Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 wiecznie zmarznieta...

komu tez zimno w domu??:(

Polecane posty

dochodzi do takiej paranoi, ze jak mijam jakies bloki to plakac mi sie chce jak pomysle jak ci ludzie maja cieplo, szczegolnie jak widze te porozszczelniane okna;( nie wiem jak to jest ze czlowiek pracuje a podstawowa potrzeba nie jest zaspokojona

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 damn_damn
a nie mozesz wziac pozyczki i zrobic to ogrzewanie? ale w sumie nie ma co inwestowac jak dom nie jest ocieplony, chyba ze planujesz tam mieszkac, zalozyc rodzine itd. To wtedy mozna cos zainwestowac

Udost臋pnij ten post

myslalam o tym ale to bez sensu. moja maam do dzis splaca pozyczke zaciagnieta na cel kupienia nowego pieca co na poprzednie mieszkanie. i co teraz ja mam sie zadluzac jeszcze? po drugie wlansie dom nieocieplony, nic tu nie robi administracja kompletnie. po trzecie mam umowe z roku na rok jak na razie.. to sobie moge nawywijac. Boze plakac mi sie chce.

Udost臋pnij ten post

nie planuje bo to sa dwa male pokoje w starej nieodnawianej od lat kamienicy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 damn_damn
ale wynajmujesz to mieszkanie z mama? nie rozumiem? czy to wasze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xmslkdjskjdf
masz24 lata pracujesz, kup sobie jakas grzalke :) :*

Udost臋pnij ten post

komunalne, czyli mama jest najemca, ja mieszkam z nia. czyli jak wynajmiowane ale od miasta;] no to sie grzeje jakims badziewiem, ale wszedzie indziej mam lodowate zimno poza tym juz widze ten rachunek za prad.. kupilam se jakis olejak w castoramie ale okazal sie beznadziejny i go oddalam, sam sie nagrzewal ale pomieszczenia ni w zab. latem malowalam sciany, farba odlazi od dolu. masakra

Udost臋pnij ten post

tak, pracuje, ale zarabiam niecale 1,5 tys. 400 mi idzie na szkole, pomagam mamie finansowo.. dojezdzam tez do pracy, kasa idzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 damn_damn
to tak jak ja, ja tez w komunalnym. nie macie zadnego pieca kaflowego? u mnie zimno nie jest jak sie napali, ale w lazience nie mamy ogrzewania i temperatura podobna do tej na dworze

Udost臋pnij ten post

jakby byl to bysmy napalily..:) zawzze by sie gdzies skolowalo wegiel. nie ma, kiedys byly tu piece ale juz nie ma. poprzedni lokatorzy to usuneli. mama musi pol dnia w kozie palic, zeby sie rozgrzalo a u mnie to masakra.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xmslkdjskjdf
to czemu nie siedzisz u mamy w pokoju?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gh
trzeba sie cieplo ubierac

Udost臋pnij ten post

nieraz siedze ale tak jak teraz mama dopiero wrocila z pracy, ja tez i juz sie tak nie nagrzeje jakby caly dzien palila.. wlasnie ot ochodzi. poza tym chodzi o caloksztalt tak.. w nocy sie budze mam lodowaty nos czasem nogi.. ubieram sie cieplo jak moge ale tego zimna nic nie zbije przeciez. nie mam jak sie umyc normalnie bo w lazience jest lodowato. myje sie w misce w pokoju:O dobija mnie to i zbija. dopoki musze placic za szkole i nie bede miala lepszej pensji to nie mam o czym marzyc. moglabym nocowac u mojego faceta nieraz ale on tez nie ma kasy na drzewo na cala zime, tez go nie ma pol dnia wiec zanim sie nagrzeje.. poza tym musialby mnie wozic do mnie do miasta bo sama dojezdzam do pracy, wiec to sie w ogole nie kalkuluje

Udost臋pnij ten post

dzieki za podpowiedz mam taki piecyk wlasnie, bede kupowala butle, zobacze na ile mi to bedzie starczalo.. kiedys sie takim ogrzewalam przez jedna czy dwie zimy, myslalam ze to juz za mna a tu dalej to samo;/ to nie tak ze narzekam i nic nie robie, ciagne na dwie prace, na umowe i umowie zlecenie, po calych dniach mnie nie ma w domu;( a w weekendy jeszcze nieraz szkola. przychodze do domu a tam lodowka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jaki koszt
a ile p艂acicie za te komunalne mieszkania?

Udost臋pnij ten post

ja mam na razie 200 zl ale plus prad, gaz. a moja ciotka ma mieszkanie w spodzielni nawet niewykupione i placi tyle samo, a ma cieplo z miasta, placi tylko za prad dodatkowo

Udost臋pnij ten post

za poprzednie placilismy ponad 500 zl i nie dawalismy rady, bo za gaz mielismy rachunki zima po 2000 zl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 3423432423
a jaki艣 elektryczny koc?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jaki koszt
ja wynajmuj臋 50 m mieszkanie i p艂ac臋 1300 w艂a艣cicielce plus pr膮d ok. 75 z艂, woda 80 z艂, 艣mieci 40 i ogrzewanie zim膮 300-350 miesi臋cznie. A te偶 sza艂u nie mamy, 18-19 stopni jak grzejemy ca艂y czas, jak wy艂膮czymy piec na noc to rano jest 15 stopni...a o komunalnym mieszkaniu za 200 z艂 to co najwy偶ej pomarzy膰 sobie mo偶emy z m臋偶em, takie s膮 realia. Jeszcze ten jeden rok musimy si臋 przem臋czy膰 a potem we藕miemy kredyt i przeniesiemy si臋 do cieplutkiego bloku:D Jak widzicie dziewczyny, nie macie najgorzej, a ju偶 na pewno nie najdro偶ej...200 z艂 czynszu to 艣mieszna kwota jest...mo偶ecie sobie przez to na wy偶sze rachunki pozwoli膰...ja jakbym chcia艂a wi臋cej grza膰 to by mi wyp艂aty ju偶 na te wszystkie op艂aty zabrak艂o...a zmarzluchem straszliwym jestem, ca艂y czas mam lodowate d艂onie i stopy...na szcz臋艣cie m臋偶a gor膮cego mam to przynajmniej w nocy nie marzn臋...ale nie zasn臋 dop贸ki nie przyjdzie do 艂贸偶ka i mnie nie ogrzeje...Ciep艂a 偶ycz臋!

Udost臋pnij ten post

nie wiem.. tez nie moge przesadzac z pradem bo nie wiem ile mi przyjdzie zabulic...;/ dzieki za wszystkie wypowiedzi. glowie sie co tu robic i ile jeszcze takich zim mnie czeka;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 macie gaz ?
czyli masz kuchenke do gotowania na gaz ? w艂膮cz sobie piekarnik to bardzo dobrze ogrzewa i wcale duzo nie kosztuje tez tak robi艂am

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 3423432423
ja mieszkam w starym domu, najgorsze jest 偶e okna stare, drewniane, ogromne bo ok. 1,75 m na 1,75, i mam ok. 18 stopni srednio, ogrzewam nie wszystko, ok. 100 metr贸w, i rachunki przychodza na mc przekraczaj膮ce 1000 z艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przede wszytskim uszczelnij
okna , zwyk艂ymi grubymi podpaskami poobklejaj rame , poszukaj na necie info o tym sposobie albo wat膮 , wyglada to komicznie ale dzia艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja mam w domu
ok 28 stopni zimno mi jest bo chora jestem.Jak ktos tu napisal ze ma zakrecone grzejniki i ma 22 stopnie to az sie usmialam.Przy ujemnej temperaturze na dworze zakrec grzejniki to moze z 8 stopni by miala a nie 22 :D.Ja mieszkam w bloku za ogrzewanie place ryczaltem i nie wa偶ne czy mam odkrecone grzejniki na 2 czy 5 place tyle samo. Autorko ja wiem ze kasy nie masz (ja tez za bogata nie jestem) ale moze z mama byscie pomyslaly o jakims ogrzewaniu stalym.Moze wklad kominkowy z nawiewem ciepla.Musicie o czyms pomyslec bo w takich warunkach trudno zyc.Pozdrawiam trzymajcie sie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 potrawka z paszy
a mo偶e ogrzewanie naft膮? Kupisz taki baniak w markecie budowlanym i piec te偶. Bezpieczniejszy niz gaz. Wsp贸艂czuje Ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 potrawka z paszy
np firmy zibro u偶ywany mo偶e na allegro by艣 dosta艂a z mama po po艂owie byscie si臋 z艂ozy艂y a jak macie przejsciowe pokoje to by wam 2 pokoje ogrza艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 potrawka z paszy
piec przeno艣ny w razie przeprowadzki mo偶ecie go zabra膰 ze sob膮

Udost臋pnij ten post