Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiewers

Moje dziecko jest cudowne.

Polecane posty

Gość wiewers

Moje 3.5 miesieczne dziecko jest cudowne, lezy juz godzine w lozeczku, smieje sie i gada do zabvawek, a ja moge spokojnie sie ogarnac ze wszystkim. Od 12- 16 spi - zyc nie umierac.

Gość czarcia
moje to też cud:) teraz leży i się bawi i ma 4,5 mca. Jest strasznie słodka ta moja mała

Tez mam grzeczne i cudowne dziecko ;) przesypia cala noc np. Od 21 do 8 rano , jak sie obudzi to potrafi jeszcze z dwie godz gadac i bawic sie w lozeczku . Moge sie spokojnie wyspac przy moim 4,5 miesiecznym synku ;) dodam ze moj maly wgl nie placze ;)

Gość justyna...?
CO TO OBCHODZI TWÓJ BĘKART :D

Gość justyna...?
nie mam dzieci :*

Myślałaś, że tylko Ty masz tak dobrze? :P Moje dziecko m prawie 3 miesiące a od jakichś 3 tygodnie przesypia całe noce :) jak się obudzi to nie płacze, zagaduje sobie do zabawek nad łóżeczkiem, zasypia sam, jest bardzo wesołym i pogodnym dzieckiem :) Oczywiście ja muszę być blisko niego w ciągu dnia kiedy nie śpi, jak zniknę to robi się nerwowy, ale jak tylko kogoś widzi i słyszy jest uśmiechnięty :) Mam na wszystko czas :)

Bo taka suka jak ty nie zasluguje na nie :* a skoro nie masz dziecka to po jaka cholere siedzisz na forum dla matek ?

Gość wiewers
Moja nie przesypia co prawda nocek, budzi sie 2 razy na piers, ale i tak jestem bardzo zadowolona jak nasluchalam sie opowiesci znajomych :)

Gość justyna...?
Mona^^ nie wiem, dlaczego ale jesteś bardzo ordynarna. to źle świadczy o Tobie, nie o mnie. nie ja jestem suką, tylko ty jesteś niewychowana. a dzieci nie mam, bo za młoda jestem :)

Moje dziecko ma 2 miesiące i samo zmienia pampersy. Nocy nie przesypia całych bo wstaje sobie samo butelkę zrobić. Jeszcze do mnie wpadnie żeby mnie kołdrą przykryć jak ją zrzucę.

Gość buhahhahahahhahahahahehehehehe
:)

Gość no i znów głupia Joanna
Po cholere chwalisz się. Popadasz ze skrajności w skrajność. Raz- jakie twoje dziecko jest cudowne, a potem wymyślasz jej choroby, targasz po lekarzach. Swoją drogą dlaczego nie piszesz pod jednym nickiem, gratuluje wyobraźni w wymyślaniu co rusz to nowych!

Zazdroszczę. Mam nadzieję że moje drugie dziecko będzie takie (choć szczerze w to wątpię) bo przy pierwszym miałam piekło.

Drogie mamy, a co robicie inaczej/wyjatkowego, ze takie grzeczne zadowolone potomstwo macie? My tez bysmy chcieli i kombinujemy co bedzie trzeba robic :-)

Gość hmmmmmm ??????????????????????
wiewers-Joanna?

Gość niektórzy życia nie mają
ale mają kafe

Lilith-marlie to chyba zależy po prostu od dziecka. Ja myślałam, że mój to będzie nerwowy i niespokojny bo miałam kilka dość stresujących sytuacji kiedy byłam w ciąży, ale jest aniołem, póki co oczywiście ! :) Zobaczymy czy będzie takim aniołem jak się zacznie ząbkowanie :D Choć może i sporo zależy od rodziców...od atmosfery w domu, dziecko wszystko czuje, nie lubi głośnych dźwięków na początku, hałasu, zbyt dużej ilości bodźców. Trzeba wszystko robić powoli, bez chaotycznych ruchów, bo możesz łatwo malucha wystraszyć np. przy kąpieli i potem ciężko będzie sprawić żeby malec polubił kąpiele. Moja koleżanka ma taki problem. Jej synek za chwilę skończy 5 miesięcy i do dziś kąpiel to jeden krzyk..ona podejrzewa, że ze stresu podczas pierwszych kąpieli coś zrobiła właśnie zbyt szybko, chaotycznie. No i musisz zrobić wszystko, żeby malec czuł się bezpiecznie ;) stały rytm dnia bardzo to ułatwia :) powodzenia :) 1 ps. kiedy poród? Bo Ty w ciąży jeszcze nie dawno byłaś z tego co kojarzę :P

Gość kabareton
nie pociesze was :D moj tez taki byl, dziecko aniol, spokojny, grzeczny... do czasu. jak skonczyl cos kolo 7-8 mcy to sie zaczelo. teraz to maly diabel. ma troche ponad rok i wlasnie szoruje przewroconymi krzeslami po calym mieszkaniu :D

Gość Podobnie
No właśnie mój też był taki do 8 miesiąca, a teraz codziennie nowy siniak

Gość jfgjfj
Moja córa taka była a do tego dużo spała, i tak jej zostało. Ma ponad trzy lata i potrafi się sobą zajmować, rozumie co się jej chce wyjaśnić, sama też bardzo dużo uczy nas, dorosłych. Jak to zrobiłam? Pewnie cechy wrodzone ale też dużo przytulania, nieseparowanie dziecka od siebie (spała z nami w łóżku a potem w łóżeczku tuż koło naszego, dzięki czemu zawsze mogła czuć się bezpiecznie i akceptowana).

lilith - dużo spokoju i pogody ducha w czasie ciąży, regularny tryb życia, reszta to geny niestety

Gość kabareton
no ja akurat na tym etapie nie doszukiwalabym sie zaleznosci w tej akceptacji. wg mnie to raczej sprawa genow i charakteru dziecka. prawda jest taka ze to sie moze zmienic w najmniej oczekiwanym momencie :D ale gratuluje grzecznej coreczki, chyba niewiele jest takich dzieci :)

Gość tikal
a moje też jest cudowne, pomimo tego że ma prawie 2 lata i nie przesypia nocy, pomimo tego, że non stop jest aktywny i ciągle pyta :co to, :)

Moje tez sa cudowne :D Nie usiedza 5 minut, ba 2 minut, na tyleczku, ciagle cos robia, broja, kombinuja, zaczynaja knuc przeciw matce :D i sie zmawiac :D Braterskie kombinacje rozpoczete :D Starszy nic nie je, ciagle marudzi, ze to nie tamto nie .... Mlodszy cale noce marudzi, prawie nie spi, ale kocham te lobuzy najbardziej na swiecie :D

Gość ffdfdf
Dowód na to, że macierzyństwo odmóżdża. Jak człowieka, który ma własne problemy, własny świat może interesować twój/wasz bachor? Dla mnie to tylko kolejny pasożyt, nic nowego. Przestańcie wkurzać ludzi(normalnych).

Gość wiewers
I co normalni ludzie robia na tym forum? Skoro wkurzaja ich dzieci innych osob?

jfgjfj żal czytać takie wpisy... akurat masz grzeczne dziecko bo śpi z rodzicami i jeszcze z aluzją że te rodzinne spanie to podstawa tego żeby dziecko czuło się akceptowane i bezpieczne ... Masakra ! Moja córka też jest grzeczna a nie spała z nami w łóżku, tylko w swoim łóżeczku i w swoim pokoju, jedynie przez pierwsze tygodnie spała w kołysce obok naszego łóżka. Łóżeczko w sypialni tylko wtedy jeżeli metraż mieszkania nie pozwala na organizację kącika dla dziecka.