Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katoliczka i co z tego

Kobiety po aborcji są okropne, to nawet nie ludzie

Polecane posty

Gość czyli w calym cywilizowanym
swiecie ( oprocz Polski i Irladnii ) mieszkają kto - nie ludzie? W czym nasza moralnosc jest lepsza od naszej? Tylko my mamy na nia monoppol? I nie chodzi o "zwolenniczki" aborcji, bo nikt przeciez jej nie chce - ale w waznych wypadkach dopuszcza, co jest roznicą

Gość a hahha hhahhah
jasne Polacy to narod wybrany, swiete krowy i reszta swiata powinna sie od nas uczyc :D Bo my pracujemy uczciwie, nie obijamy sie w czasie pracy, nie chodzimy na papieroska, ne romansujemy np z szefem, nie kradniemy, nie gwałcimy, pomagamy biednym i bezdomnym, troszczymy sie o dzieci ktore nie mają cieplych butow...etc itp itd ... :D A tak btw jestem za aborcją w kazdym przypadku, to kobieta ponosi ewentualną odpowiedzialnosc za to co robi ( tj wyrzuty sumienia itp), jej ciało, jej ciaza wiec jej wolna wola a nie koscioła czy polityków. Tego wlasnie nie rozumiem, dlaczego obcy ludzie pchaja sie do czyjegos lozka i macicy :O

właśnie ..myślicie że jeżeli stanie się to legalne to od razu każda dziewczyna poleci na aborcje??? już sama moralność i cena odstrasza

no to tez prawda. Moja moralność pod tym względem nie zmieniłaby się nawet jeśli od jutra byłoby legalne normalnie wszystko co związane z aborcją. Więc i tak dla większości dziewczyn niczego to nie zmieni. I tak będą robić po swojemu. Może się mylę.

właśnie a jeżeli teraz to nie jest legalne to jakieś laski i tak to zrobią czy to jest legalne czy nie ...tylko niestety nie odbywa się to już w miejscach sterylnych i nie zostaje to wykonane przez osobe która sie naprawde na tym zna co może zaszkodzić

Ja jestem za aborcja. Spojrze na Wielka Brytanie. Kobiety rodza dzieci jak oszalale, a aborcja jest legalna ;-) Lepiej usunąć płod, niż skazać dziecko na dom dziecka. Skoro tyle rodzin marzy o dziecku (o adopcji) to czemu domy dziecka sa przepełnione??

Gość alcia84
katoliczko: Ja jestem katoliczką i jestem całkiem przeciwna aborcji, ale każda kobieta ma swoją historię życia i przede wszystkim życie, które dał jej Bóg. Dał jej życie, choć wiedział, co w nim zrobi, jak zgrzeszy. Skoro Bóg dał kobiecie życie, to my nie mamy prawa mówić, że się jej ono nie należy nawet, jeśli zrobiła coś tak złego jak aborcja. Bóg ją kocha i ma ona swoją godność osobową.

właśnie a kościół wypowiada się o rzeczach o których nie ma zielonego pojęcia

W przypadku gwałtu nawet bym się nie zastanawiała,ponieważ nie umiałabym pokochać dziecka gwałciciela.Koniec kropka.poza tym byłaby to moja decyzja i moje sumienie.Codziennie w pracy oglądam biedne dzieci,które są oddane(przedtem skatowane,skopane itp.)przez rodziców...

ja tam nie wiem co bym zrobiła ...ale możliwość i tak powinna być ..

Ja też nie wiem co bym zrobiła, ale wolałabym mieć wybór. Tak samo jak w przypadku urodzić chore dziecko czy nie. A nie brak wyboru jak nam chciał zaproponować nasz cudowny rząd :O

Dlatego bardzo cieszę sie, ze mieszkam w najlepszym kraju Europy :classic_cool: a może i swiata. Współczuje polkom, bo i kościół i rząd stara sie zarządzać ich macicami co jest obrzydliwe.

właśnie ktoś decyduje za nas a to nie oni będą sie tymi dziećmi zajmować tylko te kobiety..a jeżeli dziecko urodzi się chore to nasze państwo nie da nam żadnych pieniędzy na rehabilitacje itp. choree

panela - bo my zawsze (jako kraj) jesteśmy świetni w obietnicach, zakazach i cudownych ideach, udawaniach jacy to jesteśmy wspaniali i jak dobrze chcemy dla obywateli.....a później jest tylko i tak róbta co chceta i martwcie się sami ;)

Gość jestem po, czuję się
dobrze dobra decyzja! nie zmarnuje mi życia bahor

Ktoś wyżej napisał, ze kościół nie pochowa plodu, bo to nue człowiek. Proszę macie wasz kościół. Kobieta zostaje z problemem sama, państwo rzuci 200 zł a kościół sie pomodli :O Taka pomoc.

no i tak jest ... przecież gdy kobiety mają take dzieci to muszą poświęcać im bardzo dużo czasu i nie mogą przez to pracować ...właściwie to pracy też nie ma

Gość nienawidzę debili pogiętych
rzygam nimi

gdybym wiedziała na sto procent, że np po urodzeniu takiego dziecka, państwo przyzna mi dla dziecka dożywotnie dajmy na to np po 2 tysiące złotych miesięcznie albo więcej to może bym i urodziła, chociaż to nie tylko o pieniądze chodzi:O no ale.....w przypadku gdy jednak jest tak jak jest, nie mają prawa wymagać tego od kobiet.

Gość kochanka Franka
[zgłoś do usunięcia] taka sobie Ania :) TAKA SOBIE ANIA do autorki taka jestes wierzaca a tyle w Tobie zlosci i agresji ? SZOK to nawet Bog wybacza wszystkim a Ty nie ? no wlasnie tak wyglada polski obraz "katolika" w dzisiejszych czasach zapie**ala taki do kosciola pie**oli o wierze a blizniego by zabil najchetniej , sama sobie wystawilas swidectwo autorko , nie masz pojecia co to wiara nie trac czasu na pisanie bzdur DROGA ANIU I LIKE IT !!! :)

no .. i nasze prawo jest do dupy i kościół .... po co udawać ze czegoś nie ma skoro jest ? tak samo jest z prostytuowaniem się ......rząd udaje że tego nie ma

Aggie skazalabys kogoś na życie roslinki? Na bycie skazanym na pomoc innych 24/7 przez całe życie? Ty umierasz i co z takim dzieckiem? Ja bym nie umiała poświęcić całego życia dla kogoś. Wydrzeć sie wszystkiego na marne, bo takie dziecko nigdy nie będzie samodzielne.

la plus belle - po prostu piszę, że wtedy bardziej zastanowiłabym się nad urodzeniem takiego dziecka, w sytuacji jaka jest teraz jestem bardziej na nie. Chociaż do końca nie wiem, bo musiałabym dopiero być w takiej sytuacji.

są różne choroby ... w przapadku autyzmu to bym dziecka nie uśmierciła..takie dziecko jest inne ale i tak jest szcześliwe

autyzm wykrywa się jak dziecko ma kilka lat. A tak btw ten, który wczoraj strzelał do tych dzieciaków w szkole w USA miał ponoć autyzm :O Pracuję z takimi dziećmi, to jest ciężki kawałek chleba, ci rodzice nie mają łatwo :O

co do prostytutek ..bodajże w Nowej Zelandii są specjalne miejsca gdzie ludzie przed stosunkiem są dokładnie badani i myci ...i też są happy