Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsghjkhgfsdfgthyjuygtf

Mieszanie farb do włosów- zna się ktoś?

Polecane posty

Farbuję włosy na bardzo bardzo jasny zimny blond. Nie jest to zadowalający efekt, bo marzy mi się naprawdę mroźny kolor ze srebrną poświatą. Kiedyś mi super wychodziły, jak patrzę na stare zdjęcia to myślę sobie, że miałam super kolor, teraz nie jest on taki jasny. Włosy mam w dobrej kondycji, bo regularnie podaję je różnym zabiegom nawilżającym i odbudowującym, są mięciutkie i błyszczące. :) Ostatnio farbowałam garnierem zamiast palette (tą co zawsze) i miałam super odcień, ale tylko kilka dni. Zawsze po farbowaniu myję włosy fioletowym szamponem który usuwa żółte refleksy, później nakładam maskę, do której dodaję kapsułkę keratyny, później zakwaszam włosy. Chciałabym wymieszac dwa odcienie o podobnym kolorze, ale nigdzie nie mogę znaleśc informacji czy mogę takie dwa zimne i jasne kolory zmieszac, wiem tylko, że musi byc to jedna firma. No i czy w dwóch osobnych miseczkach mieszac i później połączyc czy w jednej? I nie doradzajcie mi proszę fryzjera, bo nie ważne do jakiego pójdę to wychodzę niezadowolona i po drodze do domu kupuję farbę i znowu się sama farbuję. Jaką płukankę polecacie do zimnych blondów srebrną, czy fioletową? Farby, które chcę mieszac: http://www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/shades-haircolor.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTS^PRD_HAIRCOLOR^COLOR_NATURALS^COLOR_NATURALS_DISCOVER&prdcode=P52001&varcode=3600540179906&back=1 http://www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/shades-haircolor.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTS^PRD_HAIRCOLOR^COLOR_SENSATION^COLOR_SENSATION_DISCOVER&prdcode=P59204&varcode=3600541136892&back=1 Farbowałam tą pierwszą i efekt jest tylko kilka dni, później już nie są takie chłodne, dlatego chcę mieszac.

up

nie mieszaj farb roznych firm Miesza się farby bazujące na tym samym utleniaczu, czyli jednej firmy. Fryzjerzy farbuja matrixem, pójdz do sklepu fryzjerskiego, obejrzy sobie paletę farb i wybierz takie jakie chcesz pomieszać.

Napisałam, że będę mieszac farby jednej firmy. :)

Gość malinawkret
twój pomysł jest debilny, bez urazy- to są dwa identyczne kolory- dokładnie ten sam odcień 1.1 czyli najjaśniejszy poziom blondu z chłodnym refleksem. to nie jest zadne mieszanie- to tak jakbyś wyrobiła 2 x więcej farby i tyle, a mieszanie farb polega na mieszaniu odmiennych kolorów w celu uzyskania nowej jakości. jak jesteś niezadowolona z efektów, to przerzuć sie na profesjonalne farby fryzjerskie o tym samym odcieniu co teraz uzywasz: 1.11; 1.1; 1A[zaleznie od oznaczeń stosowanych przez markę], bo taką metoda jak wymyśliłas nie znajdziesz idealnego koloru. a jak chcesz jeszcze bardziej wychłodzić już chłodny odcień, to można dodawać do mieszanki niebieskiego mixtonu, ale musisz się przerzucić na pro

Ale jakbym je wymieszała to coś by się stało?

Gość malinawkret
tzn 10.1; 10.11, 10A zjadłam zero

no jeżeli meiszasz wszystko z tubek to dodajesz wszystko z pojemnika z utleniaczem :D Po prostu jak się używa mniejsze ilości z tubek to sie pilnuje proporcji. Kupuję Martixa więc te tubki są dośc duże i nie potrzebuję całej zuzywac :)

Gość malinawkret
prawdopodobnie nic, ale najlepiej kupić 2 pudełka tej samej farby- tej albo tej, bo to co chcesz robić nie ma żadnego sensu i najbardziej optymalny efekt otrzymujesz, gdy wszystkie składniki sa z jednej "parafii"

I nie mów mi proszę czy to jest debilne, nie jestem fryzjerką i się na tym nie znam, dla mnie to są dwa inne odcienie chociaż mają te same 'numerki', ale kompletnie nie wiem o co z nimi chodzi. :P

Ok, dzięki za odpowiedź. :) A jaką płukankę polecasz srebrną czy fioletową? A może np fioletowy szampon i srebrna płukanka, lub na odwrót? Albo srebrny szampon ze srebrną płukanką, a fioletowy z fioletową? Co ile powinnam to stosowac?

koleżanka wyżej ma rację, widoczny efekt mozna uzyskać na profesjonalnych farbach. Lepiej trzymają a i włosy sa po nich zdrowsze. Bądź na zdrowsze wyglądają :) Co prawda ja farbuję włosy na ciemne kolory, które tak nie niszczą, ale widzę różnice między jakimś garnierem a choćby takim Martixem, który jakimś super wypasem nie jest

Gość malinawkret
laska, jak ty się sugerujesz focią na pudełku w wyborze odcienia, to nie mam pytań. to są identyczne kolory i nie trzeba być fryzjerką, zeby to stwierdzić. i lepiej się zainteresuj profesjonalnymi farbami zanim ci to całe sianko wypadnie razem z cebulkami:)

Gość malinawkret
do no sucho ja zrezygnowałam z farbowania u swojej fryzjerki, bo ona pracuje na matrixie. farbowała mi cororsync kol 4.0 lub 3.0, ale to ma utleniacz chyba ze 2.8 czyli dość duzo. teraz uzywam farb z utleniaczem 1.8 % i włosy są fantastyczne- polecam ci, jezeli nie masz duzo siwych włosów albo twój naturalny kolor nie jest bardzo jasny

Włosy rozjaśniam już ponad 5 lat i nie mam siana. :) Bo dbam o nie. :) A odpowiesz mi na pytanie o szampony i płukanki? :P

Gość malinawkret
srebrna płukanka niweluje rude tony, fioletowa żółte z tego co wiem, ale nie jestem ekspertem, bo nie farbuję sie na blondy. tak więc raczej oba produkty- szampon i płukanka- fioletowe

Dzięki za odpowiedzi. :)

Gość wielkiepytanie
Witam mam pytanie czy mogę pomieszac farbe z loreala i joanny? Wiem ze nie powinno sie mieszac farb roznych producentow ale to sa dwa podobne odcienie miedzi a mam dlugie wlosy i znalazlam jedna farbe w domu z joanny ktora kupilam 2 miesiace temu w "zapasie' i mam kupiona dzis z loreala. Pytanie czy wlosow nie strace jesli wykorzystam je obie? hehe;)