Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość królik-skacze

starania, ciąża 2013

Polecane posty

Gość korneli1988
tak moja mama mialam rodzenstwo blizniacze, obaj dziadkowie mieli blizniakow i tak wyzej pelno.. tylko ja nie mam rodzenstwa blizniaczego.. ja wychodze z zalozenia ze nie wazne co wazne zeby bylo zdrowe a reszta bedzie jakos da sie rade :) chcociaz wyszlo mi ze doczekam sie jeszcze syna i corki wiec obstawiam ze to blizniaki beda :D.. ale dowiem sie jak bedzie cos widac

Cześć wszystkim. Ja miałam dzisiaj ciężką noc. Nie mogłam spać. Ciagle mi bylo nie dobrze. Aż mój M się martwil. :( witam nowe panie, bardzo mnie cieszy że jesteśmy tu takie aktywne.

Gość kwietniowa staraczka
pewnie ze szacunek:), ha wlasnie idac za ciosem poczytalam o prawdopodobienstwu poczecia blizniakow. troche z przynruzeniem oka przeczytalam ze kobiety urodzone w stuczniu czesciej zachodza w ciazy bliznuacze, hehe niby z jakich powodow:)

Jeżeli w rodzinie we wcześniejszych pokoleniach były bliźniaki to duże prawdopodobieństwo, że w kolejnych pokoleniach też będą, ale nigdy nie słyszałąm teorii żeby miesiąc urodzenia miał jakiś wpływ na to :) kuntekate 3mam kciuki, żeby to Twoje samopoczucie się poprawiło, nie stresuj się tak kobietko, bo to nie jest dobre kiedy się staramy :) wiem, że łatwo jest powiedzieć, sama też się stresuję i zastanawiam czy to co teraz czuję to może jakieś pierwsze symptomy, czy raczej moja psychika :)

Gość korneli1988
ja dalej czekam i @ ani widu ani słychu :) wiec tak licze ze to moze faktycznie sie nam udało :)

ja bym polecala sie nie "nakrecac" bo potem juz same nie bd wiedziec co jest psychika a co naprawde symptomem. wiem jak to jest, czlowiek wnet juz by rodzil tak sie czuje ta ciaze;) mysle ze latwiej jest sie pozytywnie zaskoczyc niz rozczarowac jak test nie pokarzea kresek lub nastapi okresiwo. mowicie dziewczyny ze lykacie folik? jak dlugo? Wasi faceci tez jedza? moj suplementuje na rowni ze mna. nie wiem czy wiecie, ze facet tez powinien przyjmowac, tzn no dobrze jest jak bierze :). mowilo mi kilku studiujacych medycyne studentow oraz sam lekarz.

Gość korneli1988
szczerze to robilam teraz ale nic nie wyszlo.. mi zawsze pozno testy pokazywaly ale jak nie mialam @ to tylko i wylacznie z powodu ciazy.. poczekam :)

kwietniowa straczka a masz jakiś przepis na to żeby się nie nakręcać, bo ja już nie wiem jak sobie do rozumu przemówić, nie nastawiam się na to że na pewno się tym razem udao. Kwas foliowy biorę od czasu kiedy odstawiłam tabletki, czyli od maja 2012, mój A jak go przypilnuję to też bierze, ale muszę być jak policjant ;)

Mój M bierze suplementy które dostał od urologa jak był badać nasienie. Chociaż lekarz mu powiedział że nie musi nic brać bo ma tam silne żołnierzyki ;)

Witam wszystkie :) Mój mąż bierze androvit, polecony przez mojego gina :) To już nawyk on androvit a ja folik. Jak komuś zależy na dziecku i już sie stara o nie to choćby nie wiem co nie idzie nie pomyśleć, chyba że ma sie cały czas na głowie. Samo to że tu wchodzimy o tym świadczy. Kolejny dzień, zero objawów... chociaż.... a nic:)

Chciałam mojego mężczyznę namówić żeby brał witaminę C i cynk, ale on się zaczyna troszkę denerwować widząc jak ja wariuję :)

Gość mama :-D
Mój K z kolei kwasu nie brał, ale za to brał magnez (w sumie nadal bierze) bo ma niedobory (wiadomo, stresy w pracy, zmęczenie + kawa to wystarczy). A tak poza tym to wciskałam (i nadal to robię) mu warzywa, zawsze coś zielonego do kanapek, owoce na podwieczorek, więc myślę, że odżywiamy się przyzwoicie :-) Nim zamieszkaliśmy razem, a to było przed ślubem jeszcze i w ogóle chyba najstarsi górale tego nie pamiętają (no dobra, 3,5 roku temu :-P) to nie odżywiał się tak zdrowo jak teraz, więc może to też swoje zdziałało :-) no i przy mnie ograniczył kawę do 1, maks 2 dziennie a to był wyczyn :-D Trzymam kciukasy za podwójne kreski u was dziewczyny! :-)

Korneli a kiedy na usg widać czy ciąża jest bliźniacza?? Ja sama jestem z bliźniaków i u mnie w rodzinie mamy też były bliźniaki nieraz..Ale lekarz na 1 usg widział jeden pęcherzyk ciążowy to chyba jest jedna fasolka prawda? :-D to było wcześnie bardzo w sumie...nie rozważałam wcześniej opcji z bliźniakami dopóki nie poruszyłaś tematu :-D

Gość korneli1988
hihi. kochana blizniaki widac ok 8 tyg :)

dziewczyny co myślicie na temat wczesnych poronień???? ale takich naprawdę wczesnych (w dniach planowanej @). nie miałyście kiedyś wrażenia że to nie zwykła miesiączka tylko poronienie?????

kuntekate zrób test skoro tak długo nie masz @. jak dobrze pamiętam to od lutego tak?????

od lutego to juz napewno by wyszedl test pozytywny, tak mi sie wydaje, bo juz prawie kwiecien

też tak uważam, kochana zrób ten test i będziesz miała jasną sytuację!

Korneli mówisz, że od około 8 tygodnia...? Moja następna wizyta (zaraz we wtorek po świętach) byłaby właśnie w 8 tygodniu. O matko, ciekawe czy będzie niespodzianka :-D Jak gadam z moją mamą to mam takie same objawy i samopoczucie jak ona gdy nosiła mnie i brata, jak była w ciąży z moim drugim braciszkiem to w ogóle co innego było podobno. Ciekawe czy i mnie spotka ciąża bliźniacza :-D W sumie to nie wiem, czy bym chciała, ale jest mi wszystko jedno, byleby wszystko poszło ok i zdrowa Fasolka (/Fasolki? :-D) była :-)

Gość korneli1988
no to trzymam kciuki :) ja dalej czekam.. ahh ta niepewnosc ale @ nie przychodzi :D poczekam a jak nie to w niedziele zrobie test :) mam nadzieje ze jednak sie nam udalo :)

Trzymam kciuki za 2 kreski!! Ja się zastanawiam czy pod koniec 7 tc , na początku 8 , normalne jest jak przechodzą mdłości, za to pojawia się zgaga :-( w ustach mam wciąż jakiś dziwny posmak. Rano zmartwiłam się bo po raz pierwszy chyba nie miałam wrażenia, że będę wymiotować (choć w efekcie nie zwymiotowałam jeszcze ani razu, ale wiele razy czułam, że już już a tu jednak nie :-P). Mam nadzieję, że to nie jest jakiś zły znak...

08.02 miałam laparoskopie wiec lekarz powiedział że miesiaczke powinnam dostac po 4-5 tygodniach od zabiegu bo taka ingerencjia ma wplyw na cykl. Planowo w marcu powinnam dostac 26 i narazie cisza. Spodziewalam sie @ na poczatku marca ale proc jasno rozowego plamienia gdziesz kolo 15 marca nic nie mialam. 22.03 robilam test i byl negatywny. Teraz zrobie jutro i jak dalej bedzie ujemny to przyspiesze swoja wizyte u lekarza

O nie, chyba się pomyliłam, mdłości wracają :-P Jestem spanikowana, to moja pierwsza ciążą i nie wiem czego się spodziewać po organizmie. Chyba po prostu do świąt i wizyty u lekarza zrezygnuję z dobrodziejstw technologii i przestanę przeszukiwać Internet bo ciągle się natykam na złe informacje i spodziewam najgorszego :-( zamiast się cieszyć z fasolki :-) Także dziewczyny trzymam kciuki i mam nadzieję, że jak zajrzę tu 2 czy 3 kwietnia po wizycie u lekarza przeczytam o kolejnych 2 kreskach którejś (a może kilku?:-D) z was :-) Trzymajcie się, wesołych jajcanych świąt i mokrego dyngusa!!!

Jak dobrze że przerwa bo musze iść po chusteczki. Dawno tak się przy tv nie popłakałam. Pamiętam jak straciłam ciąże i to był wtedy koniec świata dla mnie ale to... Nie wiem czy można cieszyć się życiem po śmierci swojego dziecka.

AGNES 32 No właśnie kochana obserwowałam Twoje posty, ja mam termin na 3 września...;o) Co do tej tabeli to jeszcze nie mogę się połapać o co z nią dokładnie chodzi ,wybaczcie.... Co do obliczeń terminu porodu to podobno liczy się równo 40 tygodni od pierwszego dnia ostatniej miesiączki ... Ja ostatnią miesiączkę miałam 27.11.12 więc mój termin porodu wychodzi mi równiutko po 40 tyg. Ty ostatnią miesiączkę miałaś o ile dobrze pamiętam 29.11.12 i masz 2 dni po mnie termin....40 tygodni..... ;o) Pozdrawiam

staraczki Nick.............Cykl Starań......Ostatnia @.........testowanie Królik skacze......11.............4.03.2013...........3.04.2013 KMSU...............1..............16.03.13.............17 .04.13 nezumi.............1.................10.03.2013.......... ....11.04.2013 Adaa26l.............3..............24.03.2013.........25. 04.2013 birget.............2................11.03.2013........... .6-7.04.2013 kuntekate........3,5 r..............----------.............29-03-2013 olaalee.............2...............24.03.2013........... .25.04.2013 maniek87......2r.....................27.03.2013.......... .....?? 20.04 Gabi_wroc........6...............17.03.2013.............p o 17.04.2012 Fasolkowe nick.............tydzień ciąży........ ostatnia @..........termin porodu Agnes32...........17tc................OM 29.11.12.........05.09.2013 Mama ...........7tc...........ostatnia @ 05.02.....termin porodu - nieznany jeszcze (listopad? ) grace88.........11tc.................15.01.2013........22 .10.2013 dumnna mama ????...................27.02.2013............nieznany jesio Nusia29........17tc...........27.11.2012..............03.09.2013