Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katoliczka i co z tego

Kobiety po aborcji są okropne, to nawet nie ludzie

Polecane posty

Takie osoby na nic nie zasługuja. Zadnej 'ochrony i pomocy' przy zabijaniu. Ktos taki nie zasluguje by zyc, to nie ludzie... Egoistki ktore tylko konsumują. Ludzie popierajacy aborcje są chorzy psychicznie i powinni byc leczeni bo to nienormalne. Mam nadzieje, ze Bog wam kiedys wybaczy.

gdyby nie Bog nie moglabys pisac takich glupot. On dal nam zycie i trzeba je szanowac. To sa uniwersalne wartosci a nie wasze lewackie chore wizje

autorko różne są powody do aborcji, nie wszytko jest czarne i białe, nie wkładaj każdego do jednego wora.

Gość katoliczko a ja mam nadzieje
ze kiedys ktos ci brzuch zrobi i kantem pusci. bedziesz wtedy mogla pokazac jak chronisz zycia. bo to zawsze najlepiej na sobie

Każdy decyduje sam za siebie.Ty byś tego nie zrobiła ale ktoś inny tak i i nic Tobie do tego. Poza tym moja ocena takich kobiet zależy również od tego,z jakiego powodu została dokonana aborcja...Bo jeśli ktoś ktoś traktuje aborcję jako środek antykoncepcyjny to o czym tu w ogóle dyskutować ale powodów może być wiele i nie należy wszystkich wrzucać do jednego worka...

do autorki taka jestes wierzaca a tyle w Tobie zlosci i agresji ? SZOK to nawet Bog wybacza wszystkim a Ty nie ? :) no wlasnie tak wyglada polski obraz "katolika" w dzisiejszych czasach zapierdala taki do kosciola pierdoli o wierze a blizniego by zabil najchetniej , sama sobie wystawilas swidectwo autorko , nie masz pojecia co to wiara nie trac czasu na pisanie bzdur

akurat to że zrobi i puści kantem to jeszcze nic w porównaniu z genetyczną wadą płodu albo okrutnym gwałtem, tak uwazam

Gość Mam17lat
Ja zdecydowanie popieram zakaz aborcji.Uwazam ze lepiej jest nie robic dzieci niz pozniej je zabijac lub skazywac na cierpienie.Mimo tego przeciz nikt nie zrezygnuje z seksu ale szkoda tych dzieci.DO AUTORKI Ja mam podejrzenie choroby psychicznej i prosze mnie nie obrazac zreszta ciebie tez moze dopasc choroba psychiczna mimo iz ci jej nie zycze.

Zgadzam się całkowicie z Aggie.Moja kuzynka musiała dokonać zabiegu aborcji,nie było jej łatwo.Do tej pory bardzo to przeżywa ale dziecko miało bardzo poważne wady genetyczne i lekarz od razu skierował ją na usunięcie.Dziecka gwałciciela również nigdy bym nie urodziła.Poza tym nie rozumiem skąd w Tobie tyle jadu.Nie Twoje sumienie.

To jest bardzo ciężka decyzja. Słyszałam o kobiecie, której dziecko rozwijało się w macicy z organami poza swoim działem, tzn serce, wątroba itp pływały poza ciałem płodu w macicy.....umarłoby przy porodzie a istniało też duże ryzyko że sama kobieta nie przeżyłaby porodu. No i co wtedy? Bardzo musisz mieć autorko ograniczone horyzonty skoro dla Ciebie jest tylko czarne i białe. Ile ludzi, tyle historii.

Gość samanthaa
Katoliczko a mięso pewnie żresz ???

Gość jadadanpwgt
psy szczekają a karawana jedzie dalej,.. Czy jest nielegalna czy legalna niewiele zmienia, kto chce i tak to zrobi. Przy legalnej jednak kobieta ma opieke lekarza, pielegniarki w razie czego..a teraz łykają arthrotec na stawy potem krwotok i n pogotowie wciskac kit lekarzom jakby oni nie wiedzieli o co chodzi. Pracuje w miejscu scisle zwiazanym ze sluzbą medyczna i rozne cuda widzialam. Poznalam dziewczyne ktora abo traktuje jak antykoncepcje wlasnie i to jest nienormalne :O Tabletki+kondomy i ryzyko bliskie zeru ale co tam lepiej bzykac sie z kim popadnie, hiv w prezencie i ciaza.

Gość blevvee
Teqi - dziecka gwałciciela nigdy byś nie urodziła - czyli nie miałabyś żadnych wyrzutów sumienia, że zamordowałaś niewinne dziecko, ukarałabyś niewinne maleństwo za bestialstwo jakiejś patologii ? Naprawdę gratuluję.

Gość a tak a propos
dokatoliczka i co z tego Hmmm jak na katoliczke to masz duzo milosci w sobie do blizniego tudziez , zwyklego szacunku dla czlowieka jak rowniez milosierdzia i zdolnosci przebaczania i pochylania sie nad innymi jak to czynil Jezus. Predzej Ci , ktorych tak traktujesz znajda sie w obiecanym niebie niz e TY tak sadzę.:)

Gość czyli 1/4 przynajmniej kobiet
w ieku twoich matek, ciotek czy babc, obcych i takich, z ktorymi sie spotykasz , lubisz , znasz- to nie ludzie? Za PRL aborcja byla powszechna...

Gość latoooooooooo
Decydowac o sobie mozesz...ale o kims innym juz nie a dziecko ktore mieszka w Tobie to nie Ty!!!!To ktos inny ktos kto ma swoja i jedyna w swoim rodzaju osobowosc a skoro myslaca mama nie potrafila pomyslec przed to musi poniesc konsekwencje bo chyba rozumiesz co moze byc konsekwencja sexu??? !!!!! Aaa i niejestem mocherem i mam w dupie koscioly i caly kler!!!

Gość blevvee
ja te nie jestem za pan brat z kościołem i z księżmi, to są tylko ludzie i też są omylni i popełniaja błedy... ale za aborcją nie jestem..... to przecież jest osobny człowiek, myślę, że nikt nie ma prawa decydować za niego czy on może żyć czy nie..

Gość co wy pier
bo mnie szlag trafi! jakie DZIECKO??? do szkoly wrocie na lekcje biologi albo wejdzcie na google i sprawdzcie w jakim miesiacu co sie dzieje z PLODEM!!!!

właśnie we wczesnym stadium ciąży to nawet nie jest człowiek ...nie myśli i nie czuje ..ja tam jestem za jeżeli grozi to śmiercią lub kobieta została zgwałcona ..po takim zdarzeniu kobieta może znienawidzic to dziecko, oddać je do domu dziecka lub zostawić je na śmietniku ..i co wtedy ? to jest jeszcze gorsze !! a skoro kościół uważa ze to dziecko to dlaczego nie chce go pochować normalnie na cmentarzu???!! sami sobie zaprzeczacie

Gość facetttttttt
sasaADDad

Gość facetttttttt
dffffffffffffffffffffffff

Gość ale ona ma racje przeciez
Nie wiem skąd sie tu wzielo tyle zwolenniczek aborcji :O ale ona ma racje, nie wolni pozbywac się chrzescijanskich wartosci, kosciol dlatego istnieje i trwa bo ludzie trzymają się uniwersalnych wartosci, Pismo Swiete przeciez odnosi sie do wiekszosci aspektow naszego zycia a teraz negujecie to co jest tam napisane, interpretujecie Pismo wedlug wlasnych zachcianek. Nalezy potępiac księzy ktorzy dzialają na szkode wspolnty , tych ktorzy znalezli sie tam przez przypadek, dla pieniędzy etc Aborcja tylko w przypadku realnego zagrożenia zycia dla matki, lekarze powinni byc surowiej karani np odebraniem prawa wykonywania zawodu, podobnie jak farmaceuci sprzedający leki poronne.

ja przez kościół i jego wszystkie bzdury przestaje wierzyć w to wszystko..a co do księży to tych z powołania jest naprawdę bardzo mało

Gość facioooooooo
zaden facet nie chcialby laski po aborcji

W przypadku zagrożenia życia matki, jak dla mnie nie ulega wątpliwości że lepszym wyjściem jest aborcja. jak można się w ogóle nad tym zastanawiać. Ciężka choroba płodu to też dylemat i raczej skłaniałabym się do tego samego (chociaż tutaj już od wielu rzeczy to zależy)....nie jestem natomiast za aborcją z powodu zwykłej wpadki no i gdy facet zwiał....trudno się mówi.