Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecznie zmarznieta...

komu tez zimno w domu??:(

Polecane posty

ta zima mnie wykancza... ilez mozna??:( codziennie jestem praktycznie przemarznieta, w dodatku splesniala mi torba w szafie, nie mam juz sily na to wszystko:( czekam tylko na cieplo wiosne, lato, i na moment kiedy z moim pojdziemy na swoje.. moze:(

Gość masakra jakaś
autorko,a może zamiast oddawać matce kasę to płać połowę rachunków,tzn woda,prąd,ogrzewanie niech mamusia sama sobie płaci bo tobie nie grzeje,ja mam dość duży dom,dwoje dzieci w wieku 20 i 19 lat i jedno co ma 16,nie wyobrażam sobie aby zabronić im wziąść prysznic,ja kupuję jedzenie,robię opłaty,co roku śmigam do Niemiec,jak wracam to kupuję opał na zimę,dzieci zarabiają same na siebie,nie dokładają do niczego,w tym roku jadą ze mną,córka chce zarobić na studia a drugą połowę ja jej dokładam,syn chce zarobić na auto,część ja dołożę,mąż zarabia mniej ale to nie ważne,my jesteśmy rodzicami ,autorko a może postaw sobie piec kaflowy,są ogłoszenia gdzie ludzie kafle oddają za darmo,można założyć wężownicę z pieca do łazienki i masz za darmo gorącą wodę,z boilera ogrzejesz łazienkę,kosztuje cię opał,jak co miesiąc kupisz 2 worki węgla za ok 50 zł to na zimę masz opał i kosztów nie odczujesz

Gość nuwer
Może warto pomyśleć o jakimś dodatkowym ogrzewaniu, albo np. macie grzewczej? ja bym na Twoim miejscu szukał w sklepach internetowych, bo mają dużo taniej niz w sklepach stacjonarnych, sam miałem zimno w mieszkaniu przez nieszczelne drzwi wejściowe i kupowałem właśnie maty grzewcze, takie jak tutaj: http://www.conrad.pl/Maty-grzewcze.htm?websale7=conrad&ci=SHOP_AREA_22717_0813110

epilog jest taki ze porzadnie przepierdzielone zimnem musialysmy wziac kredyt i wziac ogrzewanie gazowe. niestety nie ma innego wyjscia. mama to jakos splaca razem ze mna, ptoem jak sie wyprowadze to juz tylko bede jej pomagala to jakos splacic, nic wiecej.. nie bylo wyjscia. pieca kaflowego nie moglabym zalozyc ani ona ani ja, bo adm nie wydaje juz pozwolen na to, piecyk gazowy na butle tez mialam nieelgelanie.. ach.. na szczescie juz cieplo..

Gość jurij_an
Znów się zimno w domu zaczyna robić :((((

Gość gość
kocham kobietki zmarzluchy :)

Gość gość
U mnie też przez całą zimę nie jest powyżej 18 stopni nigdy. Z rana to po 13-14, wieczorem jak juz troche napalone to przewaznie 17 stopni, a po poludniu 15 to norma. Tak więc pi*dzi...

Gość uszczelka samoprzylepna
uszczelniłam okna i kupiłam sobie termofor ,termofor super sprawa łóżeczko cieplutkie w nocy tak rozgrzewa że rano łatwiej wstać i się ogarnąć

Gość agaww 123
U mnie też przez całą zimę nie jest powyżej 18 stopni nigdy. Z rana to po 13-14, wieczorem jak juz troche napalone to przewaznie 17 stopni, a po poludniu 15 to norma. Tak więc pi*dzi... x x o rety, czemu az tak zle??

O losie, współczuję, nie wiem jak wy funkcjonujecie w takich temperaturach. U mnie jest gorąco, nawet okna otwieram.

Gość gość
Ja mam piec w kuchni, i jest zimno jak cholera. Lazienka i pokój nieogrzane. Mam 8 stopni :(

Gość gość
Ciepłolubna zagladzasz tu czasami?jestem ciekawa jak potoczyly sie Twoje losy

Gość gość
Zima w tym roku jest cudowna. Co to za zima +5 albo 7 stopni. Najzimniej chyba bylo -10 przez 2 dni. Nie ma co narzekac. Kiedy to byly zimy stulecia po -25,-30 stopni. Ja mam centralne i musze grzejniki przykrecac bo mi za goraco.:) Szkoda ze praktycznie nie ma sniegu ale to nic.

Gość gość
Mnie tez jest za gorąco w domu. Jeszcze w tym roku ocieplali (znowu) blok to juz w ogole. Ja mam w domu nawet przy nie odkreconych na maxa grzejnikach 25-27 stopni. To jeden z niewielu plusow mieszkania w bloku. Ciepełko zima, za to latem masakra jak w nagrzanej puszce:) Ale zima bajka.

Gość Cieplolubna
Tak wlasnie zajrzalam na swoj topik:)) z mama i ze mna ok. Drugi rok sie grzejemy gazem, drogo jest, ale cieplo. Nasza syt materialna jest lepsza, mieszkamy z mama i z mezem juz obecnym, spodziewam sie dziecka;) kredyt mama splaca, znalazla sobie zajecie, zmienilo sie jej podejscie troche do zycia. nadal narzeka na wladze, ale sama mowi, ze teraz bez ogrzewania ani rusz:) blo kdalej nieocieplony ale wilgoci juz nie ma, a w pokoju mam jak w uchu:)) nieraz wylaczamy ogrzewanie i jest chlodno ale nie mozemy sobie pozwolic na rachunki co miesiac 500 zl, to dlatego. z mezem bierzemy kredyt i wyprowadzamy sie do bloku prawdodpodobnie od lutego. jak czytam jak pisalam te 2 lata temu to mi sie troche smiac chce, bo pisalam bez ladu i skladu. te emocje ozyly teraz. bardzo wtedy bylam zdolowana. nie wiem czemu nie pochwalilam sie wtedy co dostalam w 2013 roku, bo juz wtedy moja syt materialna sie polepszyla. gdy bylam taka mega zdolowana brakiem kasy i perspektyw, wpadly mi dwie bardzo duze premie, w krotkim czasie zgarnelam ponad 5 tysiecy zlotych. bardzo wtedy mnie to podratowalo, moglam pomoc mamie (m.in uregulwoac ten cholerny rachunek za prad za grzanie), cos sobie kupic, jakos sie odkuc, cos odlozyc. Inwestycja w ogrzewanie kosztowala 10 tysiecy zlotych, trzbea bylo doprowadzic rurki, kaloryfery kupic, piec i oczywiscie robocizna. Projekt zrobic calej roboty. Teraz sie troche boje bo kredyt ale jesli chcemy isc na swoje nie ma wyjscia za bardzo. maz ma kawalek dzialki i pol domu,ale tam mieszkaaj wszyscy w kupie a remont tego wynisolby na pewno z 80 tysiecy wiec tak czy tak bez sensu. Pisze tez tutaj dla tych ktorym tez zimno i zle-nie traccie nadziei, z dnia na dzien sie wszystko moze odmienic. A ci ktorzy uwazaja ze mieszkajacy w komunalbym mieszkaniach to patologia to chce powiedziec ze sie bardzo mylicie. Czynsze moze i nie sa duze ale ponosimy ogromne koszta utrzymania, wiec to co ma byc tanie wcale takie nie jest. Pozdrawiam serdecznie!

Mieszkam w małym mieszkanku z przydomowym ogródkiem. Nie zamieniłabym go na żaden dom. Właśnie ogrzewanie stanowiłoby dla mnie największy problem. W dzieciństwie dużo chorowałam, i nie chciałabym tego powtórzyć.

Gość kilimandzarro
Zimno w domu to okropne uczucie, szczególnie jeśli budynek jest nie ocieplony. Dobrym rozwiązaniem są szczelne okna, nie bez znaczenia jest też rozmieszczenie okien, polecam poradnik na http://www.okna-pasywne.pl/poradnik/jakie-okna-wybrac-do-domu-energooszczednego-i-jak-je-rozmiescic-aby-nie-tracic-ciepla , kupując dom, mieszkanie warto zwrócić na okna szczególną uwagę, od tego zależy nasz komfort w przyszłości.. :)

Gość gość
Musisz zrobić zamykać okna będzie ciepło nie będzie zimno w domu

Gość Kasias424
Też miałam ten problem z marznięciem, dopóki siostra nie poleciła mi elektrycznego grzejnika olejowego z https://verdonehome.pl/ firmy Elpe. To świetne urządzenie, która łatwo przenosić, dzięki czemu mam ciepło tam, gdzie akurat w danym momencie potrzebuję.

cholera, u mnie jest tak zimno, że kazdego dnia jak musze wstac rano to zamarzam. nie dość, że mieszkam na ostatnim piętrze, to jeszcze mam mieszkanie narożne. ehhh :((

Gość markaski
Oj, niestety to od dłuższego czasu jest absolutna norma. Sami wiemy po sobie jak to wygląda. U nas wsparciem jest system wentylacji - http://www.thesslagreen.com/ Największe zastosowanie ma latem, ale zimą również korzystanie z tego, wiele nam daje.

Gość gość
W takiej sytuacji najlepiej zamontować piec gazowy. U mnie montażem zajęła się firma http://www.bv-serwis.pl/ i wszystko jest w najlepszym porządku.

Gość gość
Czy Twój dom jest ocieplony? Jeśli nie, w pierwszej kolejności powinnaś go ocieplić - dzięki temu, w lato będzie w nim chłodno, a zimą - ciepło będzie zatrzymywane... Możesz zdecydować się na jeden z gotowych systemów oferowanych przez firmę Caparol. Sam zdecydowałem się na Classic, gdyż wyczytałem, że jest najlepszy w swojej klasie...

Gość Agnieszka s
Zimą tez mam zimno.

Zawsze można się zdecydować na jakąś nie drogą farelkę czy termowentylatorem celem dogrzania pomieszczenia. Szczególnie w zimie. Fajnym rozwiązaniem mogą być też przenośnie grzejniki którymi można dogrzewać zimne pomieszczenia np. coś takiego: https://www.sferis.pl/grzejnik-olejowy-furizu-rib-gofr09-p520539 Przydatne szczególnie podczas zimowych mrozów :)