Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaczarowana18

JEŻELI NA EGZAMINIE NA PRAWO JAZDY KTOS MI USTAPI PIERWSZENSTWA...?

Polecane posty

Jeżeli ktoś mi na egzaminie praktycznym ustąpi pierwszeństwa to mogę jechać czy nie? Bo jednej dziewczynie jeden facet ustąpił pierwszeństwa, ona ruszyła i egzaminator ją oblał :O

Gość jiygbdhhdgs
mi tez ustapil i pojechalam i egzaminator nic nie mowil i zdalam tez :)

Gość szmo
oblał nasieniem czy o co chodzi?

Gość spragnionyyy
nie możesz jechać, bo to jest traktowane jako wymuszenie pierwszeństwa, nieważne że cię przepuszczają 🖐️ takie przepuszczanie na egzaminach to niedźwiedzia przysługa

mi sie wydaje ze nie..egzaminator cie obleje i to na 100 % a nawet i na 200 %...bo to tak jakby wymuszenie pierwszenstwa..

Gość jiygbdhhdgs
no a ja jakos zdalam a tez mi gosc ustapil, egzaminator to widzial i dlatego nic nie mowil.. takze nie gadajcie glupot, zalezy od egzaminatora przede wszystkim a nie

Mój kolega z klasy miał taką sytuację i przez to oblał. Także w razie czego lepiej uparcie poczekać.

jak ustąpi a nie pojedziesz to obleje cię za tamowanie ruchu.a twoja koleżanka musiała więcej błędów robić.najlepiej z tym pytaniem zwróć się do instruktora swojego.chyba że instruktor sam ledwo po egzaminie?

Mój instruktor ten sam co ją uczył powiedział jej że egzaminator nie powinien jej oblać za to i że powinna gdzieś o tym napisać i walczyć:O

Gość bez nadziei
ale poskakałby na tobie,ty pewnie tez byś poujeżdżała jego rumaka

Gość czerwona_porzeczka
Mi na kursie mówiono, że w takiej sytuacji najlepiej spytać egzaminatora, czy mam jechać, bo ktoś tam mnie puszcza. Jak powie tak, jedziesz, jak nie, nie.

Dopiero pierwszy raz będe zdawać. Zapisałam się we wtorek i termin mam na 10 stycznia o godz 13. Teoretyczny i praktyczny :) Kaitana , a Ty może już zdawałaś?:)

Gość szmo
porzeczka jak sie sama nie puścisz to nikt cię nie pusci,nie pieprz farmazonów

Gość nam na kursie powiedzieli
że w takich sytuacjach najlepiej jakoś skomentować sytuację, np. "przepuszcza mnie, więc korzystam z jego uprzejmości"

Ja zdawałam pierwszy raz w 3.12 i oblałam Drugi mam w sylwestra, ale tylko praktyczny bo teorię zdałam Czuję, że znowu nie zdam ale za 3 zdam

A egzaminator nie zawsze Ci powie co masz robić. Niektórzy Ci nie powiedzą, tylko mówią "To Ty kierujesz i ty decydujesz" Ale myślę, że najlepiej powiedzieć, że się korzysta z tego, że ktoś mnie przepuszcza, bo wymuszenie jest wtedy, gdy sam się pchasz, a jak ktoś Cię puszcza to co innego

jezeli jest taka sytuacja to warto powiedziec egzaminatorowi, ten kierowca ustepuje mi pierwszenstwa nie jest to zgodne z przepisami a jest to kolezenska przysluga wsrod kierowcow, czy moge jechac? jezeli egzaminator wyrazi zgode owszem, w innym przypadku samowolka wtedy ma prawo oblac

Gość nam na kursie powiedzieli
z pytaniem egzaminatora jest o tyle kolejne ryzyko, że może uznać, że nie wiesz, co masz robić na ulicy

Gość czerwona_porzeczka
Musiałby być wyjątkową szują... To można sprecyzować pytanie: czy mogę jechać, bo przepuszcza mnie ten pan w fordzie? Wtedy zarzut będzie bezpodstawny. Ja trafiłam na ludzkich egzaminatorów, sytuacji takiej nie miałam, ale myślę, że problemu by nie było.

Generalnie zasada jest taka, że NIE MOŻESZ wjechać, nawet gdy ktoś ustąpi pierwszeństwa. Należy zapytać egzaminatora, czy możesz, jak pozwoli to jedziesz, jak nie pozwoli to nie.

W ostatni piątek 07.12 , koleżanka i kolega z klasy zdawali i oblali. Przyjaciółka też zdawała i oblała. Tak samo moja znajoma :O I to w jeden dzień :O Teraz jest ciężko zdać, wszystkich leją :P Kaitana, ważne że teorie zdałaś bo nie musisz jej zdawać na nowych zasadach :) Ale Ci się dzień trafił, sylwester. Nie przejmuj sie, zdasz :D Ja bym chciała do 3 razu zdać :)

Testy wykuj, bo jak nie zdasz testów to koniec. Jeśli je zdasz to masz pół roku na praktyczny A gdzie zdajesz? :)

a jeszcze jak ustępującemu pokażesz ręką że zrozumiałaś przekaz że ustępuje i dopiero ruszysz to będziesz miała plusa u instrukora.tylko pamiętaj- ręką nie palcem.

Jesli ktos cie pusci to w warszawie musisz zapytac egzaminatora czy mozesz jechac. bo jeden cie przepusci, a inny obleje za wymuszenie pierwszenstwa.