Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mxnmcnksjkds

Nie chce mi się już mieszkać w Łodzi

Polecane posty

Gość wredniucha05
nie wiem czy wiesz, ale ci tzw "wrocławianie" przyjechali po wojnie na "ziemie wyzyskane" prosto zza Buga i w bańkach na mleko

Gość cofa się bo przyjeżdzają
dokladnie przesiedlency po niemcach z dziada na _dziada:D, bo dziadują, a uważają się za elyte kulturalno oświatową

Gość Gordzewwaska
No i pewnie, ze jest patologiczna. Masa alkoholikow, galerianek, handlarzy narkotykow. Kto inaczej twierdzi to od razu widac, ze zyje zamkniety w swoich czterech scianach i nie widzi tragedii ludzi placacych za mieszkanie 1000 zl a otrzymujacych gorne wynagrodzenie chociazby w biurze 1500zl.

Gość wredniucha05
dobrze, że im ""te Niemce"" tych zabytków i porządnych kamienic nabudowały!

Gość kkokokkkkkkkk
s sopocie powstała instytucja mewek, tanich k**ewek portowych.Są w łodzi ludzie bogaci, ale jak ktoś jest plebsem to nawet w Londynie nim będzie , proste.Jak cię nie stać na imprezy w Ldz mamejo, to sie nie uzalaj.Bo w krk czy sopocie tez hedziesz biednym plbsem chyba ze dzida sponsora z sopotu cię wspomoze finanswo.Biedna polska pataologia myślaca ,że zabbryluje na lumumbowie, albo w wiezy babel xxx wypowiedz typowa dla patologicznego mieszkanca łodzi. i nie porownuj londynu do zapyziałej łodzi bo łódz londynowi do piet nie siega i nigyd wyzej nie siegnie.

Gość Gordzewwaska
Bo to wina Łodzi, że moj dyplom ekonomika który można zrobić drogą wysyłkową, jest traktowane jak papier toaletowy

Gość Hurricane of progress
Heh.To w pewnym sensie trudny temat bo miasto to jawi się niektórym niczym miejsce rodem z mrocznych pejzaży Bosha a jeszcze inni potrafią wskazać w nim miejsce obiektywnie piękne i interesujące, życie jest w nim trudne.Ciężko tu czasem,jak niektórzy mawiają,złapać oddech bez układów.Nie jest bezpiecznie.W swej najnowszej historii miały tu miejsce wypadki mające charakter kryminologicznego precedensu...nie ma sensu jednak o tym pisać to temat mrozi krew.To jest miasto ogromnych kontrastów i one są w nim nieprzeciętnie uwydatnione.Jest tu i bogactwo,przepych,bizness,wielkie pieniądze ale jest też mnóstwo,dosłownie,skrajnej nędzy,wegetacji czy społecznego wykluczenia.Tylko od ludzi jednak jacy tu żyją,od władz jakie tu rządzą,od ich determinacji będzie zależeć dalsza przyszłość miasta poniekąd i do niedawna jeszcze drugiego co wielkości po stolicy.Niedawno bowiem w statystykach ustąpiło ono liczbą mieszkańców miastu jakim jest Kraków. itd itp Potężny handel sieciowy jaki tu kwitnie to za mało by dać ludziom pracę i zabezpieczenie.Potrzebna jest produkcja[z jakiej lata temu Łódź słynęła głównie w sektorze włókienniczym i dziewiarskim chociażby]. Miasto plastycznie zmieniło się nie do poznania przez ostatnie kilkanaście lat lecz to za mało by sytuacja przeciętnego człowieka tu mogła być uznana za zadowalająca.To miasto ma ogromny potencjał ale niedbałość o jego interesy ten potencjał zaprzepaszcza.Jest[jak zresztą i większości innych miast]ogromny exodus ludzi za granicę do pracy często z zamiarem pozostania tam na stałe co czasem powoduje,że ludzie palą za sobą wszystkie mosty.Potrzeba też temu miastu poważnego zastrzyku w sferze finansowej na dokończenie pewnych projektów które mogą je ostatecznie korzystniej wypozycjonować nie tylko w kraju ale i w europie.Piszę to bo znam wiele osób żyjących w tym mieście i oni doskonale się w jego sytuacji orientują a sporo przedstawionych tu głosów krytycznych dotyczy spraw stanowiących efekt właśnie takiego zaprzepaszczania szans przez ludzką mentalność,układy i inne takie.

Gość kkokokkkkkkkk
aaaa zrozumialam ty nie porownujesz lodzi do londynu tylko ze jak ktos jest dziadem bez wyksztalcenia tu to i bedzie wszedzie. musialam 6 razy przeczytac ale zalapalam

Gość kkokokkkkkkkk
dziwne ze za ta sama prace w łodzi płaca 1500zl a w katowicach krakowie czy wroclawiu 2500zł..................

Gość kkokokkkkkkkk
01:16 jak juz robisz podszywy to choc rob je z klasa PAJACU

Gość kkokokkkkkkkk
bo ukazujesz jaka jestem PROSTACZKA a to nie tak do konca prawda, bo mam liceum

Gość wredniucha05
jak ktoś uwarza ze łódź jest brzydka to jest po prostu pojjebany

Gość kkokokkkkkkkk
o juz jakiemus biednemu łodzianinowi pękła zyłka, brak mu argumentow to robi podszywy haha

Gość Gordzewwaska
Tego ponizj postu juz ja nie napisalam. Precz podszywy :p

Gość wredniucha05
1:20 - podszywek!

Gość też jestem z Łodzi
Mamy takich rzadzacych że ręce opadają. Albo Kropiwnicki który cały czas jeździł po swiecie - a głownie do Izraela - na koszt podatników, albo Zdanowska która umie tylko podnosic opłaty - np. za wodę, albo uroczyście otwierać...nowe przejścia dla pieszych na Piotrkowskiej Na co się wydaje pieniądze? Np. na taki tramwaj regionalny, z którego korzysta stosunkowo niewiele osób. Zamiast niego powinno sie już dawno wybudowac obwodnicę miasta i przynajmniej Tiry by nie powodowały korków. Co z tego że w Łodzi są fabryki zachodnich koncernów, skoro są to montownie wymagające wykształcenia podstawowego , stania na taśmie i przykręcania śrubek. I nawet do takich obozów pracy pazerni pracodawcy przywożą sobie roboli autobusami z biedniejszych regionów np. kieleckiego. Wystarczy się przejśc ulica Legionów albo Kilińskiego i ma się wrażenie że jest sie w Warszawie zaraz po II Wojnie Światowej. Rozlatujące się, odrapane i smierdzące stare kamienice, zule stojące pod bramami. Nie ma się co dziwić, że młodzi ludzie po studiach uciekają z Łodzi, bo nie będą harowac fizycznie za grosze, skoro zagranicą lub nawet w takim Wrocławiu zarobia duzo więcej pracując w swoim zawodzie

ja jestem rodowita łodzianką i nie wstydzę się tego miasta. Widać nie znasz go tak jak Ci którzy mieszkaj tam od lat. Jeśli Ci się nie podoba to jedz do warszawki wtedy zobaczysz co to jest brzydkie miasto. Njaśmieszniejsze jest to , że wiekszosc sie wypowiada a widzieli pewnie ze trzy ulice w łodzi :D

też jestem z lodzi.. co do naszych rzadzacych zgadzam sie z Toba , ale zapomniałaś , że wiele kamienic jest prywatnych i dlatego tak wyglądaja jak wyglądają.

Gość porada za free
A jak mają wyglądac? Mieszka w nich hołota ktora nie płaci czynszu, kradnie prądi dewastuje lokale Co ma zrobic własciciel? Na remonty potrzebne są pieniądze, a jak sie próbuje pozbyć uciązliwych lokatorów to zaraz media robia szum pt "zły kamienicznik" :( Miasto próbowało przesiedlić menelstwo do konetenerów, to zaraz media wysokoczyły z hasłem "ludzie do getta" A dlaczego nikt nie broni zwykłych ludzi, którzy uczciwie pracują i płaca czynsz oraz inne opłaty?

Gość onika_
Czytam te Wasze posty i nie mogę uwierzyć .Czy człowiek skromnie ( dla innych biednie)ubrany to patologia?Czy ktoś ,kto nie chodzi do kina ,teatru to burak?A może Go nie stać na rozrywki.Mimo pracy stać Go tylko na podstawowe potrzeby.Bieda kochani tworzy patologię .Każdemu z Was ,w każdej chwili może zabraknąć pieniędzy.I co wtedy?Staniecie się patologią ?Według Was nie ,ale inni mogą Was tak odebrać. Przeraża mnie pokolenie młodych.Ale zapewniam Was,że gdy Wy będziecie starsi będziecie mieli jeszcze gorzej. Współczesne przedszkolaki są jeszcze bardziej konsumpcyjni niż Wasze pokolenie.Słyszy się tylko słowa:daj,kup zrób,ubierz,rozbierz itd.

Łódź to trzecie największe miasto w Polce - 725 tysięcy mieszkańców. Więcej mają tylko Kraków i Warszawa. Gdzie wy chcecie mieszkać ? W Paryżu ?

Jakoś ja tyle lat spedziłam w łodzi i znam mnóstwo osob ktore patologia nie sa i zyją nawet na dorym poziomie. Znacie inne miasta na wylot ? do krakowa jedziesz widzisz same piekne rzeczy tak ? a byłaś kiedys tam gdzie mieszkają zwykli ludzie. Nie bo o tym sie nie mówi! Bylas za granica widziałąś jak wyglądaja miasta w miejscach ktore nie sa przeznaczone dla turystów. To ja Ci podam kilka miejsc do zwiedzenia. Skoro komuś sie łódź nie podoba to niech sie przeprowadzi a nie tylko narzeka. Bo takich co narzekają jest mnóstwo ale nikt nic nie robi.

Gość do onika_
Chyba nie bardzo rozumiesz o co chodzi piszącym o Łodzi. Biedni ludzie to jedno, ale w tym mieście naprawdę jest od groma bezdomnych, pijaczków, lumpów i dresów. Nawet na niby reprezentacyjnej Piotrkowskiej nie mozna spokojnie wypic piwa bo ciągle lażą jakieś lumpy i próbuja wyciągac kasę. Niektórzy z nich są agresywni jak sie im nic nie daje. Wsiądzie sie do tramwaju - jest duze prawdopodobieństwo że zaraz wsiadzie też śmierdzący żul, kóry nie dośc że jedzie bez biletu to jeszcze rozsiewa tak odrażąjącą woń że zbiera sie na wymioty. Są w Łodzi miejsca, gdzie nawet w biały dzień mozna dostać po "ryju". A zwykłych, biednych ludzi jest coraz więcej. Albo stracili pracę, albo im zmniejszono wynagrodzenie "bo kryzys". Ale jakoś starają sie uczciwie płacić czynsz i inne świadczenia, chociaz na lekarstwa czasem już nie starcza. To jest naprawde tragedia. Jest taki film Wajdy "Ziemia obiecana". Pokazani są tam obradci robotnicy, kórzy muszą żebrac o pracę w fabryce, gdzie haruje sie 6 dni w tygodniu po kilkanaście godzin. Sa wypadki przy pracy - np. maszyna urywa robotnikowi rękę. A pracodawcy to nie obchodzi, martwi się tylko o tkaninę zabrudzoną krwią. Jak tak dalej pójdzie to czasy pokazane w tym filmie wróca. I to w XXI wieku w Unii Europejskiej :(

Gość onika_
Są różne sytuacje ,które zmuszają ludzi do przemieszczania się z miasta do miast.Wiadomo.że miasta są różne,ale miasto to też ludzie.I nie tylko patologia źle się prowadzi.Popatrzcie na studentów ,którzy maja bogatych rodziców.To jest patologia-tatuś na wszystko da.Można imprezować ,nie bacząc na sąsiadów,którzy chodzą do pracy.Przecież tatuś płaci 2 tysiące za wynajem mieszkania ,więc im wolno.trzaskać drzwiami .wrzeszczeć ,wracać w środku nocy i wydzierać się pod oknami sąsiadów.Skończy taki jeden z drugim studia ,a co będzie jak nie znajdzie pracy ,a tatuś nie da?Może zostać menelem i śmierdzący wsiąść do tramwaju.

Ile lat temu była pisana ziemia obiecana :D Studenci wynajmujacy mieszkanie to przeważnie "przyjezdni" wiec odpowiedzieliśmy sobie na pytanie kto wchodzi w skład "patologia". A w innym mieście nie można dostać w pysk za darmo ? Bo jakoś ja pamiętam każdy wyjazd nad morze i stale osoby szukające zaczepki. A czy w lodzi rozkładają się masowo bezdomni na ulicach ? Podac ci miasta europy w ktorych zyja w namiotach?

A co do dresów sama ubieram sie na sporotowo i mam duzo kolegow i kolezanek ubranych w ten styl i co tez jestem patologia? No nie bardzo bo wiekszosc z nas jest po szkole sportowej. Podac Ci miasta w której jest wiecej "Dresów" Kraków , Warszawa, Poznań.

Gość a i dobrze w lodzi
a w Wawie nie ma lumpów? niedalej jak w zeszłym tyg byłam w tym cudownym światowym mieście. spróbuj kupić bilet na autobus przy dworcu, od razu jeden lump po drugim podchodzą jak tylko wyjmiesz portfel. łodź jest biednym i zaniedbanym miastem. tak jest brzydka - i mówię to jak rodowita łodzianka. ale urodziłam się tu i na swój sposób kocham to miasto. bo mam tu rodzinę, wspomnienia.... inne miasta są takie same - sławny Amsterdam, piękne miasto ale tm gdzie kanały się kończą kończy się jego piękno. widziałam tam ulice który niczym nie różniły się od rynku bałuckiego. smieci, pomazane sciany itd. a ten Wasz smrod w srodkach komunikacji miejskiej nie jest lylko zjawiskiem łodzkim :P w lodzi ciężko się mieszka - tak jak wszedzie indziej - są ludzie bardzo bogaci, klasa srednia i biedni ludzie wiążący ledwo koniec z koncem. menele. ja nie widze w tym względzie róznicy między łodzią a Wawą czy wspomnianym już Amsterdamem. aha mnie jeszcze nigdy nie okradli :P odpukać ;)

Gość onika_
,,Ziemia Obiecana"-historia lubi się powtarzać .Uwielbiam ten film,zwłaszcza role Pszoniaka. Wszędzie są ludzie bezdomni,ale nie zawsze to wynika z patologii.Nawet nie wiesz ,ile osób z wyższym wykształceniem jest bezdomnych.Ludziom pada psychika ,ile możesz słuchać o kryzysie.Jeżeli człowiek pracuje i nie stać Go na czynsz ,to wtedy sprawa idzie do sądu .Sąd idzie Ci na rękę .Możesz mieszkać dalej pod warunkiem ,że będziesz czynsz płacił podwójnie.A jak nie to eksmisja.Jeżeli zbiera się ludzi eksmitowanych w jednym budynku,to masz dwa wyjścia .Albo zrobisz wszystko i uciekniesz ,albo się dostosujesz.

Ja cały cza nie wiem do czego Ty zmierzasz i co maja twoje wpisy do Łodzi ? Wszędzie jest tak samo. Dużo oso przyjeżdżających do Łodzi to przeważnie osoby które wychowały się w małych mieścinach lub na wsi ( nie dotyczy tylko łodzi) i dlatego Łódź je przeraża bo może innych dużych miast nie widział. SKORO NIE WIDZIAŁY ALBO WIDZIAŁ NA WYCIECZCE SZKOLNEJ TO NIE MAJA PORÓWNANIA.

Gość onika_
Ja do Łodzi nic nie mam.W każdym mieście są ludzie z różnych stron Polski.Na każdej dzielnicy są tacy ,,swoi ",którzy stoją pod sklepem.I zawsze na coś im brakuje.

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      ...