Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zonka australijczyka

Nie rozumiem czemu nie moge odebrac towaru kupionego na allegro osobiście

Polecane posty

Ty jestes nienormalna :D przecież na razie to Ty kogoś oszukałaś a nie ktoś Ciebie :D To że Ty sobie wymyśliłaś swoją interpretację sposobów wysyłki nie znaczy że ktoś ma mysleć tak samo :) to są Tylko twoje wymysły, w regulaminie allegro jest napisane że wybiera sie spośród proponowanych sposobów wysyłki, opłat itd. Sprzedający nie ma najmniejszego obowiązku zgadzać sie na Twoje propozycje i tyle w temacie. Na drugi raz czytaj co jest napisane i uzgadniaj takie rzeczy przed zakupem

no o to mi chodzi aby sie dogadać, wchodze na allegro aukcja kończy sie za 3min, nie ma jak napisać maila, patrze ta sama miejscowosc, no to kupuje i wygrywam, pisze maila, kontakt mizerny, telefon wogóle nieczynny, więc na logike/chlopski rozum:) no jak mam zaplacic z góry za cos czego niemam? dlatego nie rozumiem czemu...

Gość A JA WIEM.....................
ja ta sama miejscowosc to moglby sie z Toba dogadać, wiec najprawdopodobniej towaru nie ma na stanie

Gość najlepiej zapytac przed licyta
a jak sie nie dało to poprosić o spotkanie w miejscu publicznym, skoro ta osoba sie boi kiedys umówiłam się w galerii handlowej, żaden problem i tak byłam tam na zakupach. ogólnie staram sie pójść kupującym na ręke, mnie też to pasuje zamiast pakować, isć na poczte, stać w kolejce to ktoś przyjażdża bierze :) same plusy czasem ktoś woli wysłac żeby np ukryć wadę, ale niektórzy mogą nie mieć czasu napisałabym jeszcze raz do sprzedającego, ze chciałabys odebrać osobiscie, moze byc w miejscu publicznym, bo zależy ci na czasie jeśli nie to kupisz gdzie indziej i tyle

Brak mi już słów na Ciebie :o Kiedy kupujesz w zwykłym sklepie idziesz, oglądasz towar i placisz. Kupując w necie płoacisz z góry i potem jeśli kupisz od firmy masz prawo zwrotu towaru bez podawania przyczyny w ciągu 2 tygodni, właśnie dlatego że go nie widziałaś. Na tym polegają zakupy w necie. Ewentualnie jesli sprzedający sie zgadza mozesz płacić za pobraniem. Na pewno nie możesz dyktować warunków dostawy, ani żadnych innych wymyślonych przez ciebie!!!

Mi tez brak słów... po poerwsze, każdy szanujący sie i ucziwy sprzedawca daje opcje z apobraniem a nie zgóry to po pierwsze, po drugie od kiedy płacimy za coś czego nie mamy? dostaje towar/usługe za nia płace tak? po trzecie, w sklepie tez mozna zwrócić towar, przepis nie istnieje tylko dlatego ze jest internet ja rozumiem to że można odszukać kogos innego kto mi da za pobraniem lub moge odebrac osobiscie, dlatego zrezugnuje z odpowiednią adnotacją, ale po prostu pojac nie moge skad tacy glupi sprzedawcy sie biora, sprzedaje towar a akontaktu brak, odebrac nie mozna ja juz powazne argumenty podalam i wiem w jakich przypadkach nie mozna odebrac osobiscie i jest to zrozumiałe

Ty jesteś na prawdę nienormalna :D dostaniesz negatywa pod choinkę i bardzo dobrze bo zasłużyłaś w pełni :) Piszesz tak jakbys z pieca spadła i pierwszy raz robiła zakupy w necie :D Mam nadzieję że nigdy nie kupisz niczego ode mnie bo aż strach sie bać takich kupujących z wyobraźnią, którzy kupując zgadzaja sie z tym co sprzedawca zawarł w aukcji a potem wprowadzają własny kodeks :D

Tak na przyszłość :) 1. Czytasz dokładnie co jest w aukcji 2. Jeśli chcesz coś innego nie kupujesz 3. Jeśli chcesz inną opcję wysyłki/koloru/inny model itp uzgadniasz to ze sprzedającym PRZED zakupem 4. Nie licytujesz ani nie wciskasz Kup Teraz tylko dlatego że aukcja kończy sie za 3 minuty a Ty koniecznie chcesz to kupić, jesli nie zgadzasz sie z czymkolwiek co napisał sprzedający 5. Opinie o sprzedającym oglądasz przed zakupem a nie po!!!!

Gość ŁoJakaMasakra
KingaStefankaFanka Nie produkuj się nawet, bo to chyba prowokacja! Boże chroń nas od takich allegrowiczów!!!

no cóż, mami inne zdanie na temat allegro, ty bronisz raczej cwaniaczków i kombinatorow co wykorzystuja fakt ukrywania sie za monitorem, ja jestem na allegro od wiosny 2002r ale mimo wszystko co rusz nadziewam sie na cwaniaków, ja jak sprzedaje podaje nrtel na samej aukcji, nikt nie jest w stanie zrobić opisu na 100%, zwsze ktos ma jakies pytanie i na nie odpowiadam, ta sprzedawczyni co od niej kupiałm jest takim cwaniaczkiem, a moze to ty?

też dużo sprzedaje i kupuje na allegro, zazwyczaj staram sie pojść kupującym na ręke, normalnie nie wysyłam za pobraniem, ale jeśli ktoś mnie prosi i przytacza rozsądne argumenty to czemu nie? Czasem nie zaznaczam mozliwosci odbioru osobistego a kupujacy prosi no dobra, niech bedzie. Lepiej poinformować o tym przedtem, ale czasem trafia sie na dziwakow, co zrobić. Nie ubędzie mnie gdy kupujący odbierze sam towar, bo nie zarabiam na wysyłce, a wielu sprzedających tak robi, że zapłacić mniej allegro, odbić sobie prowizje itp Ludzie wyluzujcie :/

O tak na pewno to ja :D Ty jesteś nie tylko nienormalna ale i chora na jakąś manię prześladowczą :D zwyczajni ludzie sprzedaja na allegro i zwyczajni kupują :) a kazdy ocenia innych po sobie :) widocznie Ty masz w zwyczaju oszukiwać innych, wymyśliłaś sobie jak mogłabyś to zrobić i teraz podejrzewasz wszystkich i porównujesz do siebie :o Jestem na allegro krócej niż Ty, ale kupiłam już ponad 400 rzeczy, także drogich jak np telewizor i za wszystko płaciłam z góry, nikt mnie jakoś nie oszukał pomimo że nie odbieralam niczego osobiście.

Jeśli ktoś zarabia na wysyłce widać to przed zakupem bo cena wysyłki jest podana :) jeśli nie odpowiada to sie nie kupuje, a nie nawraca sprzedającego po zakupie

nikt cie nie oszukał, no zawsze kiedys musi byc ten 1 raz i napewno trafisz, nie bój sie. wytlumacz mi madra osobo, jak ja oszukuje chcąc odebrac osobiscie, czy ty wogóle czytasz i rozumiesz co czytasz? napisałam sto razy że osoba ma negatywy ze nie wysyla towaru, nie odbiera tel. nie odpisuje na maila, naprawde jestes taka tepa że uwazasz iz mam zapłacic w ciemno takiemu komus? i to mnie nazywasz oszustka cwaniaro? normalnie zal doope sciska jak sie czyta takie kretynki, piszesz takie banialuki że szok

Zlicytowałaś aukcję na której nie było możliwości odbioru osobistego, czyli jasne powinno być że nie masz prawa tego oczekiwać. A teraz odwracasz kota ogonem i z kogoś robisz oszusta :o dla mnie to nie do pojęcia :o sprzedający nie ma obowiązku odpisywać na twoje maile, ma za to obowiązek wysłać towar kiedy zapłacisz wybierając jedną z dostępnych możliwości dostawy spośród tych wyszczególnionych w aukcji, a Ty masz obowiązek zapłacić skoro kupiłaś. jeszcze czegoś nie rozumiesz?

Szkoda słów. Naprawdę. To co w opisie aukcji jest obowiązujące. Sposoby zapłaty,wysyłki itp. Normalna umowa - proste. Mogę wymagać tylko tego co jest w opisie aukcji i jej warunkach. P.S. Jestem na allegro od 1999 i czasami natykam się na takich cwaniaków jak zonka australijczyka kórzy interpretują po swojemu opisy i dorabiają własne teorie. Głównie kupuję, niewiele sprzedaję. Przy sprzedaży zazwyczaj nie daję możliwości odbioru osobistego, bo nie mam czasu na takie zabawy. Jak komuś nie pasuje - niech nie kupuje. Nie ma przymusu.

Gość kafeOla25
zonka australijczyka - jeśli nie chcesz ryzykować, to zwyczajnie nie kupuj przez internet, lub kupuj od tego, co daje oczekiwane przez Ciebie opcje przesyłki i zapłaty. Są rożne powody tego, że ktoś nie chce odbioru osobistego, ale nikt nie będzie Cię do tego przekonywał, jesli Ci nie pasuje, to nie kupuj na aukcjach bez odbioru osobistego i tyle. Proste. Jakoś mało rozgarnięta jesteś. Chcesz żeby cały świat dopasował się do Ciebie i twoich oczekiwań. To nierealne. Bierzesz udział w aukcji to zgadzasz się na zasady gry sprzedawcy.

czasem nie widać na pierwszy rzut oka zarobku w kosztach przesyłki np ostatnio kupiłam rzecz zapłacilam 15 zl za kuriera a przyszyło zwykłym listem za 2,5 zł nawet nie poleconym :/ ja mam po prostu inne podejscie, dam rabat, dołoże gratis, zrobie przesyłke za free, albo umówie sie na odbiór osobisty nie jestem handlarą, nie zarabiam na all, staram sie nie być upierdliwa, ale nie znoszę takich cwaniaków od wysyłek, ukrywających wady, pomijających połowe opisu jak sie później okazuje także jeśli ktoś by mi napisał że bardzo zależy mu na odbiorze osobistym, ze względu na czas i koszty, to ok można dogadać się do terminu ostatnio co raz mniej kupuje na all, właśnie na taki tekst "nie podoba sie nie kupuj, nie pasi odwal sie" - wiem ze wtedy mam do czynienia z burakami :/ i omijaaaam szerokim łukiem

Pomijam fakt sprawy, nie zaplace i nie kupie od osoby widmo, proste. Nie chce aby ktos do mnie sie dopasował, ktos powinien wyprostowac przepisy prawne i zabronić lupowania kota w worku, nie mówie ze musi byc odbiór osobisty bo wiem jakie sa sytuacje kiedy sie nie da tego zrobic, jednak za pobranie powinien byc to obowiazek i w automacie ta opcja dawana, nie jest po prostu logiczne płacenie za coś czego nie mam, wymiana ma byc z reki do reki i to jest NORMALNE. Internet wam zatracił zdolnośc postrzegania rzeczy normalnie, jesli juz oferuje cos przez neta to nie mam obowiazku odpisywac na maile i odbierac podanego numeru tel? to jakis zart albo rzeczywiscie macie nasrane we łbach, bład że kupiłam, ale tez sprzedawca nie sprzeda w takim razie towaru, niech go sobie wsadzi gleboko

jeśli kupujesz coś w sklepie stacjonarnym to nie masz prawa zwrotu, tak jak na aukcjach, to czy jest prawo zwrotu to tylko dobra wola sklepu

To ty nie łapiesz idei. Jeśli wystawię pudełko zapałek na aukcji i zastrzegę że możliwy tylko i wyłącznie odbiór osobisty, w piątki po 23, w różowym szlafroku, gumofilcach i pióropuszu - to niestety musisz się dostosować ;) . Albo nie kupić towar na innej aukcji.

ale w sklepie mozesz przymierzyć, podotykać, powachąć

ucieło mi 4/5 wpisu badziewne kafe kup najlepiej w sklepie stacjonarnym, albo internetowym z mozliwoscia odbioru osobistego

Gość nie mogę....czytać tych bzdur
Żono australijczyka idź zrób zakupy w sklepie i daj sobie już spokój z kupowaniem przez internet. Tracisz swoje nerwy i czyjeś.

Gość eulalia123
ja nigdy nie oferuję opcji odbioru osobistego i lokalizacje mam "internet". widzę, że słusznie, bo nigdy nie wiadomo jaki wariat przyjdzie do mieszkania..

Gość polecam...
ja nie kupuje od ludzi z lokalizacja "internet" i tych co nie daja za pobranie, tez uwazam ich za cwaniaków, juz trzy razy oszukano mnie na kwoty po ok 30zł, malo tego zdecydowanie handel na allegro nauczył mnie wyszukiwania sprzedawców do 100km tak abym mógł nieduzymi kosztami oszustowi miske wyklepać! eulalia123- haha jak ktoś kupi i tak ma twoje dane

Możecie sobie mówić co chcecie, ale skoro autorka kupiła towar, zaakceptowała postanowienia sprzedającego to teraz ona jest jedyną oszustką na tej aukcji bo kupiła i nie chce zapłacić. Sama nigdy nie daję opcji odbioru osobistego i nie zgodziłabym sie na to nawet klientem okazał sie mój własny sąsiad. i koniec, żadnych odbiorów osobistych u mnie nie ma, a gdybym chciała żeby były zaznaczyłabym to w aukcji :) nie ma też płacania z pobraniem bo nie zamierzam ponosić ryzyka że wyślę a ktoś sobie nie odbierze

Gość polecam...
Wyjątkowo głupie tłumaczenie, zauważ, że jesli ktoś nie odbierze tracisz 20zł, jesli ja zapłacę z góry za nieistniejący towar tracę i kase za przesyłke i za towar, więc kto tu ryzykuje? Fakt jest taki że każdy uczciwy-szanujący sie sprzedawca daje za pobraniem, tak jest na allegro i w kazdym sklepie internetowym, nawet dostawca pizzy jedzie z towarem ufając komus w słuchawce telefonicznej, kombinatorzy tylko chcą kase z góry.

W takim razie jestem kombinatorem :D tak jak większość sprzedających bo zazwyczaj w sklepach internetowych jest tak, że kupując w danym sklepie po raz pierwszy musisz zapłacić z góry i dopiero potem, kiedy jesteś sprawdzonym klientem mozesz kupowac za pobraniem

Gość czesto jest tak ze
sprzedajacy na allegro zaraiaja po prostu na przesylce.