Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mxnmcnksjkds

Nie chce mi się już mieszkać w Łodzi

Polecane posty

Gość mxnmcnksjkds
mam 28 lat, znajome mam, bo zrobiłam w łodzi podyplomówkę z logistyki - trochę z nudów, trochę dla "uspołecznienia się" i poznania nowych ludzi, no i żeby uzupełnić CV. Poznałam fajnych ludzi, co jakis czas sie spotykamy, mam miłą sąsiadke ktora pol roku temu urodziła śliczną dziewczyneczke, to wpadam czasem do nich pogadac, niekiedy pilnuje małą jak sąsiadka leci po zakupy. Z mężem tez co jakis czas wychodzimy, do jakies restauracji kina czy teatru, ale on spooro pracuje i nie chce go dodatkowo meczyc, wiec i tak wiekszosc wieczorow siedzimy sobie razem i rozmawiamy. Chyba mam za duzo wolnego czasu, bo jak wychodze na miasto to dostaje jakiegos doła, i potem tęsknie za swoim rodzinnym i za moimi dwoma przyjaciolkami, ale takze bratem, siostra, rodzicami i dziadkiem. wolalbym zebysmy z mezem mieszkali gdzies blizej rodziny, ale to na razi ejest niemozliwe.

co mam zaoferowac miastu, ktore ma inne priorytety - tudziez ich brak :/ , ponadto ludzie w tym miescie maja inne priorytety :/

Gość Ja powiem krótko
ja też intelektualistko za tysiąc pińcset. Nawet nie znasz pojęcia słowa cynizm. Ile masz ich w Sopocie tych galerii?

Jak ktoś chcę pogadać o życiu w tym mieście to zapraszam do mnie na gadu gadu 2101616 :) pogadajmy. Piszcie Jestem 26 letnim facetem.

Gość 5345346
łódź oferuje na kazdym kroku śmieci i gówna, wpierdol można dostać na każdej ulicy czy w tramwaju i przy okzaji zostać okradzionym. nachalni żebracy, śmierdzące lumpy itd.

Gość gfhgfhgfhgfhgfhjyfjyt
gdyby było tam tak źle nie mieszkałoby ponad 700tys luda zwłaszcza zw Wawa blisko. Po prostu jesteście jak ktoś napisał intelektualistami za tysiąc pińcset i myślicie, że to miasto nie ma wam nic do zaoferowania. Nie rybki to wy nie macie nic do zaoferowania miastu i musicie czmychać po jakiś dziurach jak Sopot. A propos ile galerii masz w Sopocie? No zapomniałem Klif galeria handlowa... xxx ludzie tam mieszkają bo dziedziczą biede z dziada pradziada, i jakos dupy nie umieja ruszyc w inne rejony, zeby ich los sie choc odrobine polepszył. a te 1500 to szczyt marzen przecietnego łodzianina

Gość 5345346
Ja powiem krótko już ci napisałem co mi łódź oferuje

Gość mxnmcnksjkds
NieJestemMila: a Twoi rodzice zostali w łodzi?

jesli juz to ironia a nie cynizm :/ ponadto bardzo nieczytelna heh dlaczego mnie atakujesz? Nawet slowem ci nie ublizylam, to jest wlasnie ta mentlnosc o ktorej wspominalam, to jest powod, by wyniesc sie do SOPOTU DZIURY :D

Gość manolalallalaaaaa
Przeprowadziłam się do Łodzi jak poszłam na studia i na dzien dobry mnie okradli w tramwaju.... 300zł i wszystkie dokumenty. dziwne ze przez ponad 20 lat mieszkania w innym duzym mieście Polski nikt mnie nie okradł a w łodzi zaraz po przyjezdzie....

Gość Ja powiem krótko
Ale ciągle nie uzyskałem odpowiedzi ile jest galerii w Sopocie

Gość XXXKTOSXXX
mxnmcnksjkds _____UCIEKAJ STAMTAD JAK NAJSZYBCIEJ ..... nie ma nic gorszego niz toksyczne otoczenie wokol --- znam lodz i za chiny bym tam nie zostala ---- wolalabym zabita decha wies ale nie to miasto ...popadniesz tam w marazm ..

aktualnie sa w Warszawie - prawdopodbnie na stale, mama bardzo zabiegala o to przeniesienie juz po 3 latach, a Tata nie oponowal :D Pamietam co Ojciec mowil juz po pierwszych miesiacach, ze z takimi ludzmi jeszcze nie pracowal - ma kierownicze stanowisko - ja jeszcze wtedy nie przypisywalam tego "miastu" po prostu "na takich ludzi trafil", ale kiedy tafialo sie w 80% na takich ludzi... ja jestem osoba zyczliwa jesli nie mam powodu traktowac kogos inaczej, i kulturalna, zawsze kladziono u mnie w domu nacisk na kindersztube, nie jakas tam nad wyraz mila, ale dzien dobry gdy gdzies wchodze, do widzenia gdy wychodze, przepraszam gdy chce przejsc badz o cos zapytac, usmiecham sie do ludzi bez powodu, mowie mile rzeczy gdy mam na to ochote - nauczyla mnie tego Francja gdzie spedzam mnostwo czasu, a tutaj czuje sie jak z innej planety, w innym miastach tak sie tego nie odczuwa - wiadomo rozni ludzie sa wszedzie - ale tutaj to wybitnie, chamstwo, zero kultury, nie powie przepraszam ale Cie popchnie, jak sie usmiechniesz to patrza jak na wariata!!!!!!!!

Gość Ja powiem krótko
To odpowiedz mi grzecznie ile jest galerii w Sopocie

chyba sobie kpisz z tym pytaniem ???? przeciez nie odwiedzilam wszystkich i nie mam pojecia ILE ICH JEST! I po coz mi ta wiedza?????? na pierwszy rzut oka kiedy przemierzasz miasto widac ze wiecej, ponadto, Sopot to nie sam sopot, to jest TROJMIASTO to 3 miasta, tego nie liczy sie tak naprawde osobno mieszkajac tam!

Gość Ja powiem krótko
Powiedziałaś, że Łódź nie spełnia Twoich ambicji bo np jest za mało w niej galerii. Chciałbym się więc dowiedzieć jaka ich ilość zaspokoiła Twoje żądze w Sopocie

Gość Ja powiem krótko
Te bajki z cyklu Sopot to nie tylko Sopot można wstawić w historyjce Bytom to nie tylko Bytom

Gość mxnmcnksjkds
Ja powiem krótko zna tylko jedną galerie - Galerie łódzką :)

Gość a i dobrze w lodzi
a mi dobrze sie mieszka w Łodzi. Mamy ładny duzy dom na julianowie, wsrod drzew, pracuje nie za 1.500 zł, chodze na koncerty do dekompresji albo do filharmonii. kazdy znajdzie cos dla siebie, trzeba tylko wykazać troche inicjatywy. do wawy tez blisko. nigdzie sie nie ruszam :) kazdy niech mieszka gdzie mu dobrze, ale na Łodż pluć nie pozwole :D

nie ambicji, a oczekiwan - to primo! secundo, jak wyzej zaznaczylam wiele aspektow sklada sie na to, dlaczego sopot jest lepszym miejscem do zycia, a Tys uczepil sie galerii :) naprawde brak Ci argumentow by stanac w obronie tego miasta...

Gość haha8au8aa
a mi dobrze sie mieszka w Łodzi. Mamy ładny duzy dom na julianowie, wsrod drzew, pracuje nie za 1.500 zł, chodze na koncerty do dekompresji albo do filharmonii. kazdy znajdzie cos dla siebie, trzeba tylko wykazać troche inicjatywy. do wawy tez blisko. nigdzie sie nie ruszam kazdy niech mieszka gdzie mu dobrze, ale na Łodż pluć nie pozwole xxx odezwała się rodowita łodzianka :) nie znam nikogo z przyjezdznych komu by się łódź podobała.łodz podoba sie tylko rodowitym łodzianom. a pozwolic to ty sobie mozesz:)

Gość wredniucha05
od Łodzi się proszę odpieprzyć!!! o najpiękniejsze miasto na świecie i nieskromnie dodam, że moje rodzinne

Gość a i dobrze w lodzi
oczywiscie ze rodowita, a co w tym złego :) jezu ludzie, najeżdżacie na łodziaków a smi jesteście tacy że bez kija nie podchodz :P dobrej nocy życzę i kolorowych snów w tej naszej patologicznej łodzi :D

Gość kkokokkkkkkkk
łódź to miasto robotnicze, i z definicji nie może być piekne. fabryki pozamykali, to zapanowała wszechobecna bieda. teraz funkcjonuje ledo ledwo, wydaje resztki tchu, podlaczone do respiratora. i tak sobie ta Łódź wegetuje, zaplecze dla Warszawki.

Gość wredniucha05
polecam jeszcze raz obejrzeć "Ziemię obiecaną" Wajdy - szczególnie kmiotom i sieczkobrzękom, którzy przez Łódź mieli zaszczyt tylko przejechać

Gość Ja powiem krótko
Nie po prostu przeglądając dzień w dzień CV takich ludzi jak Ty, motywujących często przeprowadzkę swym zamiłowaniem do sztuki, i brakiem zaspokojenia jej w poprzednim miejscu zamieszkania, odkrywam ich prawdziwe oblicze podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Oni nie potrafią odróżnić pozytywizmu od kubizmu. Tak jak Ty nie potrafiłaś odpowiedzieć na głupie tylko pytanie. Z doświadczenia największe prostaki zgrywające Bóg jeden wie kogo to mieszkańcy 1. Łodzi, 2. Szczecina 3. Śląsk Ci ludzie nie maja do zaoferowania nic poza kompleksami Podziwiam natomiast Wrocławian którzy z bardzo przeciętnego miasta potrafili go wypromować ja trendy. I mimo jego niedoskonałości jeszcze opisują go jako raj na Ziemi. Warszawa jest klasą sama w sobie, ale z niej się nie wyjeżdża tylko zjeżdża więc nie mogła zająć zaszczytnego Igo miejsca emigracji ze słomą w butach. Tyle o Tobie i Twoich potrzebach. Nie jesteś miła, nie jesteś też intelektualistką. Ty chesz nią być swoje życiowe porażki zwalając na kupę cegieł zwaną miastem.

Gość cofa się bo przyjeżdzają
s sopocie powstała instytucja mewek, tanich kurewek portowych.Są w łodzi ludzie bogaci, ale jak ktoś jest plebsem to nawet w Londynie nim będzie , proste.Jak cię nie stać na imprezy w Ldz mamejo, to sie nie uzalaj.Bo w krk czy sopocie tez hedziesz biednym plbsem chyba ze dzida sponsora z sopotu cię wspomoze finanswo.Biedna polska pataologia myślaca ,że zabbryluje na lumumbowie, albo w wiezy babel

Gość kkokokkkkkkkk
dzisiaj łódź z ta "ziemią obiecaną" reymonta NIE MA nic wspolnego!! dzisiaj do łodzi mozna przybyc zeby sie nabawic depresji, bolu głowy i powachac zuli w tramwajach