Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

matki z kafeterii....spostrzeżenie

Polecane posty

one tu mają w opisach jestem matką i żoną (w takiej kolejności), potem iiona dzieci i jak i kiedy się urodziły, z jaką wagą, a następnie ile one same ważyły, ważą i jaki ich cel na nowy rok jeśli chodzi o wagę. o boże.....i każda jest matką, a pote żoną. ma któraś na odwrót? albo jest jkaś najpierw sobą?

Ja jestem sobą później partnerka i dopiero matką. Ale tez nie jakoś obsesyjnie bo dzieci to moje życie.

Gość heloizo , zostan choc żoną
i potem sie mądrz, bo twoje teoretyzowanie w 155 topiku jest męczące i nic nie wnosi. Ja moge na tej zasadzie rozwazac wplyw Marsa na uprawy pietruszki w Nowej Zeoalndii, mam takie same kompetencje.

Gość edfghvnj
ja tam jestem wszystkim po trosze. Nie wyobrażam sobie stawiać dzieci na ostatnim miejscu- o sobie też nie lubię zapominać- drzemie we mnie egoistka;) Mojego męża zaś kocham nad życie i też nie odpycham go na dalszy plan. grunt to zachować równowagę

Gość żółtaczka
Ja jestem żoną i matką. W tej kolejności. Mam w rodzinie kobiety, które twierdzą, że dzieci są najważniejsze i poświęcają się dla nich kosztem męża (który jest akim "piątym kołem u wozu")...Nie rozumiem tego, bo dzieci wychowujemy nie dla siebie, tylko dla innych...Moje dzieci o ym wiedzą i nie robią problemu, gdy z mężem chcemy sami wyjechać lub po prostu pobyć ze sobą ;) Jesem przerażona gdy widzę jak szwagierka nakłania swoje dorosłe dzieci (posuwając się do szanażu:O) do ułożenia sobie życia po sąsiedzku...Nie potrafi żyć swoim życiem, bo nigdy go nie miała...:O

ojej, mi własnie o to chodzi, o taki model rodziny- Ty mnie rozumiesz;-))dzięki, tylko o to mi chodzi na tym forum, TYLKO O TO.

Gość żółtaczka
Niestety, jest bardzo dużo takich nadopiekuńczych mamusiek. Potem nie potrafią przeciąć pępowiny i nie pozwalają na samodzielne życie swoim dorosłym dzieciom. Wierzę dziewczynom/kobietom piszącym na kafe, że ich teściowe usiłują grać rolę "trzeciego małżonka" w ich związkach a mężowie nie potrafią im dać jasno do zrozumienia gdzie jest ich miejsce...:O