierzyć ale dopiero po owulce. Temperatura dziś znów 37 ale nie wiem jak to było przed owulacją. Jeszcze 5 dni i testowanie ale się boje!!!